Mis se ne gasi nakon shutdown-a

poruka: 40
|
čitano: 12.132
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Mis ostaje da radi nakon gasenja pc-a, tastatura se ugasi. U pitanju je CoolerMaster Devastator II miš.

1. Probao sam preko Device Managera da oznacim opciju "Allow the computer to turn off this device to save power", medjutim, ne dozvoljava mi da je oznacim.

2. Probao sam i u sve ostale USB portove, takodjer nece

3. ErP na ploci nemam

4. Isao sam i uninstall driver u Device Manageru, pa ga ponovo instalirao, opet nece

Ploca je ASUS P5Q3 Deluxe Wi-Fi AP za socket 775

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 17:04 (alleinichev).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Mis se ne gasi nakon shutdown-a

Imao sam takav slučaj sa starom Asrockovom pločom, kako god pogledaj u BIOSu i poigraj se sa opcijama uključivanja/buđenja PC sa mišem nešto tipa PS/2 power on, USB mouse power on. Ako postoje opcije takvog tipa, isključi ih.

Jesi riješio problem sa pregrijavanjem i vodenim hlađenjem?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 17:11 (boxer).
8 godina
neaktivan
boxer kaže...

Imao sam takav slučaj sa starom Asrockovom pločom, kako god pogledaj u BIOSu i poigraj se sa opcijama uključivanja/buđenja PC sa mišem nešto tipa PS/2 power on, USB mouse power on. Ako postoje opcije takvog tipa, isključi ih.

Jesi riješio problem sa pregrijavanjem i vodenim hlađenjem?

rijesio sam tako da sam nekim cudom spustio temp koje su idle od 45 do 60, variraju... ali opet nije to to.

Nabavio sam bakrenu tanku plocicu koju cu staviti izmedju vodenog i cpu-a i s obje strane staviti pastu, pa cu onda probati, jer ima negdje luft sigurno od 1 milimetar.

Sad cu uc u bios i pokusat cu nac to za miš ili cu uslikati pa postaviti ovdje

8 godina
neaktivan

moze li ista od ovog pomoci ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stavi Energy Star 4.0c Support na ENABLED, mislim da bi to trebalo rijesiti problem s ukljucenim USB uredjajima.

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe
8 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...

Stavi Energy Star 4.0c Support na ENABLED, mislim da bi to trebalo rijesiti problem s ukljucenim USB uredjajima.

hvala lijepo, radi sada, mis se gasi ;)

9 godina

Imam isti taj miš. :) Ista stvar je bila. :D

Dux Croatorum
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Može isto pomoć.

U pitanju je "gamerski mis" koji kada je komp ugasen mjenja boje i obasjava mi cjelu prostoriju.

Maticna koju imam,nikada u zivotu nisam vidio takav bios,tako da nemam blage veze di bi mogao iskljuciti miš.

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina
Koja debilana od ploce!Nema ona taj jumper,niti zadnje dvije opcije koj se preporucuju na linku.Ima opciju da se komp pali uz pomoc misa,ali je ona iskljucena i opcija disable-anja usb portova.
17 godina
Milka30 kaže...
Koja debilana od ploce!Nema ona taj jumper,niti zadnje dvije opcije koj se preporucuju na linku.Ima opciju da se komp pali uz pomoc misa,ali je ona iskljucena i opcija disable-anja usb portova.

Može biti da su negdje premjestili opciju ili je preimenovali u Biosu, najbolje ti je da pošalješ email Asrocku, navedi model matične i vjerujem da ćeš u roku par dana dobiti odgovor. 

Btw, pogledaj da li imaš opciju Deep Sleep i postavi na enabled in s4-s5.  Probaj viditi da li je pod sekcijom Advanced/South Bridge Configuration

https://www.google.ba/search?q=%5BDeep+SX%5D+to+%5BEnable%5D+in+BIOS&tbm=isch&imgil=dLXfe2w8soZ0dM%253A%253BLMySR0smiih-hM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fforum.corsair.com%25252Fforums%25252Fshowthread.php%25253Ft%2525253D111298&source=iu&pf=m&fir=dLXfe2w8soZ0dM%253A%252CLMySR0smiih-hM%252C_&usg=__hyMRciMQyMfjKObKkBvKwVFw8LY%3D#imgrc=dLXfe2w8soZ0dM:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2230013/usb-ports-shut-power.html

Znam da nije isti Bios ali pogledaj i opciju PS2/Keyboard Power on

http://assassinhtpcblog.com/bioswindows/

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.5.2017 14:56 (boxer).
14 godina

Nemam nista slicno ili barem priblizno slicno sto mogu iskljuciti,uostalom po defaultu je sve na off.

Poslati cu Asrocku mail,pa budem ovdje objavio rezultate!

15 godina

Vidi negdje u Southbridgeu ili Nortbridgeu Deep Sleep opciju. Negdje to mora biti.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Advanced/South bridge config:

Onboard HD audio - Auto

Front panel  - Auto

Onboard LAN  -  Enabled

Good night led  -  Auto

Advanced/ North bridge config:

IOMMU  -  Disabled

Primary graphics adapter -  PCI Express

Onboard graphics  -  Auto

Share memory -  Auto

Onboard HDMI HD audio  -  Enabled

DVI function - as Dual Link DVI

Advanced/USB config:

USB controller -  Enabled

A88X USB 3.0 controller  - auto

Legacy USB support - Enabled

Advanced/ACAPI config:

Suspend to RAM - Auto

Check ready bit - Enabled

Deep sleep - Disabled

Restore on AC/power loss - power off

PS/2 keyboard power on - Disabled

PCI devices power on - Disabled

Ring-in power on - Disabled

RTC alarm power on - By OS

USB keyboard/remote power on - Disabled

USB mouse power on - Disabled

ACPI HPET table - Enabled

JBG sorry sto sam ovako prepisao def postavke biosa,trenutno ne mogu slike ovdje prebaciti,ali to je to i meni se cini da je sve ok!?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 9:33 (Milka30).
15 godina
Milka30 kaže...

Advanced/South bridge config:

Onboard HD audio - Auto

Front panel  - Auto

Onboard LAN  -  Enabled

Good night led  -  Auto

Advanced/ North bridge config:

IOMMU  -  Disabled

Primary graphics adapter -  PCI Express

Onboard graphics  -  Auto

Share memory -  Auto

Onboard HDMI HD audio  -  Enabled

DVI function - as Dual Link DVI

Advanced/USB config:

USB controller -  Enabled

A88X USB 3.0 controller  - auto

Legacy USB support - Enabled

Advanced/ACAPI config:

Suspend to RAM - Auto

Check ready bit - Enabled

Deep sleep - Disabled

Restore on AC/power loss - power off

PS/2 keyboard power on - Disabled

PCI devices power on - Disabled

Ring-in power on - Disabled

RTC alarm power on - By OS

USB keyboard/remote power on - Disabled

USB mouse power on - Disabled

ACPI HPET table - Enabled

JBG sorry sto sam ovako prepisao def postavke biosa,trenutno ne mogu slike ovdje prebaciti,ali to je to i meni se cini da je sve ok!?

Probaj uključit Deep sleep, pa onda vidjet.

14 godina
softwaremaniac kaže...

Ukljucivanjem te opcije dobio sam da se komp ne gasi,tj,gasi Windowse+ekran,ali ventovi,HDD i njegove ledice rade.Mišonja jos uvjek radi light show

17 godina

Jel' ti se javio Asrock support u svezi problema?

14 godina
boxer kaže...

Jel' ti se javio Asrock support u svezi problema?

Ne.

15 godina
Milka30 kaže...
softwaremaniac kaže...

Ukljucivanjem te opcije dobio sam da se komp ne gasi,tj,gasi Windowse+ekran,ali ventovi,HDD i njegove ledice rade.Mišonja jos uvjek radi light show

Koristiš li Fast Startup? Ako da, isključi to, onda upali deep sleep i vidi ima li promjene. Ako ni to ne pomogne, vrati kako je bilo i čekamo ASRock.

14 godina
softwaremaniac kaže...

Koristiš li Fast Startup? Ako da, isključi to, onda upali deep sleep i vidi ima li promjene. Ako ni to ne pomogne, vrati kako je bilo i čekamo ASRock.

Detaljno sam procesljao bios i nisam nasao tu opciju.Jedino sto imam slicno to je Fast boot koji je na disabled,a nudi opciju supre boot i ultra boot.

Cjelokupni bios mi je na default postavkama i sve sto bi imalo ukazivalo na rjesenje problema je ionako disableano.

Isto tako zanimljivo je sto kada ustekam stari Speedlinkov mis,on ne svijetli,samo ovaj koji je šrot(iako sam ga platio 30-tak KN,jako sam zadovoljan),svjetli cjeli i mjenja boje.

Mada sumnjam da je do miša,jer "poanta" ove price je da prekinem dotok struje na USB-ove dok je komp ugasen.

Cekam Asrock,upit je poslan!

14 godina
Milka30 kaže...

Može isto pomoć.

Ja sam imao taj problem na Gigabyte H97 HD3, na ASUS B85M G, na Asrock H81M HDS R2.0,

problem sam riješio promjenom miša, Roccat Kone Pure se gasi sigurno.

Sve novije ploče jednostavno ostavljaju napajanje na USB utorima cijelo vrijeme jer se cijela ploča

napaja preko istoga strujnoga kruga radi uštede, nije to više što je nekada bilo.

Dobra strana toga je što bez problema možeš puniti mobitel dok je računalo ugašeno ili bežičnoga miša.

ps. ja sam probao sve živo, ništa nije pomoglo, to je jednostavno tako, na HTPCu mi Asus USB-N14 vanjska

WLAN kartica svijetli i dan danas, televizija ima pozadinsko svijetlo samo takvo, dok Airlive 1700USB na glavnom

računalu ima u svojim opcijama mogućnost gašenja te lampice.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2017 11:53 (Valentin17).
16 godina

... kao nastavak, (na početno pitanje..)

-to su sve fičeri MBO, navedeni kao reklama na kutiji, kao green, power i sl..

-često podesivo u BIOSu i uvijek kolor-kodirano (bijeli-plavi-žuti-zeleni-crveni port..).

-očekuje se da juzer ubode uređaj u port prema potrebi-'boji'.. i da se ne čudi ko pura dreku :) ..

-čačkanje po win-driveru je često besmisleno, jer je to na nivou MBO (mada nema posebnog razloga zašto driver to ne bi moga jednako kontrolirati kao i BIOS ili jumper.. sve je soft, svejedno kako ga pri tome nazovemo-klasificiramo..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...

i da se ne čudi ko pura dreku :) ..

To pogotovo, a takvih ima najviše, čudno. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina

Asrock mi se javio i rekli su mi da ukljucim DEEP SLEEP opciju.

Opet sam ju probao ukljuciti(da slucajno nisam zadnji puta sacuvao postavke) i opet isti problem sa opcijom deep sleep,komp se ne gasi-tocnije CPU i HDD,a miš naravno,svijetli.Isto tako,dok je komp u takvome stanju "hibernacije" ne moze se niti upaliti,nego ga ugasim na napajanju i tek onda normalno upalim.

Javio sam Asrocku,pa da vidimo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Thank you for contacting ASRock. 

Please follow the steps as below,

Step 1. Open the Power Option item in control panel.

Step 2. Click the Choose what the power button do link.

Step 3. Click Change settings that are currently unavailable.

Step 4. Clear the Turn on fast startup(recommend) check box.

Step 5. Click Save changes.

Finish the above steps, the mouse can be turn off .

Drugi odgovor od Asrocka,problem jos uvjek isti

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

...što mu ga dođe ona 4. opcija na listi "good night LED"  ????

14 godina
AF139 kaže...

...što mu ga dođe ona 4. opcija na listi "good night LED"  ????

A kao gasi sve ledice kada je komp u stanju hibrnacije.

14 godina

Problem rijesen!

Preporuka iz Asrocka je bila cak i promjena napajanja,no brzo smo odustali od toga(napajanje je novo) i tip mi je preporucio flashnuti BIOS na verziju P1.50 i tek onda ukljuciti deep sleep!

Uspjelo je,mišonja se ugasio.

Zakljucak je da kod Asrockica opcija Deep Sleep je ta koja je zasluzna za struju u USP portovima.

Svaka cast na supportu iz Asrocka,koji se zaista potrudio da rijesi moj problem-nisam se nadao tome,jer je ipak to jeftini Asrock!

Malo pitanjce:Nakon flashanja biosa,prvo gasenje Windowsa je trajalo oko 30 minuta(loadiralo je shutting down),onda kasnije sve normalno oko 5 sekundi.

Zasto je to tako dugo trajalo?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Milka30 kaže...

Problem rijesen!

Preporuka iz Asrocka je bila cak i promjena napajanja,no brzo smo odustali od toga(napajanje je novo) i tip mi je preporucio flashnuti BIOS na verziju P1.50 i tek onda ukljuciti deep sleep!

Uspjelo je,mišonja se ugasio.

Zakljucak je da kod Asrockica opcija Deep Sleep je ta koja je zasluzna za struju u USP portovima.

Svaka cast na supportu iz Asrocka,koji se zaista potrudio da rijesi moj problem-nisam se nadao tome,jer je ipak to jeftini Asrock!

Malo pitanjce:Nakon flashanja biosa,prvo gasenje Windowsa je trajalo oko 30 minuta(loadiralo je shutting down),onda kasnije sve normalno oko 5 sekundi.

Zasto je to tako dugo trajalo?

Da nije u međuvremenu bio neki update Windowsa pa dok on to konfigurira...

Inače i meni su pomogli sa pločom koja je odavno bila EOL i čim su mi se javili na prvi e-mail nakon 2-3 dana, sva ostala dogovaranja su bila unutar jednog dana. 

Sa Biostarom nemam dobro iskustvo, em su kasnili, em su sami sebi bili kontradiktorni kako u uputstvima tako i u specifikacijama ploče. Onaj njihov Toverclocker utility nije radio nikako. 

Edit:

Još da pljunem pokoju na Biostar kada su me uvjeravali da Phenom 965 BE ne može na moju ploču a koristim ga sa pločom par godina bez problema, kao najviše što može je 955. Ja im objasnim i pokažem konguraciju na monitoring programu, oni opet da nije kompatibilan . Pa jbt isti procesori samo im brzina različita, ali ne. Inače imao sam screenshot njihove official stranice nekada prije kada je pisalo da 965 be može no to su izmijenili prije par mjeseci kada su radili facelift weba i maknuli ga i ostavili samo 955. Opet oni kažu ne ne može. Čak su izdali beta update za six core amd procesore za moju matičnu prije nekog vremena, no ova njihova sadašnja podrška veze nema o nekim pojedinim proizvodima iz njihove ponude. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.5.2017 15:34 (boxer).
14 godina
boxer kaže...

Da nije u međuvremenu bio neki update Windowsa pa dok on to konfigurira...

Inače i meni su pomogli sa pločom koja je odavno bila EOL i čim su mi se javili na prvi e-mail nakon 2-3 dana, sva ostala dogovaranja su bila unutar jednog dana. 

Sa Biostarom nemam dobro iskustvo, em su kasnili, em su sami sebi bili kontradiktorni kako u uputstvima tako i u specifikacijama ploče. Onaj njihov Toverclocker utility nije radio nikako. 

Obicno mi piše "Keep your PC on until this is done,installing update 4/7...." kada vrsi azuriranje,sada je samo rotirao onaj krug,tako da sumnjam da je bio update!

Maloprije sam skontao da mi je komp znatno brzi prilikom gasenja i boota,iako nemam ssd gasenje traje oko 5 sec,paljenje oko 10 sec.

Asrock me je zaista ugodno iznenadio,prvi puta  sam ih kontaktirao i samo rijeci pohvale imam!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice