Pozdrav svima!
Dakle, nedavno mi se pojavio sljedeći problem:
Pri paljenju računala za vrijeme samog boot-anja Windowsa XP računalo mi izbacuje BSOD na kojemu javlja grešku: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA,
te osim standardnih linija BSOD ekrana ispisuje i kod greške STOP 0x00000050.
"Proguglao" sam kod greške i sadržaj BSOD ekrana, ali nisam naišao na nikakvo konkretno rješenje, odnosno nešto što bi se odnosilo na ovu moju situaciju. Sve što se može naći je vezano za hardverske probleme sa RAM memorijom ili instalacijom nekog perifernog USB hardveraja ili drivera, bla bla bla...
Važno je za napomenuti da se prije dotične greške računalo ponašalo sasvim normalno, te da ovoj grešci NIJE prethodila nikakva instalacija bilo kakvog drivera ili usb hardvera...
Pokušao sam čak i ponovno instalirati windowse na računalo, no nakon što tokom instalacije računalo prepozna HDD (koji je by the way SATA disk...) ponovno izbaci BSOD sa identičnom porukom.
Pokušao sam spojiti isti HDD na više kompova, no na svima se javlja ista greška i to u trenutku kada računalo prepozna dotičan disk.
HDD je SATA Western Digital RAPTOR 37Gb 10000rpm i star je 3 godine.
Moja pretpostavka je da bi nakon formatiratiranja sve bilo OK (disk je mehanički ispravan - čuje se kako radi, itd.).
Eto, ako netko zna način na koji bih ga mogao formatirati, a da mi pri prepoznavanju diska komp ne izbaci isti BSOD neka slobodno napiše ;)
Hvala!
Ista greška se javila pri spajanju HDD-a na svima od sljedećih konfiguracija koje vrte Windowse XP SP2:
AMD Barton XP 2600+; Abit nForce2 MBO; GPU Ati Radeon 9800 Pro; 2x512MB PC3200 G.E.I.L DDR RAM; nekoliko SATA HDD-ova, 2xDVD-ROM...
Intel E8200 2x2,66GHz; Gigabyte P35 intel chipset; GPU XFX8800 GT 512MB; 4x1GB 800MHz DDR2 RAM, ...
HP notebook nw8000 (na njega je hdd spajan preko PCMCA Sata kontrolera)