Kompjuter se ne pokreće (zavrte se ventilatori)

poruka: 30
|
čitano: 11.426
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problemi sa kompom!!!!!!

Imam jedan problem. Kad želim upalit komp upale se ventilatori na 100%, nemrem uc u bios ni nista i tako ostane sve dok ga ja ne ugasim. Sumnjam na maticnu sam neznam tocno kaj je. Matinca je Gigabyte p35-ds3r, napajanje corsair 520whx series. Ako neko zna rijesenje nek javi jer mi stvarno treba komp.

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problemi sa kompom!!!!!!

Izvadi bateriju , ili mnogo eleganrnije clear cmos

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi sa kompom!!!!!!
Jesi možda prckao po taktu?
Kad pretjeraš to se zna dogoditi.
Kao što Funkenstein kaže.....bios reset.
Nisi valjda tolko tjerao da si uništio plocu?
17 godina
neaktivan

Probo sam sa baterijom vec 5 puta i nista vadio sam memoriju graficku otpojio hdd i przilicu i uvijek isto jos jedino nisam probo sa drugim proc dali je mozda u njemu graska. Clocko sam prije do 3,8Ghz ali kad se to desilo bio je na 3,3Ghz nevjerujem da je zbog overclocka. Jos sam da kazem preije nego kaj se to desilo slucajno sam pomaknuo slucajno molex konektore i izbacila je iskra ali se komp odmah ugasio i nakon toga kad upalim ventilatori na 100% i nista se ne desava jedino jos kad upalim svijetle lampice od hdd i ona lampica dali je komp u paljen makar je hdd spojen ili nije.

17 godina
neaktivan
benko kaže...

Probo sam sa baterijom vec 5 puta i nista vadio sam memoriju graficku otpojio hdd i przilicu i uvijek isto jos jedino nisam probo sa drugim proc dali je mozda u njemu graska. Clocko sam prije do 3,8Ghz ali kad se to desilo bio je na 3,3Ghz nevjerujem da je zbog overclocka. Jos sam da kazem preije nego kaj se to desilo slucajno sam pomaknuo slucajno molex konektore i izbacila je iskra ali se komp odmah ugasio i nakon toga kad upalim ventilatori na 100% i nista se ne desava jedino jos kad upalim svijetle lampice od hdd i ona lampica dali je komp u paljen makar je hdd spojen ili nije.

eto  ti  ga.
nešto  je  sprženo. 

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
neaktivan

Ma nevjerujem jer daje struju maticna (vent je spojen na nju) i ak je kolke su sanse da me ovi skuze za garanciju dok cu nosit na servis jer imaj kakva ideja kak da provjerim maticnu?

17 godina
neaktivan
Isti simptom je jednom dala Asrock koju sam imao.
Pretjerao sa OC i bios je bio u ku***u.
Ali kod nje sam mogao izvaditi bios cip i kupiti novi i išla je.
Neznam kak je na tvojoj ploci.
To bi ti bila mogucnost da probaš samo sa cipom.
Mislim da bi na servisu skužili
17 godina
neaktivan

Iskra se desila na molex konektoru znaci nikakvog kontakta sa maticnom. I 100% sam siguran da nije zbog overclocka riknula. I cim se iskra desila napajanje je odmah reagiralo i iskljucilo komp, jer mi se i prije desila iskra (losi konektori) napajanje je ugasilo komp sam kaj se iduci put noramlno upalilo za razliku od sad. Dali je mozda proc?

17 godina
neaktivan

Jer ima ko kavu ideju kaj bi moglo bit i kak da sredim to da radi?

17 godina
neaktivan
Problemi sa kompom!!!!!!

Kaj bi ovo moglo biti?Bratić je prije mjesec dana kupil u Hg spotu cijelu konfiguraciju,ima win XP(na mojem kompj. rade bez greške).Konfiguracija je Radeon 3870. , hard Caviar 320gb,matična Mbo Abit IP35 Pro, procesor Intel E6550 2X2,33Ghz ,3Gb Ram-a na 800Mhz.Prilikom igranja neke zahtjevnije igre (Crysis,World In Conflict) mu se zacrni ekran ,začuje se zvuk zujanja i restarta se kompjuter.Kaj bi to bilo...?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam mozda se temp prevelike ovisi na kojoj rezoluciji igras. Probaj smanjit rezoluciju jer crysis je jako zahtjevna igra. Kaj mislis sa mojim problemom kaj bi moglo bit?

17 godina
neaktivan

Probaj flešati bios.Neodlučan

17 godina
neaktivan
Problemi sa kompom!!!!!!

Ja sam imala isti takav proboblem na jednom starom računalu prije par godina, a onda sam skužila sa mi kabel koji spaja napajanje i matičnu ima slabe kontakte, tj kada malo pomakneš kontakt proradi. Dakle, vidi je li ti se kabel izvukao iz matične.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nemogu nis napravit nema slike ni nista kabel vjerojatno nije posto ventilatori rade

17 godina
neaktivan

Koji ventilatori, na matičnoj? Isto vidi je li svi pinovi dobro prijanjaju na konektor, da se nije neka od žica izvukla.

17 godina
neaktivan
Bugy kaže...

Kaj bi ovo moglo biti?Bratić je prije mjesec dana kupil u Hg spotu cijelu konfiguraciju,ima win XP(na mojem kompj. rade bez greške).Konfiguracija je Radeon 3870. , hard Caviar 320gb,matična Mbo Abit IP35 Pro, procesor Intel E6550 2X2,33Ghz ,3Gb Ram-a na 800Mhz.Prilikom igranja neke zahtjevnije igre (Crysis,World In Conflict) mu se zacrni ekran ,začuje se zvuk zujanja i restarta se kompjuter.Kaj bi to bilo...?

Primjetit ću da nisi naveo napajanje, jer je vjerovatno neko no name. Isti problem sam vidio najmanje 100 puta na servisu, a i dok to nisam naučio i kod sebe doma. Daklem, novo jako napajanje bi ti trebalo pomoć, pogledaj i da ti na konektor koji ide na grafičku nije spojeno ništa osim nje (možda HDD??), i eventualno možeš pogledat temperature mada sumnjam da je do toga. Uvaženo je mišljenje u narodu da je bitno kupit jak proc i grafulju, a "da čemo lako za ostalo". Napajanje je najvažniji dio stabilne i jake konfiguracije Smijeh
17 godina
neaktivan

Ventilator koji je na cpu je zalman 9700 ali svi se vantilatori vrte na 100%(graf i u kucistu) nema slike ni nista nemogu bas nista napravit jer nema slike ni nista dali je mozda proc q6600 ili mbo ili napajanje corsair 520w.

17 godina
neaktivan
deleted

deleted

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2020 13:32 (markocacic).
17 godina
neaktivan
benko kaže...

Ventilator koji je na cpu je zalman 9700 ali svi se vantilatori vrte na 100%(graf i u kucistu)  nema slike ni nista nemogu bas nista napravit jer nema slike ni nista dali je mozda proc q6600 ili mbo ili napajanje corsair 520w.

Ja  ti  velim  da  je  skoro  pa  sigurno  da  ti  je  Bios  u  Ku***u.
Isto  to  je  kod  mene  bilo.
Crni  ekran  i  svi  ventovi  ne  100%.
Samo  je  pitanje  dal  se  Bios  chip  da  zamijenit  ko  na  Asrocku  ili  ne.
Najbolje  bi  bilo  da  odeš  na  servis  i  daš  im  da  provjere 

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
neaktivan

LUXX jer imas stick 2gb memoriju ili 2x1gb. Pitam zbog oc jer moji 2gb stick supertalent ide sam 845MHz

17 godina
neaktivan
Nema baš veze sa temom al imam 2x1gb
17 godina
neaktivan

ovako, ja ti imam p35-ds3, koja je default dosla sa bios f4 ,koji je radio ko sisa,ali ne znam sta me natjeralo da stavim najnoviji f12,jer je zlatno pravilo da se drzis onoga sto ti radi:)

uglavnom sto sam dobio sa novim bios-om, moj proc (E2180) vise nije imao ukljucen speed step (ili EIST) ili kako vec,dakle radio je uvijek na max. frekvenciji i samim time se nije prestao hladiti nego je CPU vent radio ko blesav i s njime su svi ventovi radili ko blesavi posto su ti ta ocitanja temperature sva preko BIOSA kalibrirana (dakle posto sam ja stavio novi bios,nesto sam izgubio). dakle ako promijenis BIOS,koji sluzi za kalibriranje nekih temperatura (tcase inace=temp izmedju jezgri), dobijes i do nekih par stupnjeva vece/manje temnp ocitanje....ako je vece ventilatori se ne stisavaju:)

dakle probaj novi bios ili stavi stari koji je default dosao sa maticnom!

nadam se da nisam pisao bezveze i da ce neto pomoci!

p.s. ovo sa kalibiranjem temperature sam procitao na nekom forumu i mislim da je to sluzbena informacija intelova,tako da ne mislite da sam izmislio to sve:)

Pozdrav,
Calinjos
17 godina
neaktivan

u svemu tome ima jedan problem a to je da nemogu flashat bios jer nemam signala na tipkovnici misu i monitoru. Ali bitno da svijetle one lampice od hdd(ako je spoojen i ako nije) i ona da je ukljucen. e sad kak da ja flashm kad nema signala na monitoru tiokovnici i misu. Dali mozda procesor ne valja?

17 godina
neaktivan
Problemi sa kompom!!!!!!

ima jednostavniji način, probaj sve kablove poisključivat i pažljivo ih ponovo uključi i restartiraj komp 4-5 puta. meni isto nešto nije radilo kad sam na gigabyteovu ploču stavio novi bios, i kad sam ga par puta restartiro sam mi je upalio ekran i automatski ušao u bios

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

fleshaj bios iz windowsa sa @bios od gigabyte-a,radi provjereno (samo sam ja imao probelma kada sam presao nazad sa f12 na f4-morao sam clear cmos napraviti

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Utility_DownloadFile.aspx?FileType=Utility&FileID=52

Pozdrav,
Calinjos
17 godina
neaktivan

Jos kad bi mogo flashat bios bilo bi odlicno jer nemogu uc u bios a kamoli u windowse

17 godina
neaktivan

Sazno sam da je maticna kriva jednostavno nes na njoj ne valja tak da uz garanciju mijenjam maticnu

15 godina
neaktivan
Problemi sa kompom!!!!!!

moze li neko da mi pomogne slucajno sam namjestio komoppjuter da mi se kad nisam nekoliko minuta na njega sam predje ja mislim da je to stand by zna li neko kako to da maknem koristim widows xp

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stefkoss kaže...

moze li neko da mi pomogne slucajno sam namjestio komoppjuter da mi se kad nisam nekoliko minuta na njega sam predje ja mislim da je to stand by zna li neko kako to da maknem koristim widows xp

control panel - power managment (mislim da se tako zove nesto sa power je uglavnom neznam nemam xp)

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
15 godina
neaktivan
Problemi sa kompom!!!!!!

ali me i zeza kompjuter ponekad odjednom blokira

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice