Pad fpsa, molim za pomoč

poruka: 6
|
čitano: 1.329
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
pad fpsa, molim za pomoč

Lijep pozdrav, imam problem koji nikako ne mogu rješiti, probao sam 10 načina ali još uvijek je isto. Naime radi se o tome da mi na kompjuteru starom godinu i pol dana pada FPS tokom igre ( League of Legends ).

Kad sam ga tek kupio igra je radila ko sat, FPS 170-190 na full grafici. Zadnjih mjesec dana FPS mi je konstantno 100-80, 80-60 na very low kvaliteti, ovisno koliko igraca je na jednom mjestu, kad je borba padne na 60 pocne trzat kao da igram na AMIGI.

probao sam sljedeče: usisao cjeli komp, graficku, procesor... updejtao driver za graficku, napravio full scan na antivirusu, defragmetirao disk, kompletno izbrisao i ponovo instalirao igru, ma ni sam vise ne znam sto sam napravio.

Znam samo da me šaka boli vec 10minuta jer sam pogodio kučište od nervoze i toga da se osjecam bespomocno vezano uz to. pa eto.. molim ljude dobre volje ako mi ikako mogu pomoci, hvala unaprijed.

pc specc:

AMD FX 4100 quad core 3.6

8gb ram

g-force GTX 550 ti 

- instalirao sam onaj program speccy da vidim temperature u kučištu i piše mi ovako:

CPU: 14 C

RAM: 45 C

Motherboard: 45 C

Graphics: 60 C

Storage: 48 C

sve je isto i dok igram osim što Storage bude nekih 60 C, sad ne znam dali je to u redu.

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pad fpsa, molim za pomoč

Ovo za CPU ti laze... Ak si instaliral HW Monitor ne gledas pod package nego pod CPUTIN za pravu CPU temperaturu...

Inace, jesi overclocko grafu? Instalirao neke beta drivere? Mozda pokupio neki virus koji ti koristi grafu da minea bitcoine?
Najcesce ljudi overclockaju grafu, a ne znaju uopce overclockat i zaborave povecati VDDC. Ako ne povecas, moze doci do artefakta i GPU throttlanja i onda dobijes takva sranja. Mozes imat i problema s fpsom i ako instaliras beta drivere...

Gle ako nist drugo ne pomogne, onda format windowsa i nove stavljaj gore. A ako ne pomogne ni to, ja bih otisao tamo di sam kupio grafu i samarao bih ih s njom dok mi ne bi dali drugu...

Al ajmo pricekat da vidimo sto kazu kolege na Bugu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pad fpsa, molim za pomoč

Meni nije logicno ovo igra padne na 60fps i trza ko na amigi...?

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Pad fpsa, molim za pomoč

oj Svenos.

Nisam overclocko grafu, niti instalirao beta drivere, a to za virus ne znam, dali sam nesto pokupio ili ne. nisam nis pokusavao overclockat jer mi je sve radilo za 10 do zadnjih mjesec mjesec i pol. graficku sam kupio u Links-u u Puli.

probat cu reinstalirat windowse. Hvala za savjet men.

17 godina
neaktivan
Re: pad fpsa, molim za pomoč
Enko Lapu kaže...

pc specc:

AMD FX 4100 quad core 3.6

8gb ram

g-force GTX 550 ti 

- instalirao sam onaj program speccy da vidim temperature u kučištu i piše mi ovako:

CPU: 14 C

RAM: 45 C

Motherboard: 45 C

Graphics: 60 C

Storage: 48 C

sve je isto i dok igram osim što Storage bude nekih 60 C, sad ne znam dali je to u redu.

Otkad to Speccy prikazuje temeprature RAM-a? 

Sve su ti temperature OK osim što je problematična temepratura 60C za storage odnosno hard disk. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
Pad fpsa, molim za pomoč

Enko Lapu

Da li problem postoji kod koje druge igre?

Koje kućište i napajanje imaš? Točne modele navedi.

Možeš napravit dijagnostiku HDD prema uputi, KLIK, koristi oba dva programa,

stavi slike s rezultatima na forum.

Kako je kolega rekao, problematično je ovih 60*C za HDD, ali bih ja dodao da

je problematično i ovih 60*C za grafičku karticu, jer ti si ove temp. vjerojatno mjerio

bez opterećenja većega, ali kad opterećenje poraste, moguće je da se kartica pregrijava

i onda imaš taj pad FPSa.

Instaliraj HW monitor, pokreni ga i pusti da radi u pozadini, pokreni igru i igraj par minuta,

iziđi van iz igre i pogledaj HW monitor, možeš stavit sliku njegovog prozora na forum.

ps. sumnjam da je sve isto dok igraš.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.9.2014 9:53 (Valentin17).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice