Matična ploča i moja noćna mora

poruka: 8
|
čitano: 2.010
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Matična ploča i moja noćna mora

Bugovci moji evo Vam moja priča. Nakon skoro 7 godina starog kompa koji je bio s vremenom nadograđivan, odlučio sam da mu se kraj bliži i krenuo u kupnju novog (odnosno komponenti). Tako sam ja krenuo u potragu i uzeo sebi AMD FX X8 8300, Gigabyteova matičnu 970A-DS3P, 2x4 GB DDR3 RAM od Kingstona, i grafičkom HD7870. Uzeo sam Corsair-ovo kućište Carbide spec-03 koje osim lijepog izgleda ima i prostora za daljnu nadogradnju. Da sad dalje nedužim s napajanjem i hard-om moji problemi nastaju nakon montaže... Naime prvim uključivanjem kompa i spajanjem monitora na grafičku dobivam informaciju na monitoru no signal, dok se svi ventilatori u kućištu i komponentama vrte.

Nakon spajanja i prespajanja svega ponovno, priključivanja grafičke u drugi PCIE konektor problemi su se nastavljali. Drugi dan sam otišao kod frenda u servis koji je rekao da je matična pregorila, ili da je u kratkom spoju a di ni on nezna zbog čega (možda sam ju tak i dobio), danas dan nakon toga poslao sam matičnu na servis, no rekli su mi da nema teorije je da ju dobijem nazad prije 30 dana (šalju dobavljaču, on uvozniku, a uvoznik proizvođaču)... Anyway to je moja priča, koja se eto neslavno završava...

P.S. Nadam se da nisam jedini s ovakvim problemom

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Matična ploča i moja noćna mora
Domm1 kaže...

Bugovci moji evo Vam moja priča. Nakon skoro 7 godina starog kompa koji je bio s vremenom nadograđivan, odlučio sam da mu se kraj bliži i krenuo u kupnju novog (odnosno komponenti). Tako sam ja krenuo u potragu i uzeo sebi AMD FX X8 8300, Gigabyteova matičnu 970A-DS3P, 2x4 GB DDR3 RAM od Kingstona, i grafičkom HD7870. Uzeo sam Corsair-ovo kućište Carbide spec-03 koje osim lijepog izgleda ima i prostora za daljnu nadogradnju. Da sad dalje nedužim s napajanjem i hard-om moji problemi nastaju nakon montaže... Naime prvim uključivanjem kompa i spajanjem monitora na grafičku dobivam informaciju na monitoru no signal, dok se svi ventilatori u kućištu i komponentama vrte.

Nakon spajanja i prespajanja svega ponovno, priključivanja grafičke u drugi PCIE konektor problemi su se nastavljali. Drugi dan sam otišao kod frenda u servis koji je rekao da je matična pregorila, ili da je u kratkom spoju a di ni on nezna zbog čega (možda sam ju tak i dobio), danas dan nakon toga poslao sam matičnu na servis, no rekli su mi da nema teorije je da ju dobijem nazad prije 30 dana (šalju dobavljaču, on uvozniku, a uvoznik proizvođaču)... Anyway to je moja priča, koja se eto neslavno završava...

Jesi stavio distancere na kućište prije nego li si matičnu prišarafio. 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
17 godina
Domm1 kaže...

.. poslao sam matičnu na servis, no rekli su mi da nema teorije je da ju dobijem nazad prije 30 dana (šalju dobavljaču, on uvozniku, a uvoznik ..

- svašta, mogi su još reči da čekaš dok iskopaju bakar, koji koriste za izradu. Distributer ima na lageru, dobiješ je idući dan (idealan scenarij), ovo što su ti rekli je najgori. Ali u čemu je zapravo problem? Crkla MBO, reklamacija uvažena.. jedino ih malo pritisni, traži, radni nalog i tako to.. ili čekaj.

- što, nadaš se da je i drugima nešto crklo, to nije lijepo.. :) obrnuto, drugima trebaš zaželjeti bez problema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, naravno da su distanceri bili postavljeni, sama montaža nije bila nikakav problem. Mogu mu je jedino sjebat pošto grafička nije ugrađivana u servisu, već ju je ugrađivao "informatičar" (ja).

11 godina
neaktivan

Fora je u tome da se brinem da nije ništa povukla za sobom od komponenti (tipa procesor). I ne, nadam se da je drugima nešto crklo ali u životu obično imam neke probleme koje druge nikad ne zadese. Pa me zanimalo da li je još itko dobio spržene matične...

17 godina

Vjerojatno drugih kvarova nema.

I nije ovo tvoje izoliran slučaj - ponekad se dogodi da proizvod izađe iz tvornice prošavši kontrolu, a do krajnjeg kupca ipak stigne neispravan. Imao sam nedavno takav slučaj (prijatelj isto kupio matičnu ploču, ne znam više koji model, neka Asusova microATX, i odmah je bila neispravna, ali zato i služi jamstveni rok. Ništa nije savršeno.

KaeR
11 godina
neaktivan

Drago mi je čuti da nisam uvijek sam. Nadam se samo da će mi priznat garanciju, pošto nije ugrađena u servisu (jer sam čuo da znaju jebat radi toga)...

17 godina

Ne bi smjelo biti problema - i u mom primjeru čovjek je sam ugrađivao ploču, vidio da ne radi, zapakirao nazad i odnio na reklamaciju. Pošto nisu imali odmah na skladištu, za par dana je dobio novu, isti model, i sve je bilo ok.

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice