MS TITAN 2 pro i B550 tomahawk fanovi problem

poruka: 7
|
čitano: 1.031
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
MS TITAN 2 pro i B550 tomahawk case fanovi

Case fanovi su spojeni putem 4-pinskog conectora (koji ide iz ARGB controlera gdje su spojeni svi fanovi), fanovi rade normalno putem PWM-a no medutim ni u biosu ali u bilo kojem program ih jednostavno nema da malo bacim oko na RPM, pa ima netko ideje kakve?

twice the pride double the fall
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MS TITAN 2 pro i B550 tomahawk fanovi problem

Spoji ih direktno na maticnu pa ce ih maticna/bios/programi vidjeti.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2020 11:35 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: MS TITAN 2 pro i B550 tomahawk fanovi problem
mind_challenge kaže...

Spoji ih direktno na maticnu pa ce ih maticna/bios/programi vidjeti.

Razmisljal sam o tome ali neda mi se trenutno kad sam sve poslozil

14 godina
Re: MS TITAN 2 pro i B550 tomahawk case fanovi
dad0r kaže...

Case fanovi su spojeni putem 4-pinskog conectora (koji ide iz ARGB controlera gdje su spojeni svi fanovi), fanovi rade normalno putem PWM-a no medutim ni u biosu ali u bilo kojem program ih jednostavno nema da malo bacim oko na RPM, pa ima netko ideje kakve?

Daj ako ti nije problem postavi na forum sliku iz BIOSa, kao ova koju sam sada ja stavio.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
14 godina
Valentin17 kaže...
dad0r kaže...

Daj ako ti nije problem postavi na forum sliku iz BIOSa, kao ova koju sam sada ja stavio.

Izgleda identicno kao i kod tebe svi su fanovi osim CPU su 0 rpm koda ih nema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2020 12:14 (dad0r).
14 godina
dad0r kaže...

Izgleda identicno kao i kod tebe svi su fanovi 0 rpm koda ih uopce nema.

Baš čudno, ne razumijem na koji način ih se kontrolira ako ih ploča ne vidi, osim ako taj posao odađuje kontroler kućišta. Nisam previše obraćao pozornost na to kad sam to kućište imao u rukama.

Ne preostaje ti ništa nego ovo što je kolega predložio, pa ih fino možeš podesiti čak i da se ne vrte kad računalo nije opterećeno,

na taj način se bude manje prašine nakupilo s vremenom. Npr. staviš srednji ventilator naprijed na kućištu i stražnji da rade na manjim okretajima, a svi ostali ventilatori da stoje kad računalo nije opterećeno.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2020 12:18 (Valentin17).
14 godina
Valentin17 kaže...
dad0r kaže...

Izgleda identicno kao i kod tebe svi su fanovi 0 rpm koda ih uopce nema.

Baš čudno, ne razumijem na koji način ih se kontrolira ako ih ploča ne vidi, osim ako taj posao odađuje kontroler kućišta. Nisam previše obraćao pozornost na to kad sam to kućište imao u rukama.

Ne preostaje ti ništa nego ovo što je kolega predložio, pa ih fino možeš podesiti čak i da se ne vrte kad računalo nije opterećeno,

na taj način se bude manje prašine nakupilo s vremenom. Npr. staviš srednji ventilator naprijed na kućištu i stražnji da rade na manjim okretajima, a svi ostali ventilatori da stoje kad računalo nije opterećeno.

Budem se s vremenom poigral s kad nadem vremena, hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice