Nema slike na monitoru nakon sleepa, hibernacije

poruka: 22
|
čitano: 20.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav, imam jedan problem.

Konfiguracija je ova: AMD Phenom II X2 550 3.1 GHz, DDR3 4 GB KINGMAX 1333MHz RAM, Gigabayte GA-870A-UD3 REV. 2.0 matična ploča, Sapphire Radeon HD6850 1GB, Napajanje Silverstone SST-ST50F-ES 500W, Monitor: LG W2453TQ-PF, OS WIN 7 X32 SP1 sa svim updateima.

Problem je ovaj: Stavim računalo u SLEEP mode, sada želim ga upalit, stisnem tipku na tipkovnici i pale se ventilatori, disk se čuje kako radi, OS radi, ali na monitoru nema slike.

Stišćem RESET tipku i računalo boota ispočetka, slika se pojavljuje, pita me ono START WINDOWS NORMALY i to odaberem i dalje sve radi normalno.

Problem se ne javlja svaki put, samo nekada i ne samo kod sleepa, već i kod hibernacije a jedanput kod boota računala.

Stavil sam najnoviji BIOS za matičnu ploču (update napravljen sa gigabayte alatom za update BIOSa), stavil sam drivere sa grafičku (v12.3) sa ATI  stranice, probal sam stavit drugi konektor za napajanje grafičke, Izbadil sam ram i zamjenil mjesta pločicama, nije pomoglo.

Stavil sam sve BIOS postave na DEFAULT, sada ne znam jel bi možda u BIOSU trebalo nešto podešavati.

Pomoć.

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina

Niko ne zna kaj bi mogal bit problem?

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nema slike na monitoru nakon sleepa, hibernaci
Valentin17 kaže...

Stavil sam najnoviji BIOS za matičnu ploču (update napravljen sa gigabayte alatom za update BIOSa), stavil sam drivere sa grafičku (v12.3) sa ATI  stranice, probal sam stavit drugi konektor za napajanje grafičke, Izbadil sam ram i zamjenil mjesta pločicama, nije pomoglo.

Jel sve bilo ok sa starim biosom? Mislim da ti je u novom biosu problem.

14 godina
Brian kaže...
Valentin17 kaže...

Jel sve bilo ok sa starim biosom? Mislim da ti je u novom biosu problem.

Ne bila je ista stvar, zbog toga sam i stavil noviji bios.

Valentin
14 godina
neaktivan

Probaj drugi kabel i drugi monitor.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Dok se diže sistem nakon uključivanja je si li probao pritisnuti tipku za uključiti/isključiti monitor?

Sve bi ja to, rođo, šmajserom!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Imam isti monitor i ista stvar se događa i kod mene. Ponekad nakon restarta računala monitor ostaje u standbyu i nema slike. Odsutao sam od traženja rješenja, ukoliko je do monitora, nakon što rikne kupit ću drugi...

Konfiguracija je GA-P43-ES3G, Q9400,  HD5870, 4 GB Kingmax.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Ja sam imao slican problem sa Asusovom plocom, ovo nema veze sa napajanjem (bar nije kod mene, niti sa driverima) imalo je veze sa podesavanjima u BIOSu .
Nisam iguran da li ce pomoci za Gigabyteovu plocu ali probaj.
Pokusaj u BIOSu naci *ADVACED -POWER MANAGEMENT SETUP ili
*POWER
Zatim tu pronadjes opciju SUSPEND MODE i prebaci je u DISABLED, a takodje i
ACPI i prebaci u DISABLED
(ACPI nemoj greskom da zamijenis sa APIC ili IPCA koji se pojavljuju u nekim BIOS setupima).
ACPI suspend to RAM ponekad se oznacava i kao S3 ili STR. Ako se ne varam ona omogucava da BIOS trosi sto manje struje u stand by ili hybernate rezimu rada, tako da prilikom ''budjenja'' kompjutera neka od komponenti vjerovatno RAM pati od ''manjka'' struje.)

Pogledaj sliku moga strarog BIOSA gdje sam na SUSPEND MODE-u i ACPI prebacio na DISABLED i rijesio problem.
Sa starog kompa Sa starog kompa
14 godina

Hvala svima, vidim da kolega ima isti monitor kao i ja i isti problem, probat ću vidit ove postave u BIOS.

Kod dizanja sistema probal sam stiskat tipku za paljenje/gašenje monitora i ništa ne pomaže, na monitoru piše samo POWER SAVING i slike nema.

Vidil sam recimo kako ga možeš prevarit, recimo kod paljenja računala prvo palim monitor i pustim ga cca. 10-15sec i onda palim kućište i onda radi normalno.

Probat cu od nekuda nabavit DVI na VGA adapter, imam drugi monitor ali on se spaja prego VGA (plavi konektor) kabela, a na grafičkoj kartici je DVI priključak, pa isprobat s drugim monitorom.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 9:03 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Hvala svima, vidim da kolega ima isti monitor kao i ja i isti problem, probat ću vidit ove postave u BIOS.

Kod dizanja sistema probal sam stiskat tipku za paljenje/gašenje monitora i ništa ne pomaže, na monitoru piše samo POWER SAVING i slike nema.

Vidil sam recimo kako ga možeš prevarit, recimo kod paljenja računala prvo palim monitor i pustim ga cca. 10-15sec i onda palim kućište i onda radi normalno.

Probat cu od nekuda nabavit DVI na VGA adapter, imam drugi monitor ali on se spaja prego VGA (plavi konektor) kabela, a na grafičkoj kartici je DVI priključak, pa isprobat s drugim monitorom.

Evo ja ti imam isti monitor i isti problem sa DVI konektorom.
Pri paljenju nekad dobije,a nekad ne dobije sliku, kod sleepa/hibernacije ista stvar.

Pokušaj s drugim monitorom i VGA kabelom spoji pa probaj.

Vidim da si skužio način za prevaru, meni je to isto uspjevalo al u zadnje vrijeme trebam i do 3-4 puta restartat komp da bi uhvatio sliku na DVI izlazu.
Kabel promijenjen - isti rezultat.

Taj stari kabel sad funkcionira na TV-u .

Monitor poslan na servis - njima se pali isprve i radi kako treba.

14 godina

A tako trkelja i meni, nisam siguran možda bi problem mogal bit i u grafičkoj kartici (u mom slučaju Sapphire Radeon HD6850 1GB GDDR5).

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

A tako trkelja i meni, nisam siguran možda bi problem mogal bit i u grafičkoj kartici (u mom slučaju Sapphire Radeon HD6850 1GB GDDR5).

Čuj, ne vjerujem da je do grafičke jer meni radi istu stvar sa HD5750, ATi 9600 AGP, HD4870 i prije na NVidia 9500GT grafičkoj.
Također, ni na laptopu sa HD5470 nije isprve upalio.

Sad je na servisu monitor, ali oni kažu da njima radi kako treba, isprve se upali i ne gubi sliku poslije (nakon sleepa ili hibernacije).

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 9:52 (mstaglicic).
14 godina

Može bit ipak da je do monitora, malo sam se bavil sa tim sada, skužil sam ovo: palim komp. sa sleep (stand by) moda, palim kućište pa palim monitor, na monitoru pište POWER SAVING, probam gasit, pa ponovno palit monitor na tipku za paljenje/gašenje, ne pomaže, slike i dalje nema, e sada idem probat iskopčat strujni kabel za napajanje monitora iz struje, iskopčam ga, pričekam 5 sec., ukopčam ga ponovo u struju, palim monitor na tipku za paljenje i gle čuda slika došla.

Sada barem ne moram resetirat kućište, nego samo ištekat i uštekat monitor.

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Može bit ipak da je do monitora, malo sam se bavil sa tim sada, skužil sam ovo: palim komp. sa sleep (stand by) moda, palim kućište pa palim monitor, na monitoru pište POWER SAVING, probam gasit, pa ponovno palit monitor na tipku za paljenje/gašenje, ne pomaže, slike i dalje nema, e sada idem probat iskopčat strujni kabel za napajanje monitora iz struje, iskopčam ga, pričekam 5 sec., ukopčam ga ponovo u struju, palim monitor na tipku za paljenje i gle čuda slika došla.

Sada barem ne moram resetirat kućište, nego samo ištekat i uštekat monitor.

Da, ma meni niti to nije pomagalo, jedino naglo gašenje PC-a i pokušat istovremeno upalit PC i monitor , ako do beepa ne dobije sliku, onda sve ispočetka i upalit PC pa tek onda monitor 10-15 sec poslije.
U početku sam mogao tako, a u zadnje vrijeme nisam mogao ni tako više pa sam ga dao na servis .

13 godina
protjeran

Ja sam to rješavao na prošloj konfiguraciji tako da sam dobro protresao mišem po podlozi i svaki put bi se slika pojavila.

Tipkovnica tu ne pomaže.

To je samo moje iskustvo.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Ja sam to rješavao na prošloj konfiguraciji tako da sam dobro protresao mišem po podlozi i svaki put bi se slika pojavila.

Tipkovnica tu ne pomaže.

To je samo moje iskustvo.

Kod ovog ne pomaže ni miš ni tipkovnica, ništa jer se monitor isključi.
Vidim da nismo jedini koji imamo taj problem , evo na stranom forumu ima nešto:

http://www.computerbase.de/forum/showthread.php?t=682380

13 godina
neaktivan
Ovo je bas interesantan problem koji imaju mnogi vlasnici LGovih monitora.
Vidim da si pokusao mnoge stvari, pa mozda mozes da pokusas jos nesto od ovoga:
1)Zamijeni BIOS bateriju,
2)Instaliraj drivere koji u dosli uz tvoj monitor (LJudi cesto koriste Microsoftove''plug and play'' drivere koji dodju uz OS i kada spojeneki uradjaj koji malo radi, a onda pocne da pravi probleme i jednostavno zaborave na fabricke drivere),
3)Instaliraj ForteManager Softvarekoji dolazi u paketu sa nekim LG monitorima, a sluzi za kontrolu i kalibraciju monitora).
14 godina

Evo probao sa drugim monitorom i radi bez problema.

Samsung je zakon.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 12:23 (Valentin17).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Identičan problem ode pc na sleep i kad se upali cuju se vent i sve al nema slike i onda dugo drzim power da ga ugasim i onda se ne pali  jednom duze i triput krace zapisti i vise se slika nepojavljuje nikako..moram vaditi kabel napajanja da se konacno upali

Sta raditi??

14 godina
dasan kaže...

Sta raditi??

Probaj RAM izvaditi i staviti u drugi utor, probaj na kratko izvaditi bateriju s matične, vrati je natrag i probaj.

U BIOSu i win. ugasi fast boot opciju ukoliko je upaljena.

Probaj isprobati s drugim RAMom, pločom i napajanjem.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 18:14 (Valentin17).
7 godina
neaktivan

Pozdrav, potrebna mi je pomoc oko slicnog problema. da li je tema jos uvek ziva?

0 0 hvala 0
14 godina
mickocicko kaže...

Pozdrav, potrebna mi je pomoc oko slicnog problema. da li je tema jos uvek ziva?

Kako ne bi bila, probaj stvari koje sam ja isprobao i koje su kolege predložile.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice