Kompjuter "lupka"

poruka: 32
|
čitano: 74.334
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kompjuter "lupka"

Odavno imam problem da pri paljenju kompjuter buči kao traktor

na to sam se već navikao i nije me bilo briga pošto buka nestane nedugo nakon što se komp upali te radi sasvim normalno

zadnjih dana je to prestalo biti tako

komp još užasno buči kad se pali ali sad je počeo i "tupkati"nakon paljenja,tj.kad radim na njemu

to me jako iritira i ide mi na živce pa vas molim za pomoć

u čemu je problem i kako ga riješiti ?

znači kompjuter ne buči toliko jako,ali ispušta zvuk poput nekakvog motora a ne poput kompjutera

taj zvuk je identičan zvuku jet-skija koji juri po moru

prvo sam zatvarao prozore misleći da je u pitanju jet-ski ali nije,to je moj kompjuter

POMAŽITE 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 14:50 (patch123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kompjuter "lupka"

Može biti više stvari:

- cooler od procesora

- cooler od grafe

- dodatni ventovi

- disk/ovi

Otvori kućište (skini bočnu stranicu) i probaj locirati odakle dolazi buka

Avatar...ready....clear a path! .......................IN GAME: IWEK91
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 14:54 (Krešo91).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kompjuter "lupka"

Čuje se kao traktor? Moguće da je neki od ventilatora ili disk. Meni se ventilator čuo kao traktor (80 mm na kućištu) pa sam ga odspojio i kupio novi. Snimi video da bismo čui točno zvuk makar mobitelom ako nemaš drugo i uploadaj na imageshack (jer je brže od youtubea).

£26r

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Kompjuter "lupka"
lzgr kaže...

Čuje se kao traktor? Moguće da je neki od ventilatora ili disk. Meni se ventilator čuo kao traktor (80 mm na kućištu) pa sam ga odspojio i kupio novi. Snimi video da bismo čui točno zvuk makar mobitelom ako nemaš drugo i uploadaj na imageshack (jer je brže od youtubea).

probao sam snimiti mobitelom ali se ne čuje ono o čemu pričam,čuje se samo šum

uglavnom,ništa korisno

sad ću skinuti bočnu stranicu i probati vidjeti odakle tupkanje dolazi(prije sam probavao ali nisam uspio locirati)

EDIT:Otvorim bočnu stranicu,tupkanje prestane

zaboravio sam napomenuti da tupkanje prstane na neko vrijeme kad udarim u bočnu stranicu kompjutera

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 14:57 (patch123).
15 godina
neaktivan
patch123 kaže...
lzgr kaže...

probao sam snimiti mobitelom ali se ne čuje ono o čemu pričam,čuje se samo šum

uglavnom,ništa korisno

sad ću skinuti bočnu stranicu i probati vidjeti odakle tupkanje dolazi(prije sam probavao ali nisam uspio locirati)

EDIT:Otvorim bočnu stranicu,tupkanje prestane

zaboravio sam napomenuti da tupkanje prstane na neko vrijeme kad udarim u bočnu stranicu kompjutera

Onda je 100% do nekog ventilatora

15 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...

tamo gdje lupnem nema nikakvog ventilatora,tj.na cijeloj toj bočnoj stranici ne nalazi se nijedan ventilator

17 godina
neaktivan
patch123 kaže...
Krešo91 kaže...

tamo gdje lupnem nema nikakvog ventilatora,tj.na cijeloj toj bočnoj stranici ne nalazi se nijedan ventilator

Znam, to se i meni dešavalo u početku (još se uvijek dešava na starom kompu) samo sam lupio po vrhu kompa i zvrčanje bi prestalo (ili bi ga tresnio nogom ako nije dovoljna ruka). To je 100% ventilator. Imaš koji vent koji je za kućište (na bočnoj strani,onaj za diskove itd...) ne za komponente?

£26r
15 godina
neaktivan
lzgr kaže...
Znam, to se i meni dešavalo u početku (još se uvijek dešava na starom kompu) samo sam lupio po vrhu kompa i zvrčanje bi prestalo (ili bi ga tresnio nogom ako nije dovoljna ruka). To je 100% ventilator. Imaš koji vent koji je za kućište (na bočnoj strani,onaj za diskove itd...) ne za komponente?

jedino ovaj

ali on se ne nalazi na bočnoj stranici

15 godina
neaktivan
patch123 kaže...
lzgr kaže...

jedino ovaj

Skini ga i i slušaj Namigiva

17 godina
neaktivan
patch123 kaže...
lzgr kaže...

jedino ovaj

Pod bočna stranica sam mislio na to. Da taj skini i probaj.Taj je meni zvrčao i taj je najpodložniji ovim sran*ima.

£26r
15 godina
neaktivan
Kompjuter "lupka"

Lupkanje,je vjerovatno nekakva zica od napajanja koja zapinje od ventilator ili

bocna stranica kutije se "rastimala" pa drmaSmijeh

To su meni logicni zakljucci koji prave "traktorske" zvukove!

-Uglavnom Vent je kriv,kako god okrenes!

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
MandaTDI kaže...

Lupkanje,je vjerovatno nekakva zica od napajanja koja zapinje od ventilator ili

bocna stranica kutije se "rastimala" pa drmaSmijeh

To su meni logicni zakljucci koji prave "traktorske" zvukove!

-Uglavnom Vent je kriv,kako god okrenes!

Po slici zaključujem da nema žica po ventovima,ja sam imao traktorski zvuk i bio je samo ventilator. Probao sam ga u drugom kompu  isto je traktorisao.

£26r
15 godina
neaktivan
lzgr kaže...
Po slici zaključujem da nema žica po ventovima,ja sam imao traktorski zvuk i bio je samo ventilator. Probao sam ga u drugom kompu  isto je traktorisao.

pogledaj sliku malo bolje

ventilator ima žica na sebi

ništa,čini se da mi jedino preostaje skinuti ventilator i vidjeti šta će onda biti

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 15:39 (patch123).
17 godina
neaktivan
patch123 kaže...
lzgr kaže...

pogledaj sliku malo bolje

ventilator ima žica na sebi

ništa,čini se da mi jedino preostaje skinuti ventilator i vidjeti šta će onda biti

Mislio sam na to da nije po elisama.

£26r
15 godina
protjeran
Kompjuter "lupka"

Prstom zaustavljaj jedan po jedan ventilator i tako ces otkriti koji buci,te ga zamjeni.

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Johnny Jump kaže...

Prstom zaustavljaj jedan po jedan ventilator i tako ces otkriti koji buci,te ga zamjeni.

usput si mogu zamijeniti i ruku Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 20:31 (patch123).
15 godina
protjeran
patch123 kaže...

usput si mogu zamijeniti i ruku Smijeh

Najjednostavnici nacin otkrivanja bucnog ventilatora.

13 godina
neaktivan
Kompjuter "lupka"

alo profesionalci imama i ja problem pa ako mozem pomoc prvi put sam na ovom fourumu uclanjen pa eto 

problem je da mi kompjuter isto tako buči npr ja ga u palim i ne buči ne čuje se ali s vremenom kad idem na fejs ili gledam neki video on počne bučiti ili kad igram igrice nisam siguran dali je vetilator ili nije ne znam u cemu je kvak pa vas pitam ubiti uvjek buči pri radu na kmpjuter naci ako igram igricu ili gledam video ili surfam bilo sta on pocne jako buciti a kad ga resetiram on jos jace buči pomoc molim vas i reci te mi koje djelove moram kupiti da ne buči i sta trebam zamjeniti prepustam to profesionalcima unaprijed hvala na pomoci

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kompjuter "lupka"

Moguće da je neki cooler pri opterećenju, koja konfiguracija?

13 godina
neaktivan
erso455 kaže...

alo profesionalci imama i ja problem pa ako mozem pomoc prvi put sam na ovom fourumu uclanjen pa eto 

problem je da mi kompjuter isto tako buči npr ja ga u palim i ne buči ne čuje se ali s vremenom kad idem na fejs ili gledam neki video on počne bučiti ili kad igram igrice nisam siguran dali je vetilator ili nije ne znam u cemu je kvak pa vas pitam ubiti uvjek buči pri radu na kmpjuter naci ako igram igricu ili gledam video ili surfam bilo sta on pocne jako buciti a kad ga resetiram on jos jace buči pomoc molim vas i reci te mi koje djelove moram kupiti da ne buči i sta trebam zamjeniti prepustam to profesionalcima unaprijed hvala na pomoci

Koliko cesto cistis PC?

Dečo mešalica je v morju.
17 godina
neaktivan
erso455 kaže...

Dakle, sto se vise zagrijava vise i buci. To je "normalno" posto ventilator od procesora se brze vrti ali kod tebe se, eto, pokvario i sada se jos vise cuje. Ako nisi vican tim poslovima nosi PC u servi da ti promjene vent ili trazi frenda koji se kuzi u kompjutere nek ti zamjeni CPU hladnjak

ALI! Prije toga osiguraj se da nije mozda ventilator od graficke posto se i ona ponasa tako

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
13 godina
Kompjuter "lupka"

Ne mora biti pokvaren ventilator. Npr. stock cooleri na phenomima i athlonima su poznati po svojoj "tišini", a cool n' quiet im kontrolira rmp prema opterećenju. Sve u svemu nabavka drugog hladnjaka za procesor.

Phenom II x4 955@4,0GHz, HD 6870, 4 GB RAM-a@1600 MHz, Gigabyte GA-990XA-UD3 XFX 550W Maxtor 160GB-
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 0:00 (crazywarrior).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kompjuter "lupka"

Malo drugačiji prijedlog, ali možda je do same bočne stranice koja možda ne sjeda.

Isplati se eliminirati. Ako ostaviš kompjuter bez bočne stranice jer se vraća buka?

Možda bočna stranica upada na neki ventilator ili nešto na njoj smeta hardweru iznutra.

Možda se vibracije zbog brzine vrtnje osjete na toj stranici, pogotovo ako se vent više vrti zbog većeg zagrijavanja.

Možda imaš puno ventilatora na manje kučište.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 0:21 (Filipsi).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kompjuter "lupka"

Prijatelj mi je imao isti problem. Ja ulazim kod njega u sobu, on pali komp i odmah kreće drndanje neko. Meni čudno, ali čutim. Kako sam sjeo sastrane noga se prislonila uz bočnu stranicu i ono učuta. Prijatelj gleda šta se to dogodi i kad mu je došlo iz guzice u glavu otrčao je po selotejp i priljepi stranu na kojoj mi je bila naslonjena noga. Kasnije mi je rekao da je gledao poslije i mislim da mi je rekao da mu se onaj zubac koji se kači na kučište bio iskrivio ili otkinuo ili nešto slično.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 0:56 (Nikola45).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kompjuter "lupka"

hvala a ista icu u cetru grada i kupiti djelove mozda je ventilator ali ja mislim da je ventilator jer kad ili nesto drugo nesto jee ali vidicemo ptvori cu ga pa cemo vidjeti 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kompjuter "lupka"

Znaci imam slican problem ali meni komjuter buci kada udem u igrice(npr bf 4 loadout company of heroes 2 itd) a kad izadem onda se smanji ali se svejedno cuje buka

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
facamen kaže...

ali meni komjuter buci kada udem u igrice a kad izadem onda se smanji ali se svejedno cuje buka

- Treba točno utvrditi odakle dolazi buka (i jel to baš buka ili možda cviljenje ili sl.).

- Možda je neki vent. prozujao, možda imaš problema s pregrijavanjem, možda se HDD čuje,

možda je neka zavojnica prozujala, otvori i pogledaj (slušaj), druge nema.

- Ako ima prašine, očisti to i zamjeni termalnu pastu na CPU i GPU.

- ps. mogao bi popunit i Moj PC rubriku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.4.2014 10:13 (Valentin17).
13 godina
protjeran
facamen kaže...

Znaci imam slican problem ali meni komjuter buci kada udem u igrice(npr bf 4 loadout company of heroes 2 itd) a kad izadem onda se smanji ali se svejedno cuje buka

pa buci jer su igre koje si nabrojao jedne od najzahtjevnijih za cpu i gpu skoro u rangu s primeom95! samo ovdje su ti nalozeni i cipset, memorija, i gpu pa se cijeli komp ugrije i naravno potreba za extra hladenjem zato ti ventovi buce jer su nalozeni da bi to sve ohladili pod heavy opterecenjem...pogledaj si temperature/napon/rpm-ove u cijelom kompu s nekim hw monitorom, najvjerojatnije ti se i nesto previse grije!{#} gpu mozes provjeriti i s "gpu-z" tam pod senzors!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
neaktivan
Kompjuter "lupka"

I meni su se pojavila 2 nova zvuka. Probam zaustavljati ventilatore i vidim da taj zvuk ne staje, a dolazi iz napajanja. Valjda su kondenzatori. A drugi zvuk je kao normalno pisanje hard diska (škljocanje). Ali puno viša frekvencija zvuka koja više zvuči kao cvrkut ptica (proba sam zatvorit prozor nije to :D ). Sad mi nije jasno jel moguće da je to hard ili nešto drugo?

0 0 hvala 0
12 godina
Kompjuter "lupka"

Ocisti napajanje i provjeri zdravlje HDD... Koliko ti je HDD star?

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice