PC problem

poruka: 23
|
čitano: 4.672
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
PC problem

Pozdrav,

Imam problem s jednim racunalom,kada stisnem Power button na kučištu,ventilator od CPU se zavrti na kratko pa stane,pa tako 3-4 puta,također i od napajanja vent radi slabo.Na mbo imam nekakve 2 brojke i pri paljkenju izbaci broj 87 i crvena led lampica na matičnoj blinka i nikako da se digne.Također kada power button držim malo duže onda ventilatori rade ali se ugasi PC za 10 sec
Pokušao sam s 2 napajanja,sve se isto dešava

Gdje bi problem mogao biti?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: PC problem
ilijas11 kaže...

Pozdrav,

Imam problem s jednim racunalom,kada stisnem Power button na kučištu,ventilator od CPU se zavrti na kratko pa stane,pa tako 3-4 puta,također i od napajanja vent radi slabo.Na mbo imam nekakve 2 brojke i pri paljkenju izbaci broj 87 i crvena led lampica na matičnoj blinka i nikako da se digne.Također kada power button držim malo duže onda ventilatori rade ali se ugasi PC za 10 sec
Pokušao sam s 2 napajanja,sve se isto dešava

Gdje bi problem mogao biti?

Prašina može također usporit ventilator,dobro ispusi kuciste cijelo pogotovo ventilatore i  hladnjak na procesoru dobro propusi od prasine....

Softwer
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 13:23 (Softwer).
15 godina
neaktivan
ilijas11 kaže...

Na mbo imam nekakve 2 brojke i pri paljkenju izbaci broj 87 i crvena led lampica na matičnoj blinka i nikako da se digne.

Koja matična je u pitanju?

Bolje imati pravog neprijatelja nego lažnog prijatelja
14 godina
neaktivan
vidi da li ti se kuler odvojio od matične
* preporučamo slike kvadratnog oblika, podržani formati su JPG i PNG bez transparencije
13 godina
neaktivan
nadi papire od maticne. ti brojevi su ti objasnjenja kvara. svaki broj ima svoje objasnjenje.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan

Matična nema coooler,samo ima na procesoru hladnjak koji se pri paljenju malo zavrti pa stane,također i ventilator na kučištu.

Stavio sam i novo napajanje ali je problem isti.

Povadio sam sve komponente i upalio PC ali opet isto

13 godina
neaktivan

Mbo je Abit AX8

16 godina
ilijas11 kaže...

Matična nema coooler,samo ima na procesoru hladnjak koji se pri paljenju malo zavrti pa stane,također i ventilator na kučištu.

Stavio sam i novo napajanje ali je problem isti.

Povadio sam sve komponente i upalio PC ali opet isto

Pa ocisti ga od prasine i zamjeni termalnu pastu,..

Softwer
13 godina
neaktivan

Pokušat ću to pa se javim

Što se tiče problema 8.7 na matičnoj,na netu kaže ovo

Description: Check CPU core voltage

Symptom:Power ON stop at 8.7

Cause:12V 4 pin plug disconnected oc power supply damaged - Probao s novim PS ali je isto

Action:Check 4 pin power plug or replace power supply

13 godina
neaktivan

Problem je ostao isti.

Nakon čišćenja hladnjaka i stavljanja nove paste PC je jedno vrijeme i radio,udje u Windowse i nakon par minuta se ugasi.

Sada je problem opet isti.

Molim za pomoc

14 godina
neaktivan

Jesi li probao resetirati bios na default?

13 godina
neaktivan

Jesam,nakon čišćenja hladnjaka i stavljanja nove termalne paste.

Sada nažalost ne mogu ni da upalim PC,iznaciju mi na matičnoj error code 8.7 i 2

Kada držim power button par sec onda se ventilatori vrte

15 godina
neaktivan
ilijas11 kaže...

Sada nažalost ne mogu ni da upalim PC,iznaciju mi na matičnoj error code 8.7 i 2

Pogledaj što znači taj "2"

Bolje imati pravog neprijatelja nego lažnog prijatelja
14 godina

Meni je slican slucaj bio pa sam mjenjao voltazu u biosu -smart fan control sam enable i radi.

13 godina
neaktivan

Ja nažalost ne mogu ni doći do BIOS-a jer nemam slike na ekranu,procesorov ventilator se sporko okreće,kao i od napajanja.

Na abitovoj stranici kažu za kodne greške da je problem s napajanjem,probao sam 2 različita napajanja ali je problem isti.

Nije mi jasno kako je PC proradio nakon čišćenja hladnjaka i coolera od procesora i sada opet ne radi?

13 godina
neaktivan

Evo vadjenjem procesora iz socketa i ponovnim vraćanjem PC radi,u biosu sam nastimao FILE SAFE Optimized i digao mi je Windows?

Da li je problem u procesoru,prašini možda na socketu.njemu samome?

16 godina
PC problem

Da ne otvaram temu bzvz.

Od nedavno mi se Pc poceo cudno ponasati, sve igre su mi trzave, usporene i to iritira. Pretpostavljam da nije virus.

Winse sam instalirao negdje krajem prosle godine ali je i dalje stabilan sustav. Drivere sa grafu imam najnovije itd.

Pa ako je tko imao slican ili isti problem nek pomogne hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zašto misliš da nije virus? Nebi bilo loše skenirat s mbam-om čisto da budeš siguran.

Kakve su ti temperature procesora i grafičke?

16 godina
bradonja_85 kaže...

Zašto misliš da nije virus? Nebi bilo loše skenirat s mbam-om čisto da budeš siguran.

Kakve su ti temperature procesora i grafičke?

Evo

15 godina

Koliko vidim ovo je neopterećen proceser i grije se na 72 stupnja.

Prevelika je to temperatura, ko zna na koliko se penje kad opteretiš PC. Za prvu ruku dobro ispuši hladnjak od prašine, ako imaš paste promjeni je, ako ne kupi je prvom prilikom i promjeni. Imaš li dodatnih ventilatora na kućištu, ako nemaš bilo bi dobro stavit bar dvojicu da napraviš nekakav protok zraka.

16 godina
PC problem

Kuciste mi je otvoreno, kakav da hladnjak kupim za proc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx

Evo tu pitaj ili prolistaj zadnjih par stranica da vidiš što se preporučuje

12 godina
neaktivan
PC problem

Ja u svom PC imam plocu IBM i Intelov procesor. Na njemu se nalazi pametni hladnjak koji radi samo kada je to potrebno. Radi odredjeno vrijeme 1 minutu ili vise pa stane na nekih 5 minuta. Kada mu zadam neki tezi zadatak kuler se pocinje okretati. Vidi da to nije slucaj i kod tebe.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice