Page_Fault_In_Nonpaged_Area - Problemi sa HDD-om

poruka: 7
|
čitano: 5.109
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav svima!

Dakle, nedavno mi se pojavio sljedeći problem:

Pri paljenju računala za vrijeme samog boot-anja Windowsa XP računalo mi izbacuje BSOD na kojemu javlja grešku:  PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA,

te osim standardnih linija BSOD ekrana ispisuje i kod greške STOP 0x00000050.

"Proguglao" sam kod greške i sadržaj BSOD ekrana, ali nisam naišao na nikakvo konkretno rješenje, odnosno nešto što bi se odnosilo na ovu moju situaciju. Sve što se može naći je vezano za hardverske probleme sa RAM memorijom ili instalacijom nekog perifernog USB hardveraja ili drivera, bla bla bla...
Važno je za napomenuti da se prije dotične greške računalo ponašalo sasvim normalno, te da ovoj grešci NIJE prethodila nikakva instalacija bilo kakvog drivera ili usb hardvera...

Pokušao sam čak i ponovno instalirati windowse na računalo, no nakon što tokom instalacije računalo prepozna HDD (koji je by the way SATA disk...) ponovno izbaci BSOD sa identičnom porukom.

Pokušao sam spojiti isti HDD na više kompova, no na svima se javlja ista greška i to u trenutku kada računalo prepozna dotičan disk.

HDD je SATA Western Digital RAPTOR 37Gb 10000rpm i star je 3 godine.

Moja pretpostavka je da bi nakon formatiratiranja sve bilo OK (disk je mehanički ispravan - čuje se kako radi, itd.).

Eto, ako netko zna način na koji bih ga mogao formatirati, a da mi pri prepoznavanju diska komp ne izbaci isti BSOD neka slobodno napiše ;)

Hvala!

Ista greška se javila pri spajanju HDD-a na svima od sljedećih konfiguracija koje vrte Windowse XP SP2:

AMD Barton XP 2600+; Abit nForce2 MBO; GPU Ati Radeon 9800 Pro; 2x512MB PC3200 G.E.I.L DDR RAM; nekoliko SATA HDD-ova, 2xDVD-ROM...

Intel E8200 2x2,66GHz; Gigabyte P35 intel chipset; GPU XFX8800 GT 512MB; 4x1GB 800MHz DDR2 RAM, ...

HP notebook nw8000 (na njega je hdd spajan preko PCMCA Sata kontrolera)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

gotovo sam siguran da nema ama baš nikakve veze sa HDD-om. najvjerojatnije ti se pojavil bad sector (ili više njih) u nekom od RAM modula (iliti keksa). memtest (predlažem stariju verziju jer novija kod frenda uopće nije javljala grešku a ispostavilo se da je jedan keks bio neispravan). susrel sam se sa sličnim problemom, i isto sam posumnjal u HDD (bil je spojen na ATA kontroler, al za razliku od tebe, i HDD je bil donekle neispravan kad sam ga kupil), pa se na kraju ispostavilo da je RAM posrijedi. al ovaj naziv greške je nezaboravan... čim je nonpaged area, optuži RAM.

EDIT: ovo kaj isto javlja tijekom instalacije... opet nema veze sa HDD-om, uglavnom (ima tehnički potkovanijih od mene kaj će se najvjerojatnije složit), kada se vrši neko kopiranje (ili čak instalacija windoza), autoput kojim podaci idu je HDD/ODD - RAM - HDD. a uglavnom se koristi dio RAM-a za koji windoze budu sigurni da neće bit zauzet tijekom kopiranja, daklem ak imaš 512MB, sistem ti zauzme npr. 289 MB, dio koji će zauzet tijekom kopiranja (sad bum blebnul, al bitno da shvatiš) je 450-480 MB

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2008 16:10 (TripperNX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Page_Fault_In_Nonpaged_Area - Problemi sa HDD-
Takav sam i ja problem imao otvorio sam temu za taj problem ali nitko ne zna odgovor najbolji komentar j bio da HDD odnesem na servis ili zamjenim. Izvadio sam taj HDD isve je radilo po špagi (imam dva HDD-a)
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala na odgovoru, no moram reći da se ne slažem! DEFINITIVNO NIJE RAM! Zanemario si dio posta gdje sam napisao da se ISTA GREŠKA javlja na svakom kompu na koji spojim dotičan HDD!

Na netu sam pročitao da je jedan lik istu grešku ispravio supješnim formatiranjem HDD-a, a to je napravio koristeći staru win98 boot disketu čega se ja nisam sjetio ;)

Tako da ću danas pokušat i ja to isto napravit pa ću vam javiti dal je to popravilo stvar.

P.S.    Kod instalacije windowsa izbacuje grešku u trenutku kada prepozna HDD. Dakle prije nego što je započeo išta kopirati, tj. dok treba odabrati particiju na koju želite instalirati windowse.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2008 8:11 (oSCAR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kratko i jasno.Imas Bad Sector Na HD-u.Ili napravi backup ili cekaj dok ti ode u..... zna se gdje Smijeh

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moj previd, ispričavam se... Extreme_Tech je u pravu, BS najvjerojatnije, i to na početnom djelu ploče. a lako je moguće da je nekaj otišlo i na pratećoj elektronici na hardu, kad kažeš da ti se javlja kod prepoznavanja harda. hdd kojeg sam uzel od frenda se klal s njegovom pločom (isto WD, ali nije Raptor), tvrdi da mu je ploča nekak uspjela zaribat taj hard. čak je imal i BS, nakon low level formatiranja su nestali, pa se opet pojavili nakon mjesec-dva, pa ih je quick format posve izbrisal (nekim čudom). obzirom da se hdd još uvijek jako čudno ponaša, moram reć da ne odbacujem posve tvrdnju da je mbo imala veze s tim. kod mene je javljal istu grešku, ali se ispostavilo da je jedan keks RAM-a na mom kompu otišel manituu. probaj dignut windoze sa drugog harda ili samo win98 prompt, pa pokrenut neki WD-ov dijagnostički program.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Page_Fault_In_Nonpaged_Area - Problemi sa HDD-

evo da potvrdim odgovor 3peraNX, sve sam probao,sve promjenio cak i matičnu i uvijek mi se oko 40%  kod kopiranja setup fajla događjala ta greška.nasao sam ovaj odgovor i probao promjeniti ram i sve radi ko novo.

znaci ram je kriv!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice