Ne radi Windows 7 na novoj konfiguraciji

poruka: 12
|
čitano: 2.279
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Uzeo sam novu konfiguraciju, sve lijepo spojio, HDD sam ubacio svoj stari i računao sam, pošto je nova ploča (ASRock M3A770DE), eventualno ću morati Windows friško instalirat i gotovo.

Tu nastaje problem - u nikakvoj kombinaciji nisam uspio pokrenit niti stare Windowse niti pokrenuti instalaciju sa DVD-a. Kad se boota s DVD-a dođe do onog ekrana starting Windows i ostane tu i gotovo. Koji put, doduše, nema ni tog, nego samo blue screen i restart. Čak sam probao i s skroz drugim hardom, kojeg sam prethodno formatirao pa, kad to nije upalilo, izbrisao skroz particiju, ali s istim rezulataom.

BTW dvd windowsa i moj dvd čitač sigurno rade, isprobano na drugom kompu. 

0 0 hvala 0
17 godina

Jesi mozda uzimao novi RAM? Je li ti RAM ispravan i kompatibilan sa novom plocom?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja ti ne mogu dati samo svoje iskustvo u vezi te matične koju imaš. I ja sam kupila komp sa tom matičnom i imala sam isti problem kao i ti, nosila ga u servis nekoliko puta gdje bi kod njih savrseno radio a kod mene doma nula!!

Oni su uspjeli staviti Windowse na njega ali bi se sistem srusio svako malo. Nakon 5-6 puta nosenja u servis se "odjednom" ispostavilo da ta matična ima tvornički kvar na sata kontroleru kao i na utorima od memorije te da su im mnoge ploce vracene uz reklamacije.

Meni su je zamijenili, ova sada radi ok.

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Da, i RAM je novi. DDR3 Corsair Vengeance. Dvije su pločice od po 2GB, 1600 MHz. Matična definitivno to podržava. Nažalost nemam drugu ploču koja podržava dd3 da isprobam samu memoriju

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probaj spustit rame na 1333 Mhz ako možes. Meni je memorija G.Skill radila probleme, na kraju sam podesila voltazu na 1.5 V (1333 MHz) i radilo je ok!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Ne radi Windows 7 na novoj konfiguraciji
zm00 kaže...

Ja ti ne mogu dati samo svoje iskustvo u vezi te matične koju imaš. I ja sam kupila komp sa tom matičnom i imala sam isti problem kao i ti, nosila ga u servis nekoliko puta gdje bi kod njih savrseno radio a kod mene doma nula!!

Oni su uspjeli staviti Windowse na njega ali bi se sistem srusio svako malo. Nakon 5-6 puta nosenja u servis se "odjednom" ispostavilo da ta matična ima tvornički kvar na sata kontroleru kao i na utorima od memorije te da su im mnoge ploce vracene uz reklamacije.

Meni su je zamijenili, ova sada radi ok.

Damn! Baš sam googlao sve komponente za koje sam se odlučio, ali nisam našao ništa loše o matičnoj. Ova već je zamijenjena. Prvo kad sam je dobio nije uopće radila pa su mi dali drugu. Mislio sam da je ok pošto se komp pali i sve to, ali ako ima takav kvar, čini se da ide opet nazad. Hvala ti na pomoći.

još uvijek ću biti zahvalan ako ima tko ideju za ipak natjerati windowse na ovo..

17 godina
neaktivan
zm00 kaže...

Probaj spustit rame na 1333 Mhz ako možes. Meni je memorija G.Skill radila probleme, na kraju sam podesila voltazu na 1.5 V (1333 MHz) i radilo je ok!

Nije upalilo. Opet BSOD

14 godina
neaktivan

Mozda da probas stavit Windowse na hard na nekom drugom kompu i onda ga probat ukopcat u svoj i podignut pa da vidis hoce li se i dalje pojavljivati bsod?

Ne znam što ti još reci...ja sam si i update biosa radila pa mi nije pomoglo, mjenjala sata kabele...vadila rame (probaj i ti prvo jednu pločicu rama stavit u jedan utor pa ako padne (mislim na BDOD) u drugi utor;isto ponoviti sa drugom pločicom...)

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 18:46 (zm00).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Paramecium kaže...

Da, i RAM je novi. DDR3 Corsair Vengeance. Dvije su pločice od po 2GB, 1600 MHz. Matična definitivno to podržava. Nažalost nemam drugu ploču koja podržava dd3 da isprobam samu memoriju

Na kojoj je voltaži RAM?

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan

Tvornički bi trebala biti na 1.5V. U BIOS-u ne mogu viditi voltažu

14 godina
neaktivan
Paramecium kaže...

Tvornički bi trebala biti na 1.5V. U BIOS-u ne mogu viditi voltažu

Koliko ja znm 1600 MHz radi na 1.65 v

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Jesi li probao sa drugim dvd instalirati, mozda ti je dvd izgreban, meni se par puta to dogodilo, isao par puta instalirati i na kraju probam sa drugim instalacijskim diskom i normalno instalirao. probaj skinuti hirens boot cd pa provjeri memoriju sa memtestom, imas tamo puno programa za dijagnostiku.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice