Ne diže se bios

poruka: 33
|
čitano: 14.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ne diže se bios

hitno trebam pomoć!!!!

Spojio sam dijelove kompa i kad ga upalim pali se ventilator od napajanja i vantilator na procesoru ali nemam slike. Bios se ne diže. Lampica na monitoru samo blinka kao da nije spojen. Eo i slike da vidite da li sam mozda nesto krivo spojio..

zahvaljujem na svakoj pomoci

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2009 21:40 (Keklja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ne diže se bios
Keklja kaže...

hitno trebam pomoć!!!!

Spojio sam dijelove kompa i kad ga upalim pali se ventilator od napajanja i vantilator na procesoru ali nemam slike. Bios se ne diže. Lampica na monitoru samo blinka kao da nije spojen. Eo i slike da vidite da li sam mozda nesto krivo spojio..

zahvaljujem na svakoj pomoci

Radi se o novom compu koliko vidim. Sastavio si ga jer si ga kupio u dijelovima, točno?
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2009 21:41 (Kalea).
16 godina
neaktivan

pa kupio sam novu matičnu i procesor. Ugradio sam procesor u maticnu i pospajao ostatak. Stavio sam i dva puta po 2 gb ddr2.

16 godina
neaktivan

kupio sam maticnu, procesor i ram. Od starog kompa sa uzeo hard napajanje i kucistei graficka je ostala ista kao i prije

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2009 21:44 (Keklja).
16 godina
neaktivan
Keklja kaže...

kupio sam maticnu, procesor i ram. Od starog kompa sa uzeo hard napajanje i kucistei graficka je ostala ista kao i prije

Jel grafička PCE?
16 godina
neaktivan
Ne diže se bios

Provaj izvadit jedan modul ram-a vanka , i provjeri jesi li usteka napajanje u grafu (ako treba dodatno)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kalea kaže...
Keklja kaže...

Jel grafička PCE?
  da grafička je pce. Nvidia 7300gt
17 godina
neaktivan

Ovako za početak uzmi knjigu od matične, nađi shemu i  vidi negdje blizu baterije mora bit jumper za CLEAR BIOSA (prije svega komp izvuci iz struje i sačekaj 10-15 sek. da se matična skroz isprazni). Piše ti u knjizi koji pinovi se trebaju spojiti za clear i tako spoji na par sekundi, a zatim vrati na normal. Upali i uđi u bios, pa ga za početak namjesti na default (kratica je F6 ili F7), seviraj (F10) i enteriraj pa ćemo vidit. Ako nije to idemo dalje.mic po mic. Možda ti grafa nepaše ili memorija????

AMD x2 7750 BE (3,4 GHz), cooler Scythe kama cross, Gigabyte GA-M720-US3, Zotac am 9800GTX+, 4GB DDR2 6400, WD 640 GB Caviar Blue, Chiftek 550W i zvučnici 2+1 Altec Lansing.
16 godina
neaktivan
insomniac_cro kaže...

Provaj izvadit jedan modul ram-a vanka , i provjeri jesi li usteka napajanje u grafu (ako treba dodatno)

eo sad kad sam izvadio jedan ram vanka radi. Sad me zanima zašto jer piše da podržava do 8 gb a ja imam 2xpo 2gb???
17 godina

izvadi plocicu rama i stavi je u dr utor, kasnije mozes vratiti.... moguce da ram nije prihvatila....

AMD Athlon X2 7750+ @3.1Ghz / ASUS M3N78-EM / Kingmax 3 Gb RAM 800 Mhz / Zotac GF8800 GT AMP 512 mb / Seagate-Maxtor 320 Gb / Fortron Blue Storm II 500W
17 godina
Keklja kaže...
insomniac_cro kaže...

eo sad kad sam izvadio jedan ram vanka radi. Sad me zanima zašto jer piše da podržava do 8 gb a ja imam 2xpo 2gb???
 nove ploce znaju odmah ne ocitati ram, mozes vratiti plocicu pa bi trebalo raditi
AMD Athlon X2 7750+ @3.1Ghz / ASUS M3N78-EM / Kingmax 3 Gb RAM 800 Mhz / Zotac GF8800 GT AMP 512 mb / Seagate-Maxtor 320 Gb / Fortron Blue Storm II 500W
16 godina
neaktivan
Ne diže se bios

Ako se radi o windozima XP, mislim da oni podržavaju samo 3,5GB rama. Da li su pločice istog proizvođača i istih perfomansi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

eo proradilo je. Vidit ćemo kako će bit kad stavim nove windowse. Hvala svima na pomoći!!!

16 godina
neaktivan
Ne diže se bios

Sad neznamo jel radiš sa dva slota rama ili jednim? To nas kolje pa nam odgovori, molim te.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kalea kaže...

Sad neznamo jel radiš sa dva slota rama ili jednim? To nas kolje pa nam odgovori, molim te.

radim sa dva slota. Kada sam ubacio drugi windows mi se nijew mogao dic zbog neke greske pa sam stavio instalaciju novog windowsa. Moguce da je greska do rama a prije da je zbog toga sto imam posve drugaciju konfiguraciju. vidit cemo kad se instalira do kraja
16 godina
neaktivan
Keklja kaže...
Kalea kaže...

radim sa dva slota. Kada sam ubacio drugi windows mi se nijew mogao dic zbog neke greske pa sam stavio instalaciju novog windowsa. Moguce da je greska do rama a prije da je zbog toga sto imam posve drugaciju konfiguraciju. vidit cemo kad se instalira do kraja
 Ako si promjenio hardware, a OS ti je ostao isti, onda normalno da se windozi nisu htjeli dići. Bilo mi je na početku  malo nejasno, no sad mi je sve jasno.
16 godina
neaktivan
Kalea kaže...
Keklja kaže...
Kalea kaže...

Ako si promjenio hardware, a OS ti je ostao isti, onda normalno da se windozi nisu htjeli dići. Bilo mi je na početku  malo nejasno, no sad mi je sve jasno.
  pa da promijenio sam hardware al je bio problem sto se nije htio bios dici. To sam uspiotek kada sam ukonio jednu plocicu. Kada se uspio dici stavio sam drugu plocicu rama i pokrenio instalaciju. Sada se ona vrti pa cu vidjet kada zavrsi koliko ce xp prepoznati rama(predposatavaljam oko 3.3 gb) a koliko windows 7...
17 godina
neaktivan

Kod mene XP prepozna 3,25 a win 7 će moći i više od 4GB sigurno.

AMD x2 7750 BE (3,4 GHz), cooler Scythe kama cross, Gigabyte GA-M720-US3, Zotac am 9800GTX+, 4GB DDR2 6400, WD 640 GB Caviar Blue, Chiftek 550W i zvučnici 2+1 Altec Lansing.
16 godina
neaktivan
Kalea kaže...
Keklja kaže...
Kalea kaže...

Nema veze sta je mjenja hardver , windowsi se u pravilu   nece boot-at samo ako se zamjeni maticna tj chipset....
16 godina
neaktivan
Ne diže se bios

tko mi može pomoc imam pc radi 1h i onda akd se ugrije pocne se sam od sebe resetirat npr kad gledam slike ili slusam muziku onda mu treba dulje da se resetira a kad dodem na net to napravi odmah sto bi to bilo znali netko

lackovic

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

stavi everest i pogledaj temperature, imam osjećaj da se jako grije proc, grafa ili čipset. Sve to možeš očitati u Everestu, pa javi kolike su.

17 godina
neaktivan
veber222 kaže...

tko mi može pomoc imam pc radi 1h i onda akd se ugrije pocne se sam od sebe resetirat npr kad gledam slike ili slusam muziku onda mu treba dulje da se resetira a kad dodem na net to napravi odmah sto bi to bilo znali netko

Temperature komponenata?
Igrica, igrica, igrica, igrica, igrica... Get over it!
17 godina
neaktivan
veber222 kaže...

Koje su komponente računala, koji je operativni sistem, service pack?
16 godina
neaktivan
Ne diže se bios

servic pack 3 procesor inet a matična neka eso ata100 star je 2 god a počeo je zazt prije god dana i to uvijek radi kad se malo zagrije nije mi jasno na netu brzo resetira a kad radim nešto drugo onda mu duže treba

lackovic

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne diže se bios

a temperatura u biosu je od 38 do 50 nije više

lackovic

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tko zna što je. Pogledaj kondenzatore da nisu nabubrili ili ti je možda oko utora za grafu kontakti oslabili pa ih treba prelemiti (to ti je hladan lem) ja sam tako riješio jednu ploču i sad radi ko curica a isto mi se iz čista mira gasila. To bi trebao neki majstor pronjuškati i ispitati. Ovako samo nagađamo. Jesi li probao clear ili flash biosa?
16 godina
neaktivan
Ne diže se bios

ma kvragu kupicu nove komponente i sastaviću nov pc ovo sam dobio od rodbine na dar a poklonjenom konju se negleda u zube to meni treba za posao netreba mi nešto skupo tako da mi se neisplati sad davat pc na popravak a novi kupim za 2100 kn

lackovic

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ne diže se bios

da ne otvaram novu temu....

dakle, imam stari laptop koji je radio izvrsno, radi se o modelu HP Compaq 6715s... nikad problema sa njime... buduci da su ga godine stisle, kupio sam novi a ovaj dao bratu (8) za super mario i ostale pi*darije....

stvar je slijedeca - isao sam na njemu nesto gledat i odjednom se ugasio sam od sebe... sacekao sam minutu i probao ga upaliti i on se upali, ali ne ucitava nista dalje... ventilator vrti, lampica se upali ali nista dalje od toga.... ne mogu uci u bios jer ga ne dize... trazio po netu, neki su uspjeli rijesiti sa grijanjem maticne sa onim industrijskim fenom, jedan je cak lik na yt stavio maticnu u pecnicu na deset minuta i proradila je....

zanima me misljenje - da li je to do hladnog lema ili je nesto izgorilo?

nisam bio lijen, rastavio sam ga kompletno, ne vidi se na maticnoj nista da je izgoreno ili nesto slicno, probat cu sutra sa tim grijanjem.....

misljenja?

hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ne diže se bios

...kod tebe je prženje prva opcija , a meni bi bila zadnja...

16 godina
Ne diže se bios

Izvadi bateriju i otkopčaj ga sa struje, stisni tipku za paljenje da se isprazne kondenzatori.

Ostavi ga tako 10-tak minuta, ponovo ga spoji na struju (bez baterije) i probaj upaliti.

Status?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice