Mis se ne gasi nakon shutdown-a

poruka: 40
|
čitano: 12.130
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Mis se ne gasi nakon shutdown-a

Pa svuda na webu piše da je deep sleep čak i oni govore, ali eto nešto je bila bugirana . Jbg nismo se sjetili predložiti ažuriranje BIOS-a, ali ipak tko je znao tada, ako sve radi ne diraj BIOS 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
11 godina
neaktivan

Kupio sam tipkovnicu Devastator II  i s njom mis, i mis se ne gasi nakon gasenja kompa. U BIOS-u sam pogledaio sve sto znam i iskljucio tako isto i u control panelu. Da li tko zna kako to rijesiti tj da se gasi nakon gasenja kompa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

podesi usb, power.. neki portovi imaju npr opciju punjača, rade kad je pc ugašen.. green i sl. ili promijeni port.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Gdje da podesim usb power? Jer npr pod uredajima i pisacima idem na mis i svojstva itd mogu obiljeziti pod stednjom energije omoguci racunalu iskljucivanje ovog uredaja radi ustede energije. Ali pod tipkovnicom to ne mogu ne da mi

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2017 12:58 (Miro34).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

usb port nije svojstvo tipkovnice (uređaja na portu).. to je manje-više neovisno, MBO-BIOS.. + može i kroz driver chipset.. jer uefi-os sve je direktno povezano.

kad gledaš kutiju mbo, vidiš razne reklame kao green power i sl. .. i vidiš razne boje na usb portu, bijeli, plavi, žuti, crveni.. pitaš li se zašto su različite boje?

+ elemnetnarna logika, ne podešavaš u OSu ono što radi izvan OSa (kad OS nije aktivan, ugašen..), ugašeno računalo ne ovisi o OSu tek nakon boota OS preuzima kontrolu. Gašenje uređaja koji se ne koristi nema veze s gašenjem miša nakon gašenja OSa. Jednako može biti monotor-tv.. i tad se postavke gašenja traže na drugom mjestu, ne u win-postavkama.. jer se tad obično zbrljave pogrešne stvari i izazovu neki nevezani problemi. (kao upozorenje ostalima sa sličnim problemima).

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2017 13:44 (ihush).
12 godina
odjavljen
Miro34 kaže...

Gdje da podesim usb power? Jer npr pod uredajima i pisacima idem na mis i svojstva itd mogu obiljeziti pod stednjom energije omoguci racunalu iskljucivanje ovog uredaja radi ustede energije. Ali pod tipkovnicom to ne mogu ne da mi

Idi u bios/advanced/chipset configuration - deep sleep - enabled in s4-s5

Nakon toga u sleepu i kada isključiš pc, gasi se miš itd.

To je meni predstavljalo problem na novom razeru gdje nakon isključenja kompa bi i dalje svijetlio. 

...................................... funny facts
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2017 13:42 (skorvy).
11 godina
neaktivan
ja na mojoj koliko vidim i znam nemam green power, sad cu pogledati u BIOS
16 godina
skorvy kaže...
..

..

-s4-5.. su stvari chipset-kontrolera/CPUa.. ne konkretno USB kontrolera. Može biti povezano, ali ovo je sasvim druga stvar (kontrola napona CPU).

konkretna opcija je kontrola gašenja-paljenja i potrošnje, ne opcija koja direktno upravlja usb portom (ali, može biti povezano kao neki default ili podmeni..) tj to je pod tim greenpower/punjači i kolorkod opcijama. Da bi se računalo 'probudilo' mora kontrolirati npr usb.. u suprotnom ne bi mogli mišem-tipkovnicom upaliti. ili LAN-wol..

wakeup postavka mora biti u biosu/osu (jer su uefijem povezani) od tog, glavni je bios (logično, mogućnost HWa-chipseta), jer os dolazi tek kasnije i samo koristi ono što se nudi.

-npr automatsko paljenje u zadano vrijeme..

-kad se u priču upetlja i hyber.. sve postane nejasno, tko-što-gdje kontrolira. Kontrolira BIOS, neovisno što iz OSa/drivera možemo nešto podesiti i mora biti navedeno, zapravo je fićer-reklama za svaku MBO.

edit: npr.. MS-win

WOL is supported from sleep (S3) or hibernate (S4). It is not supported from fast startup or soft off (S5) shutdown states. NICs are not armed for wake in these states because users do not expect their systems to wake up on their own.

.. to je za lan, za usb može biti svašta.. no to je za buđenje, ne za potpuno gašenje porta.

Miro34 kaže...
ja na mojoj koliko vidim i znam nemam green power, sad cu pogledati u BIOS

-nevažno kako se nešto naziva, nazivi se mijenaju.. reklama.

-jednako tako gdje se neka opcija nalazi u meniju-biosa.. prolistati/RTFM ili google .. sve je to istio kao automobili, drugi uređaji, osim ovakvih nevažnih razlika kao što je naziv ili meni-opcija. Moguće šak da bios ne nudi ili da je povezano npr uefi-legacy, fastboot.. tek kad promjeniš jedno (i saveaš-rebootaš) možda se tek tad pojavi druga opcija ili tek novim BIOSom.. pravila nekog nema, ovisi kako proizvođač napravi neku seriju. Moguće da se neka stvar ne nalazi u biosu i da (prljava posla) proizvođač veže HW uz win.. pošto se sve mijenja, ne mogu tvrditi da postoji opcija u biosu.. ali morala bi biti tamo ili promjena porta (žuto) u neki 'običan'-bijeli koji se tad gasi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2017 14:05 (ihush).
12 godina
odjavljen

Upravo tako. Najednostavnija stvar za power save itd.. a da bi sve i dalje funkcioniralo.. bez najmanjih problema i dalje budim pc iz sleepa klikom na miša, iako on ne svijetli više.

...................................... funny facts
11 godina
neaktivan
skorvy kaže...

hvala svima, da sad se gasi

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice