Monitor se pali gasi..pomoc

poruka: 11
|
čitano: 18.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

imam  problem  s monitorom ,monitor  je hp 1940..poceo je  da se  pali  gasi..kad  stisnem  dugme auto i drzim stisnuto monitor  radi..cim  pustim  dugme  on se  nastavi pali  gasit..i  stoji poruka vga  aktive  dva  neaktive..probala  sam ga  stavit  na  drugi kom  ali  ista  je  stvar..samo ide  u sleep mode  i nastavi se  pali  gasit..pomoc  ako netko  zna...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mozda zvuci glupo ali provjeri jel dobro spojen vga kabal u monitor

Zeljeznicar Za Zivot Cijeli! ----------------------------->TM'87
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

provjeri jesu li svi kablovi dobro utisnuti...vga kabel i strujni kabel...moguće da je jedan od njih oštećen

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Monitor se pali gasi..pomoc

ako se stalno pali i gasi moguce da su i kondenzatori otisli. pa bi ih trebalo zamjeniti. ili kao sto je kolega @wolverine rekao mozda je kabel ostecen negdje.

13 godina
neaktivan

probala  sam  to  s  kablovima  ,cak  sam i mijenjala  kablove ali nista  jedino  kad  drzim dugme  neko on je  upaljen..a  ti kondezatori  jeli to  skup  popravak??

17 godina
neaktivan

Danas sam došao doma, upalio PC, monitor. Pc se normalno pokrenuo ali monitor se počeo paliti i gasiti. Upali se na sekundu i onda ugasi i tako stalno. Do kablova nije jer sam provjerio, a grafička kartica radi na tv-u normalno.

Monitor je star tu negdje oko pet godina i radi na dan u prosjeku otprilike desetak sati na dan.

+pitanjce ako su kondenzatori otišli, isplati li se popravljati?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 14:12 (Silvonis).
15 godina
moderator
Silvonis kaže...

+pitanjce ako su kondenzatori otišli, isplati li se popravljati?

U tom slučaju se isplati.

TROLLBUSTER ! ! !
14 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu. Imam slican problem.
Monitor samsung 2433bw, star cca 5 godina. Do jucer nisam imao nikakvih problema.
Svako 6 sekundi nakratko nestane slike. Od tipki rade samo On/Off i tipka odabira profila prikaza (preset postavke displaya).
Da bi bilo jasnije o cemu se radi

(nasa video na yt s identicnim problemom)

Ukoliko nije ukljucen nikakav uredaj prikazuje se klasicna Check Signal Cable poruka i ne nestaje slika.
Ukoliko je spojen komp dogada se kao na videu. Ako otvorim menu za odabir profila i drzim otvorenim monitor se ne gasi.

Prova sam dvi, vga, drugo racunalo, drugi power cable kako bi utvrdio da je problem u upravo u monitoru.
Otvorio sam monitor za svaki slucaj da provjerim kondezatore ali vizualno se cine u redu.
Ima netko kakvu ideju?

how much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?

0 0 hvala 0
16 godina

-eliminacija, proveri npr u BIOSu dali se monitor ponaša jednako. Ako je jednako, tad je monitor, ako radi tad je nešto s driverom-powermanager i sl..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Do monitora je sigurno. U BIOS-u takoder blinka.
Zanima me znali netko po simptomima u cemu je kvar, okvirno cijena popravka? Pitam koliko se isplati uzevsi u obzir cinjenicu da je star 5 godina

how much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
16 godina

-danas čarobna kugla ne radi (a i inače je pozdana kao grah), npr jedan chip ili kondenzator, loš kabel, kontakt.. (cijene popravka od nula do 10kn + znanje), pa do bacanja u smeće. Idi i ozdravit će duša monitor tvoj.. je slična kategorija odgovora. Možda samo provjeriti/stisnuti kontakte ili drugi kabel.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice