Da, kupio prije neki dan Crucial MX 500 Sata 6GB 2.3 inch SSD 2 TB. (treba služiti kao store disk)
Danas ga lijepo smontiram u kućište (ima još jedan SSD gdje su windowsi i jedan hard disk WD )
Uobičajeno sistem ga nije odmah prepoznao, odem ja na Upravitelj diskovima, vidim ga i idem na inicijalizaciju istog.
Odaberem brzopleto MBR,no to ne bi trebao biti problem,jedino kad me je pitao DISK2 ja stisnuo next ?!
Nakon toga idem prebaciti podatke sa WD šrotalice na tihi fini SSD, odjednom dođe do prekida prijenosa podataka, računalo se smrzne i nakon restarta se sistem ne diže.
Prebacivao sam kablove iz utora u utor, mijenjao kablove i ništa, windowsi se ne dižu. Tek kad sam odspojio novi SSD računalo se podiglo i u Disk Menagmentu se uredno vide samo SSD gdje su windowsi i WD store disk.
Poslije sam ga izvadio iz računala i stavio u kutijicu gdje mi je 500 GB vanjski SSD, na USB 3.2
Pokrenem program Mini Tool Partition wizard i evo, slika pokazuje da je "tu negdje", ali se ne može doći do njega i ima 0GB
Pod DISK 5
Je li uopće moguće napraviti njegovu ponovnu inicijalizaciju ili je tu nekakav kvar SSD-a u pitanju..
Ovaj drugi vanjski SSD od 500 GB radi kao podmazan na USB 3.2