Low gpu ussage

poruka: 20
|
čitano: 2.770
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Low gpu ussage

e znaci kupio juce gtx 550 ti, i recimo u just cause2 2 i bc2 imam low gpu ussage oko 50%, dok je u bf3 i cpu i gpu na 100%( cpu oko 90+%, gpu 99%) sve na high-ultra 4xaa 16xaf i sve radi kako treba 35-70fps, prosjek 40 sve ide glatko, ali  u just cause 2 ima lagga, kao i u bc2, nekontam gdje je problem, jel do drivera? nevjerujem da je bootleneck jer mi bf3 radi super.

EDIT: cou je E6500 3.5ghz, 4gb rama ddr2, napajanje LC460w

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 20:25 (Megatr0n98).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Low gpu ussage
U CPU ti nije sigurno sigurno problem, to ti mogu potvrditi, jer imam slični. Probaj instalirati najnovije drivere, ili direcX.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Re: Low gpu ussage
Bruno Matejcic kaže...
U CPU ti nije sigurno sigurno problem, to ti mogu potvrditi, jer imam slični. Probaj instalirati najnovije drivere, ili direcX.

Probat cu, u bc2 mi je cpu 100% a gpu 40% loool i na high imam 40fps prosjek, aj kako je to moguce, a u bf3 imam isto prosjek 45 na high-ultra sa filterima i max rezom, i gpu je na 99%, probat cu s driverima, hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 20:48 (Megatr0n98).
13 godina
neaktivan
Megatr0n98 kaže...
Bruno Matejcic kaže...

Probat cu, u bc2 mi je cpu 100% a gpu 40% loool i na high imam 40fps prosjek, aj kako je to moguce, a u bf3 imam isto prosjek 45 na high-ultra sa filterima i max rezom, i gpu je na 99%, probat cu s driverima, hvala

Zgasi vsync ako imaš problema i u task manageru stavi priority na high.Rekao bi i ja drivere ali ne želim ovog gore ponavljati.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 20:56 (Ikarus01).
13 godina
protjeran
Low gpu ussage

nepomaze  na bc2 gpu load je 40%

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Low gpu ussage
MOŽDA nVIDIA CONTROL PANEL 3D SETTINGS/Manage 3d settings/power management mode maximum preformance.
A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Ikarus01 kaže...
MOŽDA nVIDIA CONTROL PANEL 3D SETTINGS/Manage 3d settings/power management mode maximum preformance.

pokusao sam sada i gpu load je bio na 30% pokazuje afterburner hahahah, al kako, i stavi osam max perfomance i v-sicn off.

13 godina
neaktivan
Megatr0n98 kaže...
Ikarus01 kaže...

pokusao sam sada i gpu load je bio na 30% pokazuje afterburner hahahah, al kako, i stavi osam max perfomance i v-sicn off.

Jesi li ovako išao u set priority to high http://www.gamefaqs.com/boards/957944-battlefield-bad-company-2/53422523.Samo reci koju matičnu imaš.

Edit:Jesam blesav pa sad vidim koji ti je cpu to je tipični bottleneck ne možeš vrtiti dual core sa gtx550 treba ti quad.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 22:24 (Ikarus01).
16 godina
Jako glupo, c2d ocan na 3,5 nebi trebo ni 6850 botleneckat, a ne jadnu 550ti
486 PWNZU! http://www.speedtest.net/result/1456936834.png
13 godina
neaktivan
bur3k kaže...

I mislio sam da će biti pametnih pa sam se osigurao pogledaj zadnji post http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=4  1911x7 stručnjaka za bottleneck.Meni možeš reći da sam noob ali njemu ne možeš.

15 godina
odjavljen
bur3k kaže...

Na manjim rezolucijama također može biti bottleneck, kartica proizvodi velik broj FPS-a, a procesor ju nemože pratiti.

Ima tu mnogo pravila i iznimki. Ovdje može doći do bottlenecka ako se igra na manjim rezolucijama ili ako se igraju Quad Core based igre.

Samo Hajduk živi vječno !
14 godina
Low gpu ussage

Ovisi šta točno igraš - BF3 singleplayer ide na 2 jezgre bez većih problema jer je većinski skriptiran, čisto sumnjam da imaš takve frameove igrajući multiplayer (ispravi me ako griješim i navedi rezoluciju na kojoj igraš); također, koliko se sjećam, bfbc2 je išao loše većini ljudi sa dualcima. Zato navedi imaš li problema sa bfbc2 u multiplayeru, SP-u ili oboje; isto tako, da li su frameovi koje si naveo za BF3 u singleplayeru ili multiplayeru. Ne pričajte napamet o bottlenecku kada postoje igre i aplikacije koje jednostavno bolje rade sa više od dvije jezgre, nije sve u odnosu cpu-gpu i gigahercima, valjda znate da o engineu neke igre ovisi koje resurse i na koji način troši.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Low gpu ussage

da ali zasto bf3 radi dobro, sa 100% cpu i gpu loadom? na ultra sam stavio i imam 40fps

i sto preporucujete

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Megatr0n98 kaže...

da ali zasto bf3 radi dobro, sa 100% cpu i gpu loadom? na ultra sam stavio i imam 40fps

i sto preporucujete

Pa daj odgovori, jel govoriš o singleplayeru? Preporučujem ti nabavku polovnog quada - prilično sam siguran da ti procesor radi probleme, a ionako će ti dobro doći takav apgrejd.

15 godina
odjavljen
Megatr0n98 kaže...

i sto preporucujete

Čekaj da pogledam u čarobnu kuglu ili nazovem vidovitog Milana da vidim na kojoj rezoluciji igraš, hmm.

Samo Hajduk živi vječno !
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Megatr0n98 kaže...

i sto preporucujete

Čekaj da pogledam u čarobnu kuglu ili nazovem vidovitog Milana da vidim na kojoj rezoluciji igraš, hmm.

Dobro ljudi nema potrebe za tim gledam po netu i dosta ljudi teško vrti bc2 s tom karticom i sličnim procesorom a opet negdje vidim drugi ljudi s istom konfiguracijom vrte bf3 bez problema dosta su njih rekli da bc2 je loše napisan za određene kartice.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 0:11 (Ikarus01).
18 godina
Low gpu ussage

Koja grafička je bila prije u računalu? Jesi li sigurno dobro uklonio stare drivere i stavio nove?

S jednim dvojezgrenim npr Athlon II x2 250 procesorom (tu negdje s E6500) u BF3 i sličnim naslovima jedna HD 5770 ne ide preko 80% zauzeća.

Dvojezgreni procesori su jednostavno preslabi za igre tog tipa. 

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Koja grafička je bila prije u računalu? Jesi li sigurno dobro uklonio stare drivere i stavio nove?

S jednim dvojezgrenim npr Athlon II x2 250 procesorom (tu negdje s E6500) u BF3 i sličnim naslovima jedna HD 5770 ne ide preko 80% zauzeća.

Dvojezgreni procesori su jednostavno preslabi za igre tog tipa. 

Ja za 550 ti ništa ispod athlon II x3 455 nebi uzimao.Hvala što si slijedio link.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 0:26 (Ikarus01).
14 godina
Low gpu ussage

Stvarno morate razlučiti da BF3  predstavlja dvije značajno različite igre u smislu performansi, singleplayer i multiplayer - kad netko kaže da u BF3 ima 40 frejmova to praktički ništa ne govori. Sp je manje zahtjevan, prilično sam siguran da radi bolje na dvojezgrenima nego što je radio BC2 u singleplayeru. Multiplayer je skroz druga priča, tu je stvarno preporučljivo imati 4 jezgre, a još su značajne razlike od mape do mape i broja igrača itd.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Low gpu ussage

sad cu probat jos vise overclockat procesor, imam hladnjak coolermaster 212S, ako to nepomogne onda nesto nevalja s bc2, jer nemoguce da je tolki bootleneck, 30% gpu use, da je 70% aj ok al ovo je previse.

EDIT: prijasnja grafa je bila hd4650, reza je 1440x900

EDIT2: bc2 govorim za multy, sp nisam ni probao

EDIT3: evo clocko na 3.9 sa dizanjem napona, najveca temoeratura je bila 66, bc2 recimo ide puno glađe isto tako i bf3 potpuno glatko nema dropanja fps

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 10:21 (Megatr0n98).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice