Pitanje u vezi ventilatora.

poruka: 6
|
čitano: 2.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Juce sam nakon napokon ugradio vodeno hladjenje u svoj PC.Veoma mucnih 6h posla posto sam radio to prvi put bez ikakvog iskustva ali na kraju sve je dobro ispalo ali imam jedno pitanje.Radijator koji koristim u svom vodenom hladjenju je 240mm tako da ga nisam mogao staviti u kuciste nego stoji na kucistu,moje pitanje na koju stranu ti ventrilatori trebaju da budu okrenuti?Dali trebaju da duvaju u radijator ili obrnuto.Gledao sam malo online i nevidim da ima neko pravilo ljudi rade na oba nacina ali posto ja zelim sto bolje performanse odlucio sam da pitam profesionalce na forumu.

Da skratim pitanje,dali ventilatori trebaju da duvaju dole u radijator ili gore ka plafonu?

Evo par slike cisto da lakse shvatite situaciju.

Treat men generously or destroy them completely. For small wounds they will seek vengeance, for great ones they cannot.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Trebali bi puhat u radijator !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Da to i meni logika govori,ali eto htjeo sam potvrdu od ljudi sa foruma,posto logika nije uvjek vazna u tehnici.

Treat men generously or destroy them completely. For small wounds they will seek vengeance, for great ones they cannot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Re: Pitanje u vezi ventilatora.

U svakom slučaju, performanse tog privezanog radijatora će biti jako narušene, s obzirom da kućište totalno blokira protok zraka (koji mora biti koliko-toliko omogućen s oba dvije strane radijatora), a i s estetske strane to izgleda u najmanju ruku smiješno. S obzirom da je u cijeli kompjuter očigledno uložen popriličan trud i novac, a radijator obavezno mora biti montiran van kućišta, možda ne bi bilo loše uložiti još i u jedan radiator stand (vidi slike), te onda to sve lijepo staviti na stol na kojem očigledno ima mjesta i na kojem bi to izgledalo puno bolje, a i protok zraka bi bio optimalan.

BOINC Combined Statistics for Croatia http://goo.gl/DiiXr
14 godina
neaktivan
Vortac kaže...

U svakom slučaju, performanse tog privezanog radijatora će biti jako narušene, s obzirom da kućište totalno blokira protok zraka (koji mora biti koliko-toliko omogućen s oba dvije strane radijatora), a i s estetske strane to izgleda u najmanju ruku smiješno. S obzirom da je u cijeli kompjuter očigledno uložen popriličan trud i novac, a radijator obavezno mora biti montiran van kućišta, možda ne bi bilo loše uložiti još i u jedan radiator stand (vidi slike), te onda to sve lijepo staviti na stol na kojem očigledno ima mjesta i na kojem bi to izgledalo puno bolje, a i protok zraka bi bio optimalan.

Hvala na savjetima.Slazem se da je trenutno rjesenje veoma lose.Ali posto nisam znao da cu morati stavljati radijator vani ovo je bilo najalakse privremeno rjesenje,dok nenadjem neko bolje ali eto ti si mi upravo dao ideju pa cu se malo raspitati o toj ideji.

EDIT: Zamolio bi tebe ili bilo koga drugog kad bi mi mozda dali imena nekih tih stalaka koji su dobri da mogu pokusat naruciti preko interneta jel cisto sumnjam da se ista od toga moze nabaviti u BIH-u. Opet puno hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 18:34 (Exprince).
18 godina
protjeran

Evo jednog jeftinog i sasvim solidnog stalka za radijator. Ukucaš u njihov search "radiator stand" i izbaci ti još desetak različitih modela.

BOINC Combined Statistics for Croatia http://goo.gl/DiiXr
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice