Muci me konstantan pad fps-a u svim igricama, cak i u euro truck simulator, nfs most wanted nemogu igrati na high detaljima sta mislim da nisu zahtjevne igre i nisu ove novije... znaci igram te kamione i bude fps 60 i naglo padne na 40 odjednom i to onako presjece da me glava zaboli i onda se opet vrati neznam sta da uradim da se fps locka da nema tako nagle i tako velike padove i da mogu igrati na high detaljima igrice kao sto su fifa 12 koja mi uopce ne radi jel se dogadja neki screen tearing dok igram znaci katastrofa.... pomagajte!
Pad FPS-a
- poruka: 14
- |
- čitano: 2.371
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To ti je jer imas grafu koja nije za igranje.
GT420 je jako slaba grafa, neznam što očekuješ od nje.
Obriši drivere sa Driver Sweeperom i instaliraj najnovije za početak.
imam najnovije drivere za nvidiu 296.10 mislim da ne postoji novija
Clockni CPU jer uredno ide na 4GHZ, pocisti comp od smeca.Ako ti to ne pomogne ubodi novu karticu jer je ta slaba.
Pa pogledaj koji ti sve procesi rade u pozadini i smetaju normalnom izvođenju igre. Meni recimo na 64 bitnoj 7-mici, radi maksimalno 33 procesa uključujući antivirusni program. Možda ti neki od pocesa konstantno radi i uzrokuje trzanje.
aj da cujem preporuke koju bi mi vi grafiku preporucili, jer ja stvarno vise ne pratim tu tehnologiju tako da, ako neko zna po ovoj maticnoj sta imam sta bi najvise pasalo da se mogu igrat sve te igrice a opet da nije preskupa
6770/6850/gtx 460 tak nes...sve pokrecu novije naslove sa pristojnim fps-om.
a jel mi moze neko procjenit kolko ovo moje cudo trosi otprilike snage znaci da nije mozda napajanje preslabo za igrice? inace imam neko napajanje od 300w...
Za trenutnu konfiguraciju napajanje ti je na knap.
Moja preporuka je promjena grafičke kartice i napajanja.
Koliko novca imaš na raspolaganju za nadogradnju?
Računaj da ti za napajanje treba minimalno 300-350 Kn (bolje oko 400).
Za OK grafičku koja bi bez problema tjerala spominjane igre treba ti barem 400-500 Kn (novu).
da probat cu prvo s nekim napajanjem jacim, pa cemo vidjet hoce li se nastaviti problem, ako kupujem napajanje onda ide koliko kuna toliko wata sto bi se reklo :)
da probat cu prvo s nekim napajanjem jacim, pa cemo vidjet hoce li se nastaviti problem, ako kupujem napajanje onda ide koliko kuna toliko wata sto bi se reklo :)
Ispod nekog LC Power GP3 Silent Giant 460W, Corsair CX 430W v2, XFX Core 450W, SilverStone Strider 400W, ChiefTec 450W A-80 ne bi trebao iči.
Eventualno možda Cooler Master 460W elite power može proći, u Linksu je na akciji 265 Kn (inače 299 Kn).
Problem će se vjerojatno nastaviti jer je i grafička preslaba.
nema ti veze napajanje s stekanjem, treba ti nova grafa, sa samim napajanjem nes nis postic. uzmi hd7750 za to ti NETREBA napajanje trosi samo 55w i nema 6 pinske konektore samo ubodes.
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-hd7750-1gb-gddr5-hdmi-dvi-dp/55596
EDIT: a tvoja kartica trosi 50w http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gt-420-oem-us.html