Nece uci u BIOS

poruka: 17
|
čitano: 12.056
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nece uci u BIOS

eo ovako.prvo iizvinite ako ima neka slicna tema.al stvarno mom frendu je potrebna pomoc.naime dizao je windows 7 i predomislio se i usred instalacije je prekinio,ugasio je racunalo u nakon par minuta je htio dici xp ali nemoze uci u bios i nemoze botati sa cd-dvd.jedino sto mu kad upali racunalo prikaze je konfig racunala,umjesto da mu prikaze bios na del prikaze mu to.molio bi vas za pomoc

Maticna je:ASUS PSGC-MX-1333

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nece uci u BIOS

Prvo napravite reset biosa na jumper ili vadite bateriju, pa probaj onda u bios i stavit novi OS

Potpis :P
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Nece uci u BIOS
Wiz3m4n kaže...

Prvo napravite reset biosa na jumper ili vadite bateriju, pa probaj onda u bios i stavit novi OS

izvadili bateriju i opet nece...a windows cd-dvd nece bootat

17 godina
Nece uci u BIOS

Ako je matična ploća ispravna mora vam omogučit ulazak u bios....del stišćete prije izlistavanja cpu-a, memorije, hdda....

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 14:28 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nece uci u BIOS

lupaj po DELETE, f8, f4, f12

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nece uci u BIOS

hm... prekidanjem instalacije u pola ne bi trebalo imat nikakve veze sa biosom. Je ste vi što drugo radili, pa kakogo spržili matičnu... I nakon što izvadiš bateriju drži je vani 15 min. Imaš kondezatore koji držu neko vrijem i bez baterije pa da budeš siguran da je resetirala bios. Ali najbolji način je korištenjem jumpera

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ray_OGF kaže...
Wiz3m4n kaže...

vjerojtno komp nije bio iskopcan iz struje, iskopcaj komp iz stuje(izbaci kabel od napajanje iz njega) i odna vadi bateriju na 5min

addicted to HD :)
15 godina
Nece uci u BIOS

Šta će ti bios? Bezveze! Bitno da ti picek stoji u sobi da se moš hvalitBelji se

kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill frenzy
Moj PC  
1 5 hvala 0
17 godina
benko kaže...
ray_OGF kaže...
Wiz3m4n kaže...

vjerojtno komp nije bio iskopcan iz struje, iskopcaj komp iz stuje(izbaci kabel od napajanje iz njega) i odna vadi bateriju na 5min

BRRRRRRRRr........ sav sam se stresao... Tko to prčka po kompu dok je uštekan u struju... Brrrrrrrrrrrrr..... Nakon što izvadiš kabel upali komp da isprazniš i ono malo što je ostalo struje.... Vidit ćeš da kvalitetnija napajanja mogu kratko pokrenut ventilator

15 godina
neaktivan
daseparo kaže...
benko kaže...
ray_OGF kaže...
Wiz3m4n kaže...

BRRRRRRRRr........ sav sam se stresao... Tko to prčka po kompu dok je uštekan u struju... Brrrrrrrrrrrrr..... Nakon što izvadiš kabel upali komp da isprazniš i ono malo što je ostalo struje.... Vidit ćeš da kvalitetnija napajanja mogu kratko pokrenut ventilator

ja prčkam po kompu dok je uštekan u struju.... mijenjo sam i proc i grafu tako pa mi nije niš bilo

ovo s jumperima je meni opalilo gro puta kad sam sjebo neš s OC-om

17 godina
Nece uci u BIOS
Pa ne mora ti bit ništa dok je on uštekan u struju. a nije upaljen... Ali zbog napunejnih kondezatora, statičkog elektriciteta može se dogoditi da ti se nešto sprži, nekakva superpozicija i ode nešto... Ili još bolje ode neki element, pa se događaju čudne stvari u radu kompa. Kao sve u redu, ali naponi nestabilni i on se nakon nešto doba gasi, resetira, šteka... Pa se tražu virusi i skenira komp i ko zna što ne...

A može se dogodit da ga slučajno i upališ, To je rjeđa pojava ali bolje je biti oprezan, ištekat ga iz struje, upalit ga jednom da zavrti na prazno i onda radi po njemu... Sigurnosti i opreznosti nikad dosta....

0 0 hvala 0
17 godina
Nece uci u BIOS

Lool....statički elektricitet isprazniš ako kučište primiš rukom....to bude dosta Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nece uci u BIOS

nemogu uci u bios traži me prokletu lozinku

a neznam koju????*??

ω

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
XjuricaX kaže...

a neznam koju????*??

ω

pa odi clear CMOS

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
16 godina
neaktivan
XjuricaX kaže...

a neznam koju????*??

ω

Možeš resetovat pass tako da izvadiš i ubaciš ponovo bateriju.

15 godina
neaktivan
Nece uci u BIOS

hvala probat cu!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nece uci u BIOS

Dobro ti vele kolege.Isključi iz struje,ištekaj kabel i izvadi bateriju na 15 min.Poslije toga moraš moći ući u BIOS.Ako ne nešto drugo je u pitanju...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice