Pc se smrzava! I

poruka: 14
|
čitano: 3.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pc se smrzava!

Ekipo pozz svima!

Naime imam problem sa racunalom! U zadnjih 3 dana mi se poceo cudno ponasat!

Ovako!

U sred rada mi se smrzne i pocne nesto pistat tj neki beeeeeeep(ko na xp kad nema drivera za zvucnu takav zvuk) i ne mogu nista sve se zamrzne!

E sad par sekundi nakon sto stisnem tipku restart on se potpuno ugasi! I onda ga moram ponovo upalit!

Nije stvar u windowsu jel sam stavio novi i ista stvar!

Testirao sam HDD1 I HDD2 i sa njima je sve uredu!

Testirao sam i radnu memoriju i ona je uredu!

E sad bih vas molio da mi pomognete dijagnosticirati problem!

Racunalo je pod jamstvom kupljeno je u adm-u i jamstvo imam na komponente!

Mene zanima sta je?

p67pro3

ddr3-8gb(2x4gb)

i3 2100-3.10GHz

gt440 2gb

crosair 410

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Pc se smrzava!

znali tko?

Kresimir
14 godina
neaktivan
Pc se smrzava! I

Hardware je problem jer je bio beeep, nešto ne radi kako tereba i da li se pojavio BSOD ekran (blue ekran sa porukom).

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pc se smrzava! I

Nosi na garanciju i gotovo, samo gubiš vrijeme, tko zna možda matična, a možda i napajanje.

Valentin

0 0 hvala 0
15 godina
keki kaže...

Ekipo pozz svima!

Naime imam problem sa racunalom! U zadnjih 3 dana mi se poceo cudno ponasat!

Ovako!

U sred rada mi se smrzne i pocne nesto pistat tj neki beeeeeeep(ko na xp kad nema drivera za zvucnu takav zvuk) i ne mogu nista sve se zamrzne!

E sad par sekundi nakon sto stisnem tipku restart on se potpuno ugasi! I onda ga moram ponovo upalit!

Nije stvar u windowsu jel sam stavio novi i ista stvar!

Testirao sam HDD1 I HDD2 i sa njima je sve uredu!

Testirao sam i radnu memoriju i ona je uredu!

E sad bih vas molio da mi pomognete dijagnosticirati problem!

Mene zanima sta je?

p67pro3

ddr3-8gb(2x4gb)

i3 2100-3.10GHz

gt440 2gb

crosair 410

S čime si testiral RAM-e i na koji način?

Maurer
13 godina
neaktivan
Pc se smrzava! I

Moguce da je RAM , probaj izvaditi sve plocice i onda stavljaj jednu po jednu nazad.

brix mo

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pc se smrzava! I
brixmo kaže...

Moguce da je RAM , probaj izvaditi sve plocice i onda stavljaj jednu po jednu nazad.

Tako je. Znači Memtest86+ i jednu po jednu pločicu unutra i na svaki slot. Vjerujem da je u problem u slotu ili slotovima jer sam istu stvar i ja imao na 2. i 4. RAM slotu

Sretno! {#}

Maurer
13 godina
neaktivan
Pc se smrzava! I

Kada izvadis RAM plocice iz slotova , probaj upaliti komp bez RAM-ova i gledaj ...... Ako ti ventilator napajanja radi , i svijetli svjetlo na maticnoj ploci (lampice) - znaci napajanje -ok , maticna -ok , ako ventilator procesora radi 70% su sanse da je i procesor ok , ako cujes rrr na Hard Disk , prilikom pokretanja znaci i on je ok........ Ostaje ti onda da probas jedan po jedan RAM slot provjeriti ........ moze biti i drugih raznih razloga , ali ovo ti je najjednostavnije opisano....RAM slotovi su poznati po tome cak i kod najnovijih kompova da mogu biti nepouzdani.

brix mo

0 0 hvala 0
13 godina
brixmo kaže...

Kada izvadis RAM plocice iz slotova , probaj upaliti komp bez RAM-ova i gledaj ...... Ako ti ventilator napajanja radi , i svijetli svjetlo na maticnoj ploci (lampice) - znaci napajanje -ok , maticna -ok , ako ventilator procesora radi 70% su sanse da je i procesor ok , ako cujes rrr na Hard Disk , prilikom pokretanja znaci i on je ok........ Ostaje ti onda da probas jedan po jedan RAM slot provjeriti ........ moze biti i drugih raznih razloga , ali ovo ti je najjednostavnije opisano....RAM slotovi su poznati po tome cak i kod najnovijih kompova da mogu biti nepouzdani.

ovako ram plocice sam provjeravao sa henrisom Memtest86+ jednu po jednu a hard sa hd tune! Ja sumnjam na plocu i napajanje!

Sad kad bi odbio konfu oni bi morali dijagnosticirati i to je onda nekih 150 kn  a kad bi sam dozno do cega je onda nista ne kosta!

Jer sam pc slagao doma sam!

Kresimir
13 godina

da je bar blue screen nebi ja temu ni otvarao bilo b i mi sve puno jasnije!

Kresimir
13 godina
Pc se smrzava! I

Odnio sam na sevis sve pa cemo vidjet sta je!

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pc se smrzava! I

Ovako ekipo zaribali su me ko  Bus Clintona!

odfuram kuciste na servis i ljepo im kazem da sam testirao hdd memoriju,da sam provjeravao temp i kaze mi frajer da ce biti gotov za tri dana!

I zvali su me za dva dana i kazu meni ono ovo! "gospodine vama je cooler bio skroz odserafljen bio je na jednom serafu bio da je visio " ja pitam jel neka zafrkancija ili ne!

Jer da je cooler bio tako odserafljen pa procesor bi izgorio u roku od par sekundi! I da mi se tako brzo smrzavao da je bio strasno i da je zato bio beeeep!

Ja poludio i reko covijeku da cu testirat doma ako nebude radilo kako treba onda se opet vidio!

Ali ovo sa temp je ne moguce! Jer ja sam njega testirao sa par programa tipa aida i speccy i ostavio upaljen program preko noci i vidim kad se pc smrzo temp je bila 38 znaci da to nije moguce!

I kaze meni covijek mi smo to sve zaserafili,stavili novu pastu i poslozili kablove i uzeli mi 180 kn! Al kad sam doso doma evo opet mi se isto desava! Bio je vikend i blagdani pa cu danas zvat cim pocnu radit i otic cu gore jer mi je tlak na 1000!

Da su oni njega testirali vidli bi da nesto nije uredu!

Sta vi sve kazete na to i kakva su vasa iskustva sa s njima?

Inace radi se o AMD-u tamo sam i kupio komp!

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
keki kaže...

Ja bih rastavio svaku komponentu, ponovo složio računalo, testirao pločice (mem) jednu po jednu, isprobao nekoliko drivera za grafičku, apdejtao najnoviji bios...tko zna što je...

Das Herz hat seine Grunde, die der Verstand nicht kennt !
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 9:30 (Budokai).
13 godina

ma jesam sve sam je testirao i opet je isto!

Kresimir
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice