Molim pomoć.Problem sa 4GB RAM-a zaključana tema

poruka: 70
|
čitano: 9.415
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Molim pomoć.Problem sa 4GB RAM-a

mwni se isto događalo ali sa 1gb rama(KOMP MI SE GASIO SVAKIH 10,15 SEKUNDI),problem uopce nije bio u ramu,nego se termalna pasta izmedu procesora i hladnjaka zapekla i procesor mi se pregrijavao,kad sam to očisto i stavio novu pastu sve je bilo O.K.!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A koji ti je OS.Pretpostavljam XP,ako jest onda ti nece moci ocitati prisutnost 4 GB.Jedino ako nemas 64 Bitni XP.Zasto si dizao Voltazu majke ti,jel uopste znas zbog cega se dize voltaza i kada!!!!!Kao prvo Latencije vrati na Default u Biosu,Kao drugo,prvo stavi 1 GB RAM-a i vidi jel se dize OS,ako se dize,stavi jos jedan 1 GB,ako se opet digne stavi jos 1 GB.Ako se opet digne to ti je to.A taj cetvrti GB ti je visak,jel 32 bitni XP Podrzava samo 3.5 GB.Ja mislim da su stavili malo vece latencije nego sto bi trebalo al eto...Mozda grijesim...

A Brainiac upravu si 100 %.Misle ako podignu FSB da su postali overclockeri...

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Molim pomoć.Problem sa 4GB RAM-a

najvjerovatnije je do xp-a. Iako bi 32 bitni sustavi trebali podržavat 4GB memorije, to u praksi baš i nije tako. Instaliraj 64 bitni XP i radit će

ako nešto ne ide uzmi veći čekić
17 godina
neaktivan

dragi kolege - NIJE stavar u XP!!!!

to mi je super kada je Win kriv zato jer ne vidite 4GB RAM-a!

NE, stvar je u 32 bitnom OS-u -> vrijedi i za Vistu i za Linux!

Samo 64 bitni OS-ovi mogu "koristiti" više od 3GB RAM-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

KOLIKO SE MUCITE S TIM RAMIMA KAD ONO IZGLEDA DA SU WINDOWSI PROBLEM.... AKO IMAŠ 32-BIT NEMOJ STAVLJATI VIŠE OD 3.5 GB JER AKO IDEŠ DO 4 STO JE KRAJNA GRANICA ZA TE WINDOWSE ONDA TI SE DOGAĐAJU TAKVE GLUPOSTI

NEMOJ STAVLJATI 64-BIT WINDOWSE AKO TI NIJE PROCESOR 64 BIT JER ONI SU ZA TAKVE PROCESORE NAPRAVLJENI

U VEZI RAMA ZA WINDOWSE (32-bit):

http://support.microsoft.com/kb/555223

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2008 16:24 (themoviekiller).

0 0 hvala 0
17 godina

A i nije stvar do OS-a kada se komp nece ni upaliti. Ovima koji govore da su win problem savjetujem da prvo procitaju thread pa onda pametuju.

Ili je maticna, ili je memorija. Ja imam istu tu maticnu i u njoj 6GB rama, 2x1 i 2x2 GB, isto kingmax, DDR2 800, komp je OC-an, E6300 1.86@2.8 i sve radi bez rusenja, smrzavanja ili "nepaljenja". Ako mozes posudi od nekoga memoriju pa ustekaj u svoj komp i vidi da li onda radi, ili ustekaj svoju memoriju u neki drugi komp pa vidi kako ce se ponasati. Prije ove maticne sam imao AB9 Pro i 2x1 GB, kada sam kupio dodatnih 4GB komp se poceo rusiti, s 2GB radi normalno, s 6GB (ili cak samo s te dvije nove, 4GB, se rusi), naravno, okrivio sam memoriju, i memtest je izbacivao errore. No prije nego sam ju reklamirao isprobao sam je u jednom drugom kompu, i vish vraga, tamo je radilo sve bez bada, preko noci memtest nijednu gresku nije imao. Vratio u svoj, opet greske. Izvadio maticnu, odneso na servis, uzeo gigabyte, usarafio, usteko memoriju sve 5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sve nove matične ti počinju pištati kad nešto ne radi i po tome pištanju se otkrije što je problem, ako pišti pa stane i tako cijelo vrijeme onda su rami a ako ne pišti onda je OS krivac

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Solo761 kaže...

A i nije stvar do OS-a kada se komp nece ni upaliti. Ovima koji govore da su win problem savjetujem da prvo procitaju thread pa onda pametuju.

Ili je maticna, ili je memorija. Ja imam istu tu maticnu i u njoj 6GB rama, 2x1 i 2x2 GB, isto kingmax, DDR2 800, komp je OC-an, E6300 1.86@2.8 i sve radi bez rusenja, smrzavanja ili "nepaljenja". Ako mozes posudi od nekoga memoriju pa ustekaj u svoj komp i vidi da li onda radi, ili ustekaj svoju memoriju u neki drugi komp pa vidi kako ce se ponasati. Prije ove maticne sam imao AB9 Pro i 2x1 GB, kada sam kupio dodatnih 4GB komp se poceo rusiti, s 2GB radi normalno, s 6GB (ili cak samo s te dvije nove, 4GB, se rusi), naravno, okrivio sam memoriju, i memtest je izbacivao errore. No prije nego sam ju reklamirao isprobao sam je u jednom drugom kompu, i vish vraga, tamo je radilo sve bez bada, preko noci memtest nijednu gresku nije imao. Vratio u svoj, opet greske. Izvadio maticnu, odneso na servis, uzeo gigabyte, usarafio, usteko memoriju sve 5.

aj mi daj web adresu firme di si kupio gigabyte matičnu jer gledam si matične za uzeti i čuo sam da su oni dobri... trebam neku kojoj cijena nije ispod 2000 kn ( ima li Gigabyte koju matičnu jaku kao ovu alio da je ddr2 jer je ddr3 pretjerano skup  
17 godina

Ja sam svoju kupio u ADM-u, www.adm.hr

Ne vidim da imaju takvih specifikacija, sve su im intel, znaci nema SLI-a, samo crossfire. No evo jedne slicne od XFX-a, 3-way sli, DDR2 no ima nForce 780i SLI, a ne 790i SLI, 1660kn

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_78&products_id=5262

Ima i s 790i SLI, no ta kosta 2250kn

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_78&products_id=5508

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako su windowsi 32 bitni, onda će svejedno raditi sa stavljenih 4 gb, ali će prepoznavati oko 3.2 gb i s njima će raspolagati, ali nije bitno što su stavljene sve 4 gige.

PS. kad si kupio to napajanje? tj, zanima me koja je serija blue storma. ako je starija onda bi možda mogao bit problem u napajanju. ali samo možda.

ako ti komp radi sada sa 2 gb, onda se đaba mučiš da ti prorade sve 4 gige jer su ti 2 dosta. (osim ako ne radiš možda nešto profesionalno u ps-u ili autocadu XD). ali naravno kad-tad će zatrebati.

i imaš previsoke latencije... jesu li sve pločice rama apsolutno iste?

no sve ovo smrdi na matičnu...neznam doista tko bi drugi mogao biti krivac.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

napajanje je prve verzije.

Fortron BlueStorm I 500W.

Sa pasivnim PFC-om.

HARDware man
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2008 20:35 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moje mišljenje je da najbolje otiđeš u servis i da daš da ti zamijene komponente koje ne valjaju, jer nema smisla da se zezas sa tim kad si dao toliko para za to, a ako nećeš u servis onda skini hirens boot i odvrti memtest. na tebi je da odlučiš dal će te ovi kod kojih si kupio zezati ili ne, jer ak vide da te mogu sje.... oni će to i napraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

odvrtija san ja taj test ali sa samo 2 pločice po 1 giga jer kad stavin

3 ili 4 pločice po giga kompić se upali i na ekranu ne prikazuje ništa

i onda se za 5-6 sekundi ugasi pa se opet sam upali , pa ugasi

pa upali ........

Intel Core 2 Duo E4600
4x1GB Kingmax 800MHz
Seagate 250GB 16MB
Gigabyte P35-DS4
ATI Radeon HD3850 512MB
Fortron Bluestorm 500W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Penryn kaže...

odvrtija san ja taj test ali sa samo 2 pločice po 1 giga jer kad stavin

3 ili 4 pločice po giga kompić se upali i na ekranu ne prikazuje ništa

i onda se za 5-6 sekundi ugasi pa se opet sam upali , pa ugasi

Ovo je nesto vrlo slicno mom problemu (doduse, nisam probao izvaditi dva memorijska modula)... Uglavnom, kad imas 4 plocice unutra, obrisi CMOS - nakon toga racunalo bi ti se trebalo normalno pokrenuti (ako je problem identican mome).
17 godina
neaktivan

mislim da je problem riješen.

izgleda da je problem u napajanju (bluestorm 500W)......

kad san stavija "no name" napajanje koje san dobija s

kučišten 400W sva 4 GB su proradila i sve normalno radi.....

samo sumnjam da će ovo napajanje moć držat ovu konfiguraciju

tijekom igranja.......

hvala svima na pomoći...

Intel Core 2 Duo E4600 4x1GB Kingmax 800MHz Seagate 250GB 16MB Gigabyte P35-DS4 ATI Radeon HD3850 512MB Fortron Bluestorm 500W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

onda odi u servis nek ti zamjene napajanje.

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
neaktivan

ma prošla mu je garancija.ima mu već 2 godine.

Intel Core 2 Duo E4600 4x1GB Kingmax 800MHz Seagate 250GB 16MB Gigabyte P35-DS4 ATI Radeon HD3850 512MB Fortron Bluestorm 500W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

eh sad posto no name nece dugo izdrzat bolje si sto prije kupi novo neko 500w napajanje.

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
neaktivan

ZAS NISI KUPIO 2X2

MOZDA TO JE**BE NA MATICNOJ

MOZDA SA 4 PLOČICE IMA PREVELOKO OPTERECENJE

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Drago mi je kaj si rjesio problem i ljudi da se naucite pisati MALIM slovima...Cool

0 0 hvala 0
17 godina

Imao sam isti problem, te se ustanovilo da je jedna pločica memorije otišla u k...

Antec 900, P5K Deluxe, Core 2 Quad 2.4, 4gb (DDR3 800Mhz) RAM, Nvidia 8800gtx, 640gb HDD, Dell 2007WFP, Vista Ultimate

0 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...

mislim da je problem riješen.

izgleda da je problem u napajanju (bluestorm 500W)......

kad san stavija "no name" napajanje koje san dobija s

kučišten 400W sva 4 GB su proradila i sve normalno radi.....

samo sumnjam da će ovo napajanje moć držat ovu konfiguraciju

tijekom igranja.......

hvala svima na pomoći...

Ma kako ne bi izdržalo. Ako moju konfiguraciju izdrži napajanje Seasonic 500w, onda bi tvoju trebalo bilo kakvo od 500w. Dovoljno ti je i 350w...
Antec 900, P5K Deluxe, Core 2 Quad 2.4, 4gb (DDR3 800Mhz) RAM, Nvidia 8800gtx, 640gb HDD, Dell 2007WFP, Vista Ultimate
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2008 19:18 (PICART).
17 godina
neaktivan

"no name" napajanje ipak nije izdržalo........

nakon 10-ak minuta igranja crysis-a napajanje počne nenormalno zujat.......

pa moran gasit igru........

da se ne bi spržilo.........

koje napajanje je najbolje ali da je cijena unutar.......

800kn.......

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moga bi uzet chieftecovo od 750W........

ali u BUGu kažu da nije baš tiho......

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

tog chiefteca ima u ve-mila i hgspota a oni su mi najbliži.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Superbeast ako si tako pametan i navedes 10-ak napajanja zato onda u temi koju si sam otvorio(oko tvojeg kompa) glumis da neznas koje napajanje???!!!!malo imas problema??btw. penryn ak imas bug 180 prolistaj si pomoci ce tiBelji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Penryn kaže...

ako ces ga imati na konfi iz potpisa, onda ne znam sta ce ti takvo napajanje.
corsair vx450 ti je super za dosta manje novaca i jos ga mozes nadogradivati a nece ti biti preslab....
E4600@3360MHz,8600GTS,2GB DDR2@840MHz
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Superbeast ako si tako pametan i navedes 10-ak napajanja zato onda u temi koju si sam otvorio(oko tvojeg kompa) glumis da neznas koje napajanje???!!!!malo imas problema??btw. penryn ak imas bug 180 prolistaj si pomoci ce tiBelji se

A bu**lo pravim se glup to jest hocu cut vasa misljenja!
Da vidim sta biste vi napravili sa 2000kn
Hello?
Ne zelim pogrjesit
Btw u mojoj temi niste mi skoro nista pomogli osim pojedinaca i sam sam naso best buy za 2 000 kn
I naveo sam par dobih napajanja???
I sta onda?
Ne smijem???
To svaka bu**la zna covjece!
17 godina
neaktivan
Bruno kaže...
Penryn kaže...

ako ces ga imati na konfi iz potpisa, onda ne znam sta ce ti takvo napajanje.
corsair vx450 ti je super za dosta manje novaca i jos ga mozes nadogradivati a nece ti biti preslab....
 Potpisujem!
Osim ako ne ide na SLI onda ce mu trebat "malo jace" jer SLI su "stedljivi" :P
Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice