Nejasan problem s računalom

poruka: 5
|
čitano: 1.303
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nakon nekog vremena provedenog na internetu ili u ostalim aktivnostima računala,isti pošalje poruku slijedećeg sadržaja:

Windows was unable to save all the data for the file //Sistem32//496A8300. The data has been lost. This error may be caused by a failuer of your computer hardware.

Nakon što stisnem ili cancel ili try agin ili continue računalo se restarta.
Kako ovo riješiti ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Najvjerojatnije je ti je računalo zaraženo nekom vrstom virusa i/ili spyware-a. 

Probaj skenirati računalo te nakon toga provjeri disk. Bilo preko windowsa ili chkdsk naredbom u command promptu.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Problem sam i ja imao!

Da opišem malo - komp ne gasim, neg stavim u hibernaciju, da mi se brže digne, jer komp je malo zastario. Al služi. I ta poruka mi se pojavi kad recimo uštekam hdd sata prek usb-a (napajanje isto sata). I sadd recimo kopiram nešto na taj disk i stavim komp u hibernate da iskopčam disk. I onda mi javlja tu poruku kao da nije mogao snimiti podatke. Vidim ja idući put na disku podataka koje sam kopirao nema? Sad ne znam jel sam dobro gledo, možda su i bili tam, al problem sam riješio tako da nakon kaj nešto kopiram na taj disk, komp ugasim (shut down) da bih iskopčao disk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Nejasan problem s računalom
N. Ohm kaže...

Problem sam i ja imao!

Da opišem malo - komp ne gasim, neg stavim u hibernaciju, da mi se brže digne, jer komp je malo zastario. Al služi. I ta poruka mi se pojavi kad recimo uštekam hdd sata prek usb-a (napajanje isto sata). I sadd recimo kopiram nešto na taj disk i stavim komp u hibernate da iskopčam disk. I onda mi javlja tu poruku kao da nije mogao snimiti podatke. Vidim ja idući put na disku podataka koje sam kopirao nema? Sad ne znam jel sam dobro gledo, možda su i bili tam, al problem sam riješio tako da nakon kaj nešto kopiram na taj disk, komp ugasim (shut down) da bih iskopčao disk.

Kada ti je eksterni SATA disk ukopcan idi u device manageru i potrazi  Removal Policy  [cini mi se da se tako zove] ili kao na slici (uzeto iz Windows 7 SP1)

Dakle, kazi windozima da ne zelis qick removal vec da zelis da disk vadis pomocu ikone Safely Remove Hardware. Koristis   Safely Remove Hardware jelda? Naime, laicki receno, Windowsi nece odmah zapisati sve vec kada je racunalo malo manje zauzeto

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
17 godina
neaktivan

prčkal sam neki dan po tom removal policy, al nisam skužil, OK hvala! To rješava moj problem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice