NAGLO crashanje bez poruke

poruka: 49
|
čitano: 8.528
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Evo ponovno sam napravio clean install windowsa. Koje još drivere moram preuzeti osim onih koje mi Geforce Experience preuzima (driver grafičke, Physx System Software, HD Audio Driver i USBC Driver)?

Drivere za matičnu, procesor ili?

Ivan Vukoja

0 0 hvala 0
15 godina
Re: NAGLO crashanje bez poruke
Vuxa223 kaže...

Evo ponovno sam napravio clean install windowsa. Koje još drivere moram preuzeti osim onih koje mi Geforce Experience preuzima (driver grafičke, Physx System Software, HD Audio Driver i USBC Driver)?

Drivere za matičnu, procesor ili?

Nikave vise sta ce ti 

9 godina
neaktivan

Ok hvala ti, budem probao nakon instalacije neke igre isprobati

Ivan Vukoja

0 0 hvala 0
14 godina
Vuxa223 kaže...

Ok hvala ti, budem probao nakon instalacije neke igre isprobati

Moraš instalirati zadnje AMD čipset drivere za B350 čipset.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2020 17:28 (Valentin17).
9 godina
neaktivan

E, to nisam na zadnjim windowsima nikad instalirao. Nadam se da nisam windowse morao ponovno instalirati samo zbog toga.

Ivan Vukoja

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako smijen bit iskren obicno kad se nesto tako rusi na novom laptopu je znak da nesto hardwerski ne radi kako treba... 

Moze biti 

Napajanje koje pod opterecenjem nemoze isporucit ogdovarajucu voltazu(btw koja je marka napajanja) 

Moze ti bit maticna da ima neki defekt ili graficka... 

Probaj napravit neki benchmark i vidi  dali ce crashat.... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Horatio_Hornblower I ja mislim da nije problem u hardwareu. Jer danas sam upravo napravio clean install windowsa i skinuo sa Steama igru i crasha se a radi na optimalnim postavkama. Još sam za razliku od zadnji put instalirao AMD čipset drivere za B350 čipset. Ali sad je stvar da više se ne crasha u pozadinu bez poruke već sada se dogodio BSOD više puta. Izdrži igrica 10ak min max i dogodi se crash. Dogodio se još jedan BSOD i izvan igre sa zvukom dosta glasnim iz kućišta. Ovo su neke od poruka u Event Vieweru: "The computer has rebooted from a bugcheck.  The bugcheck was: 0x00000050 (0xffffffffffffffff, 0x0000000000000010, 0xffffffffffffffff, 0x0000000000000002). A dump was saved in: C:\Windows\MEMORY.DMP. Report Id: 5889e68c-fcbd-4f03-958a-3de76bdb7ac4."

"The following boot-start or system-start driver(s) did not load:
dam
EhStorClass"

U trenutcima kritičnih levela zbog kojih dođe do crasha source je kao Kernel-Power.

Ivan Vukoja

0 0 hvala 0
6 godina

vidim da si napočetku pisao da ti antimalware radi sa velikom potrošnjom.

istu sam situaciju imao i ja osobno za vrijeme korištenja piratske verzije win... zbog toga mi je procesor bio zakucan stalno u iberu i skoro pa ništa drugo radilo nije.

provjeri, dali ti u idle i nakon reinstalacije win-a antimalware radi u iberu.

ako radi, to bi ti bio jedan od mogućih problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Crocopzmaj12 Radi antimalware radi sa velikom potrošnjom kad se na primjer preuzima nešto na računalo novo nisam ga skužio da radi na jačem intenzitetu tijekom igranja više kao prije. Windowsi mi nisu piratski, kupio sam windows key na ebayu za 2-3 eura.

Ivan Vukoja

0 0 hvala 0
6 godina

To moze biti doslovno svasta. Baca ti uobicajenu gresku kada se racunalo resetira.

Ja bi jos istestirao memoriju/ram i vratio sve ucuture futuri neka oni pronadju problem. Pa neka saltaju komponente dok ne pronadju koja radi problem. Pretpostavljam da si tamo kupio cijelu kantu.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

A da kupio sam tamo cijelo računalo u komponentama i oni su sve "posložili". Istestirao sam memoriju sad maloprije i nema grešaka nikakvih jbg. Ne mogu naći jebeni uzrok problema.

Ivan Vukoja

0 0 hvala 0
15 godina
Vuxa223 kaže...

A da kupio sam tamo cijelo računalo u komponentama i oni su sve "posložili". Istestirao sam memoriju sad maloprije i nema grešaka nikakvih jbg. Ne mogu naći jebeni uzrok problema.

Znaci nije windows ajde pokusaj ovo promjeni ram slotove pa vidi hoceli opet biti greska.Izgleda da je tebi maticna ploca u kurcu nije do napajanja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2020 0:04 (dreadmoore).
9 godina
neaktivan

Ma odlucio sam da necu vise nista raditi u vezi njega osobno vec cu ga danas poslije posla odnijeti njima na servis pa nek oni se muce, besplatna je dijagnostika tako da ne bi trebao imati problema osim ako budu govorili da treba kupiti neku novu bolju maticnu. 

Ivan Vukoja

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nebitna je maticna ali problem je taj da neka komponenta ne radi kako treba... 

Oni mogu zbog djelova probat ubacit novu maticnu pa testirat novi ram pa testirat... 

Bitno ti je da rade test isti kao ti nemoj dat da ti rade neki sintetcki benchmark i kao sve je ok.... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Ja sam isto imao problema sa ovim bug check, dok nisam nadosao u cemu je problem.Kod mene je slucaj bio da sam pc cistio sa zrakom iz kompresora.Iz nekog razloga sam svako malo poslje toga imao blue screen, odradi test memorije sve ok. Cim bilo sta drugo npr igricu blue screen mi bude, dok nisam zamjenio slotove sad radi sve savršeno.Uglavnom izgleda da mi jedan slot memorije ne radi kako treba.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2020 11:28 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Evo ljudi da znate što se na kraju dogodilo, evo dobio računalo od Futura IT servisa danas nakon popravka i zamislite ovo, pretpostavio sam da je kvar ili u RAM slotovima ili u matičnoj ili u procesoru, i oni zamislite ovo kolko su nestrpljivi ljudi bili tokom testiranja zamijenili i stavili mi kompletno nove komponente bez da su testirali u kojoj je stvarno problem. Neznam jel im to uobičajena praksa kad nemaju vremena za duže vremensko testiranje ali eto da znate.
Zasad računalo radi dobro i bez problema.

Ivan Vukoja

3 0 hvala 1
14 godina
Vuxa223 kaže...

Jesi dobio iste komponente koje si imao prije ili?

9 godina
neaktivan

Iste nove komponente. Zasad radi perfektno.

Ivan Vukoja

2 0 hvala 0
14 godina
Vuxa223 kaže...

Iste nove komponente. Zasad radi perfektno.

Vjerojatno onda bio problem u ploči.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice