Komp je uredno radio i odjednom se smrznuo i više ne daje sliku. Spojen na drugi monitor znači monitor nije. Grafu izvadio i spojio kabal na matičnu, znači ni grafa nije. Igrao se s dvije pločice memorije po svim utorima i izgleda da ni to nije. Hard drugi isto isprobao. Kablove isto tako. Znači ostaje matična ili proc. Jel ima neka shema kako da znam šta je? Matična ne daje nikakve zvukove kod paljenja ali mi se čini da ni do sad nije.
Hvala za pomoć
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja znam kad sam shebo proc samo bi ventilatori vrtili ali znam i kad bi maticna osla isto bi samo ventici vrtili ali vec dva puta mi se desilo da kod 478 maticnih(stari intel socket) da maticna radi i kad izvadim bateriju i pustim ga jedan dan bez struje sutradan upali ..izvadi bateriju i pricekaj 15 minuta d a se totalno isprazni pa probaj..btw izvadi iz kucista obavezno i upali sve na stolu jer procesor nebi smjeo bit osim ako ga nisi clocko ili maknuo u biosu da se automatski gasi kad dostigne neku odredenu temperaturu pada ti se nije istopio mada sumljam xD
Iz mog iskustva ako je CPU Intel 1% vjerovatnoće da je procesor, a 99% da je ploča.
Za AMD 5%-95%.
Ne možeš nikako znati dok ne staviš drugi procesor, ili taj procesor na drugu ploču.
Komp je uredno radio i odjednom se smrznuo i više ne daje sliku. Spojen na drugi monitor znači monitor nije. Grafu izvadio i spojio kabal na matičnu, znači ni grafa nije. Igrao se s dvije pločice memorije po svim utorima i izgleda da ni to nije. Hard drugi isto isprobao. Kablove isto tako. Znači ostaje matična ili proc. Jel ima neka shema kako da znam šta je? Matična ne daje nikakve zvukove kod paljenja ali mi se čini da ni do sad nije.
Hvala za pomoć
Matična ne daje nikakve zvukove... Hm... Možda je u pitanju DVD pržilica... LOL
Pa matična ti je crkla. Da je procesor crko čuo bi se beep kod paljenja. I isprobao si sve komponente. Matična je otišla, zamijeni ju.
Da, ploča je baš 478 soc. Proc nije pregrijavan jer ga je kolega koristio samo za net i te stvari. Ja isto sumnjam na matičnu
Ma čim ti se ne čuje beep ona je otišla. Da je memorija onda bi beep bio nepravilan, čuo bi se 3 puta... Da je procesor pregorio jer ga je clockao onda bi se čuo beep.
Isto tako neispravna grafička ne utječe na beep. Druga stvar je da je crklo napajanje pa da uopče ne pali računalo, onda se beep nebi čuo, ali bi vidio da ti ventilatori ne vrte na napajanju.
meni je riknuo proc i nije bilo nikakvog beepa? kazem ti nemoj kupovat novu maticnu izvadi ju iz kucista i ostavi dan bez baterije i iceg mozda proradi..meni je prva maticna proradila da sam ju malo bacio na pod a druga sama od sebe upalila nakon par sati .. glupi problemi..btw ako ti treba maticna 478 imam ja u garazi da ne trazis naokolo xD
meni je riknuo proc i nije bilo nikakvog beepa? kazem ti nemoj kupovat novu maticnu izvadi ju iz kucista i ostavi dan bez baterije i iceg mozda proradi..meni je prva maticna proradila da sam ju malo bacio na pod a druga sama od sebe upalila nakon par sati .. glupi problemi..btw ako ti treba maticna 478 imam ja u garazi da ne trazis naokolo xD
Pa mogli bi se dogovoriti. Ako i nju nisi bacao po podu :) Bitno da paše taj proc, celeron D 330, 2.66Ghz, 533 fsb
Da li bi taj proc koji sam naveo pasao na ovu ploču ? Vidim da podržava p4 2.66Ghz, ali ne znam da li bi pasao onda i taj celeron d 2.66 jer ga nema na tom popisu
http://support.asus.com/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&p=1&s=15&m=P4S8X-X&os=&hashedid=n/a
sumljam jer mislim taj komp bacit u ulje dosadno mi xD... nene ta je ploca sama od sebe upalila nisam ju diro