Nema signala na monitoru

poruka: 15
|
čitano: 5.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Nema signala na monitoru

Pozdrav svima!

Nakon sto mi je stigao novi komp, ustekao sam usb disk kako bih instalirao Windowse i slozio komp na radni stol. Ukljucim ga u struju, upalim s 0 na 1 na napajanju, a komp se sam upali.

Pokusam ga ugasiti na power button na kucistu. Stisnem jednom ne reagira, drzim par sekundi, opet nista.

Pogledam u kuciste, ventilatori se vrte, svijetle, svi odreda. Monitor prikljucen, na njemu nema nikakve reakcije.

Pretpostavljam da je maticna bacila dlaku pa sam ga odfurao u protis gdje su komponente kupljene na dijagnostiku.

Da li je netko ima slican slucaj? Maticna je Gigabyte 990ud3, proc AMD Phenom II x6 1090T, graficka Sapphire Radeon 6950, ram corsair vengeance, napajanje OCZ fatality 750W.

Fuck... komp ni jedan dan nisam imao kod sebe...poludit cu!

Kakva su vam iskustva s dijagnostikom u protisu? Rekli su mi da cu morati cekati 20 dana. Do tada ce me proci zelja za kompom i igrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Nema signala na monitoru

Pregledajte BIOS. U BIOS-u bi trebalo da postoje opcije kojima podešavate uključivanje/isključivanje računara. Dosta toga možete podesiti u Control Panel/ System and Security/ Power Options/ Choose what the power button does...(u slučaju Win7)

Kladim se u 100$ da će vam oni u servisu reći kako su se gadno namučili i da su vam veeeeliku uslugu učinili. Ubuduće ne paničite i tražite savjet vaših prijatelja na forumu!

Srdačan pozdrav!

14 godina
Nema signala na monitoru

Može bit problem u trima stvarima: 1. nevalja napajanje, 2. nevalja matična, 3. Nešto je krivo spojeno ili složeno.

Ako ima garanciju servis će to riješit.

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nema signala na monitoru

Prilikom paljenja,jel su čuje tik?

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nema signala na monitoru

Ne mogu doci do BIOSa.

Nema slike na monitoru.

Cuje se nesto kad prebacim s 0 na 1 na napajanju, ali zatim nema beepa niti bilo kakvih zvukova osim ventova koji se vrte.

Imam garanciju na komponente, sastavljala ih je osoba koja radi u Dellovom servisu i sigurno ih nije krivo spojila. Pregledao sam upute za spajanje s foruma i iz uputa koje sam dobio s maticnom. Sve je ok spojeno.

Sad cekam vijesti iz Protisa, nadam se dobre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nema signala na monitoru

Pozz...

- Jucer mi se nakon par sati igranja Diablo3 igre monitor sam od sebe ugasio i pisalo mi je  "Out of range" ... WTF {#}

- Probo sam restartat komp ... Win se digne uredno , jedino kad opet hocu uc u igru opet dobijem istu poruku na monitoru ... "Out of range"

... probavo sam smanjit Refresh rate od monitora 75 , 62 , 60 Hz ... nista nije pomoglo...

... mislio sam da se grafa pregrijava , vent radi uredno , temp OK oko 55C idle na 35% fan speed

... provjeravo sam kablove od grafe , odspajo monitor 22'' , metno drugi monitor 19'' ... nista

... ugasio komp , ugasio napajanje odozada , isteko kabel odozada , ostavio par min , upalio , digo sistem htio uc u igru ... opet "Out of range"

... probam sve drugo ... radi OK , surfam netom , igram Chicken Invadere , gledam You Tube ... sve sljaka osim Diablo3

... htio sam otic u safe mod i probat od tamo , nula bodova ... nikako nisam mogo uc u safe mod

- cim bi pri bootanju kompa stisno Del za BIOS ili F8 ili bilo koju drugu tipku , komp bi se smrzo i osto bi crn ekran sa bijelom treptajucom crticom u gornjem desnom cosku ekrana (crtica izgleda kao da se ide pisat text)

- jedva udem u safe mod , moro sam forcat bootanje sa desktopa , obrisem drivere sa Driver Sweeperom

- skinem najnovije drivere za svoju grafu Ati 4870 HD 512MB {#} , probam instalirat drivere ... krene i nakon 20 sec monitor se opet ugasi i sad pise Out of signal ... iliti Nema signala ... kako na kojem monitoru , jer sam isprobavo na 19'' i 22'' - nista ne pomaze

- Znaci sad komp radi u safe modu , ali slika na kompu mi traje dok se boota na desktop nekija 20 sec do 1 min i onda opet nema signala ... (drivere od grafe nisam ponovo uspio instalirat , jer mi ponestane slike heh) - komp radi , al slike nema ... {#}

OS je Win7 Ultimate 64Bit ... opis kompa je pod moj PC

...slika sa 22'' monitora - Out Of Range ...slika sa 22'' monitora - Out Of Range
HDT RULES , STAY HEAVY !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Resetiraj rezoluciju na Diablu http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/4552395558 

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
16 godina
neaktivan

... heh , rado , ali kao sto sam napisao ... komp se trenutno dize u Safe modu

- sve se loada , digne se Win , tako radi 20 sec - 1min i onda se zacrni ekran i pise Nema signala i vent na grafi pocne na max radit ...

upravo sam restarto komp "Start Windows Normaly" ... digne se naravno u safe modu il sta vec je , jer neam jos drivere od grafe instalirane ... 30 sec ... crn ekran ... Out of Signal

- sve ostalo mi se cini da sljaka , samo nema nikakve slike ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 11:04 (PEPSI666).
16 godina
neaktivan

...heh , nista , sad mi se grafa pregrijava jer nemrem nikak podesit vent na njoj da hladi

- a to nemogu jer nikak nemrem instalirat drivere , jer mi nestane slike ... najvjerovatnije zbog pregrijavanja - da , graficka je prilicno topla ( vruca ) na dodir

- cak i kad sam u BIOSu nestane mi slike ... grafa naravno vruca ...

- grafa je ispuhana , pasta promjenjena prije 1mj

16 godina
neaktivan
Nema signala na monitoru

... heh ... nitko nezna ... banana ... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PEPSI666 kaže...

... heh ... nitko nezna ... banana ... {#}

- Možda je grafa defektna, probaj negdje posudit drugu pa isprobat s njome.

- Na ovoj svojoj probaj opet zamjenit termalnu pastu, možda si prvi put nešto zaje.., nadam se da stavljaš kvalitetniju pastu, a ne neko jeftino sr...

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 20:23 (Valentin17).
16 godina
neaktivan

... ma to mi se sa "Monitor Out Of Range" tek jucer dogodilo

- prije 1 mj sam mjenjo pastu i instaliro OS ponovo i sve je radilo super do jucer ... a danas nikako ...

... promjenit pastu ponovo ... huh ... to ce bit malo teze , naime tolko sam ju puta mjenjo , da su se krizni navoji na saraficima od bracketa prilicno izlizali

- e sad iako ikak uspijem odsarafit , vise nema teorije da zasarafim ... nece bit X-a na glavi od sarafa

14 godina
PEPSI666 kaže...
da su se krizni navoji na saraficima od bracketa prilicno izlizali

- Znači da vjerojatno ni ne možeš pošteno zašerafiti te šerafe, hladnjak ne sjedi do kraja na grafičkom procesoru i imaš lošije hlađenje.

- Nemaš druge, probaj negdje posudit drugu grafičku, pa isprobat s njome, ovako ne stižeš nikamo.

16 godina
neaktivan

... ha probat cu odsarafit i nekako nabavit nove sarafice i drugu pastu al sutra ... sad je malo kasno...

- a druge mi nema , nego da posudim drugu grafu , pa da vidim jel sljaka sa drugom

- cim isprobam postam ovdje da se zna ... TY

16 godina
neaktivan

... uspio odsarafit bracket sa grafe {#}

... probo sam sa drugom grafom GTX 260 OC  , sve sljaka {#} - ima slike , ali je safe mod

... e sad , nemrem nidje pronac sarafice za bracket ... nevjerojatno ... (trazio kod opticara , urara , zlatara ... nema nidje da se krunis... )

... probat cu nac nekakve slicne i zamjenit pastu , pa opet postam ...

( ispricavam se ako sam otisao Off Topic , nije namjerno ... )

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice