PC se ne boota sa uključenim DisplayPortom

poruka: 4
|
čitano: 1.581
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
PC se ne boota sa uključenim DisplayPortom

Nadavno su zamijenjene komponente, stavljen je novi CPU: i5 12400F i matična Gigabyte H610M H ddr4 i nvme m2 ssd.

Ostale komponenete uključuju 16gb rama, msi gtx 1060 3gb i par raznih diskova. Također su spojena dva monitora, jedan s displayport kabelom, drugi hdmi.

Kada se računalo pali s oba uključena monitora, nema slike na monitoru, ne može se pristupiti biosu i pc se ugasi nakon 30-tak sekundi. Kada se izvuče displayport kabel, pc se normalno boota, bios ok, sve radi kako spada i kada se naknadno uključi diplay port, sve radi.

Savjeti, ideje?

0 0 hvala 0
7 godina
Re: PC se ne boota sa uključenim DisplayPortom

Znam da su jedne verzije 1060 imale problema sa Display port izlazima na grafičnoj tako da uglavnom trebaš upgrejdat firmware pa bi sve trebalo radit normalno.

https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nv-uefi-update-x64/

Nadam se da je u tome problem, jer ako nije onda je u BIOS-u negdje problem kojeg treba identificirat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2022 17:25 (nikonja).
10 godina
nikonja kaže...

Znam da su jedne verzije 1060 imale problema sa Display port izlazima na grafičnoj tako da uglavnom trebaš upgrejdat firmware pa bi sve trebalo radit normalno.

https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nv-uefi-update-x64/

Nadam se da je u tome problem, jer ako nije onda je u BIOS-u negdje problem kojeg treba identificirat.

90% 1060 je imalo taj problem, KFA2 Gtx 1060 sto sam imo isti problem je imala, backupali smo bios i usporedili za update biosom, u biosu im je default zadano, da je svaki izlaz "Primary" umjesto Automatski, i to pobrka pc na startupu, jer bios nezna na koji monitor pustit signal..FW update sto kolega kaze, i teraj dalje.

“Computers make excellent and efficient servants, but I have no wish to serve under them.”
4 godine

To je to, update je riješio problem. Puno hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice