Komp se restarta ili ne pali - struja?

poruka: 5
|
čitano: 1.500
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Komp se restarta ili ne pali - struja?

Bok svima,

imam jedan čudan problem sa kompjutorom od prijateljice. Kod nje se jako često ne želi dići (komp) ili se nakon nekog vremena smrzne ili restarta (nekad radi normalno, ali rijetko). Isti taj kompjutor kad ga donesem kod sebe doma radi savršeno, bez ikakvih štucavica, gašenja, restartova i sl.

Jedina razlika koju ja mogu uočiti je (mižda) u naponskoj mreži (ona je u kući u Zaprešiću, a ja u stanu na Jarunu). Je li moguće da, ako je napajanje malo slabije (Chieftech 400W), kompjutor zeza na nekoj malo nestabilnijoj mreži?

Ako je, bi li problem riješio kakav stabilizator napona? Nebi htio kupovati nešto ako će se problem i dalje pojavljivati.

Također ne bi htio kupovati niti skuplje napajanje ako je ova moja ideja potpuno bez veze...

Ugl. ako netko ima sličnih iskustava, molim za neki savjet.

Pozdrav!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Komp se restarta ili ne pali - struja?

Tesko je ovako odokativno reci, trebao si opisati konfiguraciju, ako se na jednoj lokaciji iskljcivo ponavlja, a kod tebe na drugoj iskljucivo ne ponavlja onda je skoro pa sigurno problem sa mrezom.

Nego jesi li ti kod sebe donio samo kuciste ili dososlovno citavu konfiguraciju tj. periferiju (monitor, tipkovnicu, kameru...svu periferiju), jer ovakav problem moze stvoriti i periferija (mozda problem stvara i LAN na drugoj lokaciji)?

l.p.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 3:26 (Hardwhelper!!!).
15 godina
neaktivan

Reinstaliraj sustav.

17 godina
neaktivan

Kad bi to bilo rješenje svih problema... kamo sreće. ;)

17 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...

Tesko je ovako odokativno reci, trebao si opisati konfiguraciju, ako se na jednoj lokaciji iskljcivo ponavlja, a kod tebe na drugoj iskljucivo ne ponavlja onda je skoro pa sigurno problem sa mrezom.

Nego jesi li ti kod sebe donio samo kuciste ili dososlovno citavu konfiguraciju tj. periferiju (monitor, tipkovnicu, kameru...svu periferiju), jer ovakav problem moze stvoriti i periferija (mozda problem stvara i LAN na drugoj lokaciji)?

l.p.

Da, razmišljao sam da bi možda mogli biti miš/tastatura. Još ću to probati, a ostalo je sve identično (osim lokacije). Mreža je bežićna, tako da nema nikakav hardverski spoj koji bi mogao zezati.

Fora je kaj komp nije spojen na ništa osim na miša, tastaturu, monitor i wlan. Nema neke čudne periferije.

Pozdrav!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice