LAN razdijelnik

poruka: 15
|
čitano: 2.852
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
LAN razdijelnik

Pozdrav svima,

da ne duljim da li je moguce izvesti ovo sa slike ovim (sa slike) razdijelnikom bez upotrebe switcha.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 22:27 (Beretta).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: LAN razdijelnik

Ne vjerujem da će to raditi, jer spliter koji si stavila na slici je uređaj posebne

funkcije, koristi određene kombinacije parica za određenu funkciju.

A da ti spliter radi kao "LAN" razdijeljnik, to neće ići, jer izvor može dati samo jednu IP adresu

po liniji, a tebi treba za svaki uređaj posebna IP adresa, dakle treba ti switch.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
16 godina
moderator
LAN razdijelnik

kratko i jasno: ne

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ne, jer ruter nema drivere za taj uređaj.

Koliko shvaćam, ti imaš problem što imaš žičani ruter koji ima samo jedan (ispavan) LAN port, zar ne?

Jer ako imaš više LAN portova, ništa te ne spriječava da povučeš još jedan kabel iz žičanog rutera.

(većina ih ima dva LAN porta, rijetko koji samo jedan)

Uostalom, čemu provlačiti žicu do bežičnog rutera, ako taj ruter nema

"repeating" mod da služi kao AP (access point).

Dakle tvoj problem se može riješiti na 2 načina:

1.

RUTER (modem) -> SWITCH (lan switch) -> WIFI RUTER (u repeater modu)

_______________________________ -> OC

Dakle da iz switcha povučeš dvije žice.

No ako tvoj ruter NEMA repeater mod da radi kao AP, onda se to riješi mnogo jednostavnije.

2.

RUTER -> AP SWITCH/5port -> PC

http://www.edimax.co.uk/en/produce_detail.php?pd_id=348&pl1_id=1&pl2_id=5

Dakle, na izlaz svog rutera staviš ovaj 5-portni switch koji je ujedino i AP, dakle možeš ga koristiti kao Wifi konekciju i žičani uređaj.

Pogledaj što sve imaš kod sebe za nabaviti da ti paše.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
protjeran
LAN razdijelnik

nikakvim adapterom to nečeš moć postić, treba ti switch.

To što si dao na slici je da se može slat dva signala jednim kablom, npr maxtv i net, ili signal i napajanje POE, jer za 100Mbita je dosta 4 žice, dok za 1Gbit mrežu se koriste sve žice

0 0 hvala 1
16 godina
moderator
Don Kihoty kaže...

i sad ja natipkam kilometar posta da bi vidio da ti ti isto to već postao {#}

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan
LAN razdijelnik

Imam ovaj ruter.Modem mi se nalazi u anteni (5GHz WI-Fi,PoE) i ima jedan izlaz za lan(na koji je sada spojen u komp).Sad bi ja htio napraviti wi-fi access point sa ovim mojim ruterom,a da ujedno imam i internet na kompu.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
LAN razdijelnik

Ili kupiš switch koji spojiš između te antene i tog AP ili wlan karticu za komp, u tom slučaju izravno spojiš antenu i taj AP

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 23:38 (Ubica Rusty).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LAN razdijelnik

Evo nabavio sam ovaj switch.Sve radi kako treba samo ne mogu uci u ruter.Ukucam u browser http://192.168.1.254 kako pise u upuststvu rutera ali iskoci da stranica ne postoji.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Utipkaj 192.168.1.1 a ne ovo sta si naveo pa ces upast
Samobor je lepa varoš :))
13 godina
neaktivan
LAN razdijelnik

Evo uspio sam ali polovicno.Upast se u ruter moze jedino ako je nastima ovo u internet protocol :  192.168.1.2

255.255.255.0

192.168.1.254

Ali tada je problem sto onda ne mogu uci na net,tj nema ga.Pa moram onda vratiti : Automatski pribavi IP adresu.

Tada mi net normalno radi ali onda ne mogu uci u ruter.Kako mogu nastimati da mogu uci u ruter,a da u isto vrijeme imam net.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
LAN razdijelnik

Koju IP adresu imaš kad ti radi net?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LAN razdijelnik

Ne znam.Postavljeno je na: Automatski pribavi IP adresu.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
LAN razdijelnik

Pa pogledaj koju ti adresu dodjeli

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice