Komp se gasi, a procesor je na 100 posto.

poruka: 70
|
čitano: 9.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

kako se i vidi na slici,kanta je i poput usisavača...NEOPROSTIVO !!!{#}

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, toga se nisam sjetio. Neka pogleda što mu troši najviše procesorske snage i neka napiše ovdje koji je to proces, da nebi killao system{#}

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ponajprije, najpoželjnije bi bilo, da komad po komad, izvadiš iz računala, napajanje, itd. te očištiš ventilatore od prašine, nakon toga opet probaj.Ako i dalje bude bez promjene, onda tek pasta.I možeš slobodno "kopati" po kučištu, jer pretpostavljam da ti je istekla garancija.I nemaš što "zafrkati".

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Komp se gasi, a procesor je na 100 posto.
wifi kaže...
itomic009 kaže...
Softverski problem je ovdje u drugom planu, bezobzia zašto mu CPU radi 100%, procesor nesmije biti na 80C !!!! Prvo riješavaj temperaturu ili uskoro neće imat šta riješavat.

Ako je dvi godine radia normalno u svim uvjetima, onda je hladnjak ocito dovoljan za veliku vecinu uvjeta. Ovdje je prvi i osnovni problem 100% opterecenje procesora koje (bar za visejezgreni proc) nebi smjelo biti toliko visoko. Samim time sto je opterecenje visoko, proc se grije ka lud i nema sanse da ga ista oladi. Da malo karikiram, da vozis auto stalno na max okretajima u gradskoj guzvi na 30+ u zraku, pita bi te da li bi ti hladjenje bilo dovoljno da motor ne prokuva ili sta gore... zato nek prvo provjeri ovo softverski, bar je live linux lako skinit, a onda lako vidi za hladnjak... sama pasta ne moze spasit 10-20stupnjeva... hladnjak bolji mozda da, ali sama pasta ne...

Pa vidim da karikiraš iz neznanja očito ! Nije napisao uopće tip jel mu radi stalno CPU na 100%, a ako  i radi nek riješava to. Druga stvar, očito slabo znaš oko procesora i hlađenja i ova analogija s autima ti je potpuno promašena. Kad hladnjak hladi normalno procesor, on može radit mjesec dana non stop i  da je temperatura OK a ne par minuta ili sati. I tko je napisao da mu tako radi 2 godine ?

14 godina
neaktivan
wifi kaže...
DonnieDarko kaže...

je pokuša san, i opet je isto na kraju. znači novo hlađenje ?

svi su se uvatili hladjenja... radje pogledaj u kakvom su ti stanju winsi... malo mi je cudno da i na najmanju stvar proc ode u 100 posto... za pocetak digni live linux pa vidi oce li ti tamo se rusit kad pokrenes nesto zahtjevnije... a ako tamo radi normalno, onda rusi winse i dizi nanovo...

je vec san ja reinstalria windowse i ostalo je isto kao sto se vidi, a ovo donje u vezi s virusima, znam i sam o računalima "dosta" tako da nema virusa, i nema procesa koji bi trosia puno procesora. uz firefox koji ima 84k, sljedeci mi je explorer koji ima 6k

14 godina
neaktivan

nego dali moze doc do ostecenja kakvih ako ja i i dalje koristim ovako računalo do sutra ?

17 godina
neaktivan
DonnieDarko kaže...

je vec san ja reinstalria windowse i ostalo je isto kao sto se vidi, a ovo donje u vezi s virusima, znam i sam o računalima "dosta" tako da nema virusa, i nema procesa koji bi trosia puno procesora. uz firefox koji ima 84k, sljedeci mi je explorer koji ima 6k

To ti je potrošnja radne memorije, mi pitamo za CPU

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
14 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa vidim da karikiraš iz neznanja očito ! Nije napisao uopće tip jel mu radi stalno CPU na 100%, a ako  i radi nek riješava to. Druga stvar, očito slabo znaš oko procesora i hlađenja i ova analogija s autima ti je potpuno promašena. Kad hladnjak hladi normalno procesor, on može radit mjesec dana non stop i  da je temperatura OK a ne par minuta ili sati. I tko je napisao da mu tako radi 2 godine ?

o nauci me veliki zen majstoru hladjenja... kad hladnjak normalno hladi procesor, onda i sam procesor (normalno) nije neprekidno pod 100% opterecenjem, a pogotovo ne na obje jezgre, tako da ti filozofija ne drzi vodu... moze komp radit po sto godina u komadu, ali isti taj komp nije 100godina pod 100% opterecenjem...

i da, dvi godine mu je komp radia normalno, pod normalnim uvjetima, sad mu stvara probleme... ili se tip nakon 2 godine sitia da pita sta mu je s hladjenjem... daj se dogovorite...

and btw, analogija je ispravna... turiraj auto do blokade u leru sa stock hladnjakom i ventilatorom, pa cu te pitat hoce li mu to bit dovoljno da auto ohladi... isto tako i sa stock coolerom koji je dovoljan za normalnu upotrebu racunala, al ako ces ga przit na 100% cilo vrime, onda ocito nije... meni nije cilj prepucavat se s tobom, jer ocito mislis da kanta od 2,5 godine zasluzuje hladnjak koji kosta ka po kante, a po meni je onda bolja solucija minjat procesor za energetski efikasniji pa takvih problema nece imat...

16 godina
odjavljen
DonnieDarko kaže...

A da uključiš show processes from all users? Ovako ni ne vidiš koji proces ti guta lol.

17 godina

Ma daj izvadi sve iz kompa, imaš rupe na kučištu za cablemanagment, malo posloži kablove da ti ne blokiraju zrak.

kupi dva ventlića od 120mm ili 80mm i stavi jedan na prednju stranu kučišta jedan na stražnju, da pušu u istom smjeru, da ti komp malo prodiše.

Nije ni čudo što se grije, imaš 3 venta (grafa, proc i napajanje) i svi ti toplinu "talože" unutar kučišta.

Napravi malo mjesta u kučištu, provuci kablove iza ove ploče sa matičnom (vidiš da imaš rupe) i izvadi samo vrhove kabla koliko ti treba da dođeš do onog konektora gdje trebaš uštekati.

Ovako da imam 6 120mm ventova, oni ti nićemu nebi služili kad su ti svi kablovi na sredini kučišta...

edit evo ti i slika!

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 14:36 (rooswelt1991).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Isti problem mi je imao i prijatelj sa istim procesorom, a kao sto se vidi na slici tvog kucista u cooleru ima prašine dosta i to sprjecava ventilator u dovodu zraka, lijepo ti odnesi komp na benzinsu i kompresorom ga lipo ispuši i to bi trebalo biti to.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja

0 0 hvala 0
14 godina
DonnieDarko kaže...

nego dali moze doc do ostecenja kakvih ako ja i i dalje koristim ovako računalo do sutra ?

Pa ako postoje specicfikacije onda je to iz nekog razloga i naravno da nije dobro da CPU radi iznad maximuma jel onda dolazi do ubrzane elektromigracije i degradacije performansi i na karaju može ti izgoriti procesor. Nemoj da ti radi na 1005 i poduzmi nešto u vezi hlađenja sutra odmah.

14 godina
wifi kaže...
itomic009 kaže...

o nauci me veliki zen majstoru hladjenja... kad hladnjak normalno hladi procesor, onda i sam procesor (normalno) nije neprekidno pod 100% opterecenjem, a pogotovo ne na obje jezgre, tako da ti filozofija ne drzi vodu... moze komp radit po sto godina u komadu, ali isti taj komp nije 100godina pod 100% opterecenjem...

i da, dvi godine mu je komp radia normalno, pod normalnim uvjetima, sad mu stvara probleme... ili se tip nakon 2 godine sitia da pita sta mu je s hladjenjem... daj se dogovorite...

and btw, analogija je ispravna... turiraj auto do blokade u leru sa stock hladnjakom i ventilatorom, pa cu te pitat hoce li mu to bit dovoljno da auto ohladi... isto tako i sa stock coolerom koji je dovoljan za normalnu upotrebu racunala, al ako ces ga przit na 100% cilo vrime, onda ocito nije... meni nije cilj prepucavat se s tobom, jer ocito mislis da kanta od 2,5 godine zasluzuje hladnjak koji kosta ka po kante, a po meni je onda bolja solucija minjat procesor za energetski efikasniji pa takvih problema nece imat...

Ti si očito potpuno nepismen informatički što se vidi iz tvog posta. Izreako si takve gluposti  da se sad pitam jel ti imaš 13 godina ili stvarno neznaš ništa o hardwareu ? "kad hladnjak normalno hladi procesor, onda i sam procesor (normalno) nije neprekidno pod 100% opterecenjem, a pogotovo ne na obje jezgre, tako da ti filozofija ne drzi vodu... moze komp radit po sto godina u komadu, ali isti taj komp nije 100godina pod 100% opterecenjem..." Ovaj tvoj citat je toliko smiješan i besmislen da pokazuje sve što ti znaš o hlađenju i računalima. Ti neshvaćaš neke osnovne stvari, nema veze nikakve direktne to što je procesor pod opterećenjem 100% sa funkcioniranjem hladnjaka u smislu u kojem ti misliš. I procesori rade po 100% ili malo niže kad izvršavaju neke zadatke i ako je hlađenje dobro, on može tako raditi godinama ! Ovo s autom sam ti već reko da neme vaze sa pameću , pa  neću komentirat posebno. Stock hladnjak ( ako je sve ispravno ) također drži CPU u specificiranim temperaturama i kad je CPU  satima konstantno pod  opterećenjem 100%. Tako da nemoj savjetovati ljude kad neznaš o tome ništa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 16:08 (itomic009).
17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ti si očito potpuno nepismen informatički što se vidi iz tvog posta. Izreako si takve gluposti  da se sad pitam jel ti imaš 13 godina ili stvarno neznaš ništa o hardwareu ? "kad hladnjak normalno hladi procesor, onda i sam procesor (normalno) nije neprekidno pod 100% opterecenjem, a pogotovo ne na obje jezgre, tako da ti filozofija ne drzi vodu... moze komp radit po sto godina u komadu, ali isti taj komp nije 100godina pod 100% opterecenjem..." Ovaj tvoj citat je toliko smiješan i besmislen da pokazuje sve što ti znaš o hlađenju i računalima. Ti neshvaćaš neke osnovne stvari, nema veze nikakve direktne to što je procesor pod opterećenjem 100% sa funkcioniranjem hladnjaka u smislu u kojem ti misliš. I procesori rade po 100% ili malo niže kad izvršavaju neke zadatke i ako je hlađenje dobro, on može tako raditi godinama ! Ovo s autom sam ti već reko da neme vaze sa pameću , pa  neću komentirat posebno. Stock hladnjak ( ako je sve ispravno ) također drži CPU u specificiranim temperaturama i kad je CPU  satima konstantno pod  opterećenjem 100%. Tako da nemoj savjetovati ljude kad neznaš o tome ništa.

Posipam se pepelom, o veliki zen majstoru hladjenja... ili bolje rec veliki majstoru vridjanja, pa kad ti mene vec prozivas 13-ogodisnjakom koji je potpuno informaticki nepismen, onda ja samo tebe mogu prozvat trollom koji je zakinut za osnove kulture (ako nista bar ces se moc uklopit u koju reklamu za pivo)... vidi se da si popia svu pamet ovoga svita... btw, ako ti moji savjeti smetaju, imas ignore, pa mi ucini uslugu...

14 godina
wifi kaže...
itomic009 kaže...

Posipam se pepelom, o veliki zen majstoru hladjenja... ili bolje rec veliki majstoru vridjanja, pa kad ti mene vec prozivas 13-ogodisnjakom koji je potpuno informaticki nepismen, onda ja samo tebe mogu prozvat trollom koji je zakinut za osnove kulture (ako nista bar ces se moc uklopit u koju reklamu za pivo)... vidi se da si popia svu pamet ovoga svita... btw, ako ti moji savjeti smetaju, imas ignore, pa mi ucini uslugu...

Nesmetaju me nego ti samo kažem da imaš totalno pogrešnu sliku o tome,  o čemu komentiraš. Ništa osobno.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Nesmetaju me nego ti samo kažem da imaš totalno pogrešnu sliku o tome,  o čemu komentiraš. Ništa osobno.

A ja tebi govorim (zapravo autoru teme) da ima drugi izvor problema, jer NIJE NORMALNO da je proc stalno na 100%, a to mu je ujedno i uzrok problema... ono sto ti citavo vrime govoris je lijecenje simptoma, a ne uzroka... i ako vec mislis da je rusenje zbog temperature, onda bi valjda treba bit svjestan da svi moderniji procesori imaju throttle down (a ne shut down) kad temperatura poraste iznad svih granica... taj procesor bi mora radit i da uopce nema hladnjaka...

14 godina
wifi kaže...
itomic009 kaže...

A ja tebi govorim (zapravo autoru teme) da ima drugi izvor problema, jer NIJE NORMALNO da je proc stalno na 100%, a to mu je ujedno i uzrok problema... ono sto ti citavo vrime govoris je lijecenje simptoma, a ne uzroka... i ako vec mislis da je rusenje zbog temperature, onda bi valjda treba bit svjestan da svi moderniji procesori imaju throttle down (a ne shut down) kad temperatura poraste iznad svih granica... taj procesor bi mora radit i da uopce nema hladnjaka...

Ali ti nikako da shvatiš da CPU može raditi bez ikakvih problema konstantno na 100% i da se NESMIJE pregrijati ako mu valja hladnjak. Jel kužiš, neznam ja zašto mu radi CPU na 100% ali to NIJE UZROK PREGRIJAVANJA. O tome se u ovom postu i raspravlja. Između ostalog, autor teme je napisao da mu CPU neradi stalno 100% i da je formatirao komp tako da nema virusa ili nečeg.

15 godina

meni se cini da mu hladnjak nije dobro sjeo.mozda su mu se nogice odkvacile

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
herc1988 kaže...

meni se cini da mu hladnjak nije dobro sjeo.mozda su mu se nogice odkvacile

Čak i da je to istina, opet će imati problema, jedonstavno komp ne diše, zagušen je sa svim kablovima, nema ni jednog venta na case da vodi toplinu van, odnosno da ubacuje hladan zrak unutra.

Ako riješi trenutni problem, on neće nestati, već će se samo odgoditi.

treba napraviti malo reda u tok kučištu...

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
15 godina

al nema tog boga da mu je procesor 80 c a da nista ne radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ali ti nikako da shvatiš da CPU može raditi bez ikakvih problema konstantno na 100% i da se NESMIJE pregrijati ako mu valja hladnjak. Jel kužiš, neznam ja zašto mu radi CPU na 100% ali to NIJE UZROK PREGRIJAVANJA. O tome se u ovom postu i raspravlja. Između ostalog, autor teme je napisao da mu CPU neradi stalno 100% i da je formatirao komp tako da nema virusa ili nečeg.

Pa moze on bit sto godina na sto posto, cak i njegov, ali on onda ima jos koji problem, jer i kad mu temperatura odleti pod nebo sam proc se triba usporit da bi se temperatura smanjila, a ako mu se rusi, onda to proc ocito ne radi. temperatura njemu moze bit visa nego inace zbog prasine i paste, ali bez obzira na to, nebi se smia rusit...

14 godina
wifi kaže...
itomic009 kaže...

Pa moze on bit sto godina na sto posto, cak i njegov, ali on onda ima jos koji problem, jer i kad mu temperatura odleti pod nebo sam proc se triba usporit da bi se temperatura smanjila, a ako mu se rusi, onda to proc ocito ne radi. temperatura njemu moze bit visa nego inace zbog prasine i paste, ali bez obzira na to, nebi se smia rusit...

Pa ruši se zato što je pregrijan, ne zato što radi na 100%. To što se ruši je zaštitni mehanizam, i to je dobro jel da toga nema već bi mu izgorio procesor. On samo da sredi hlađanje, nebi mu se rušio komp bezobzira na koliko posto radi CPU.

14 godina
herc1988 kaže...

al nema tog boga da mu je procesor 80 c a da nista ne radi

Pa nije niko rekao da neradi ništa, tip je rekao da kad upregne procesor da se zagrije a ne kad neradi ništa. Čitajte malo bolje postove !!

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 20:35 (itomic009).
15 godina

da al njemu je 80 c dok nista ne radi.citaj od pocetka

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa ruši se zato što je pregrijan, ne zato što radi na 100%. To što se ruši je zaštitni mehanizam, i to je dobro jel da toga nema već bi mu izgorio procesor. On samo da sredi hlađanje, nebi mu se rušio komp bezobzira na koliko posto radi CPU.

procitaj opet... nema se sta komp rusit, on moze samo usporit, a rusit se zbog toga nebi smia...

uostalom, autoru je najpametnije otvorit stranicu i staviti ovo http://www.tehnodiskont.hr/Slike/EK-katalog-Page-11-Image-0006_im117322_webPreview800.jpeg da ladi... valjda ce onda bit dovoljno ladno za sve te komponente, ako ne, mislim da cemo imat novu fukushimu kad se jezgre rastope :-))))

14 godina
wifi kaže...
itomic009 kaže...

procitaj opet... nema se sta komp rusit, on moze samo usporit, a rusit se zbog toga nebi smia...

uostalom, autoru je najpametnije otvorit stranicu i staviti ovo http://www.tehnodiskont.hr/Slike/EK-katalog-Page-11-Image-0006_im117322_webPreview800.jpeg da ladi... valjda ce onda bit dovoljno ladno za sve te komponente, ako ne, mislim da cemo imat novu fukushimu kad se jezgre rastope :-))))

Gle, kad si toliko uporno dosadan, i nedokazan sad ću ti dat dokaz da se sam uvjeriš u svoje neznanje na svoje oči. Ti kad vjeruješ sljepo u svoju teoriju ajde napravi onda ovako. Skini sa svog procesora hladnjak ( ali ga ostavi upiknutog u matičnu inače se neće komp htjet upalit ) i upali komp. Pokreni onda neki stress test da CPU radi 100%, pa da vidiš koliko će trebati da se ugasi ili po tvojoj teoriji da se sam rashladi usporavanjem ( inače takav mehanizam postoji ali to NEMA EFEKTA KAD JE CPU BEZ HLAĐENJA ILI  KAD TAKO LOŠE HLADI KAO KOD AUTORA ). Ako si ti u pravu komp se neće restartirati nego će se usporiti pa rashladiti, a ako se restartira onda ćeš shvatiti valjda već jednom da sam ja u pravu. Tebi  se očito nemože dokazati drugačije nego da gledaš svojim očima.

P.S. Ako probaš experiment koji sam ti predložio CPU neće izgoriti, neboj se {#}.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 21:00 (itomic009).
15 godina

hladnjak nije dobro pritisnut na procesor zbog nogica

procesor ima doticaj sa hladnjakom.ajmo rec ko da je prislonjen a ne stisnut

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 20:59 (herc1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Al filozofirate... {#}

Očito je da on ne zna zašto mu procesor radi na 100%, jer ne vidi sve procese.

Druga stvar može biti da mu se ili nožica otkvačila, ili previše prašine, ili stara pasta... Sve to treba pogledati ali vjerojatno nije glavni uzrok pošto se dogodilo odjednom.

0 1 hvala 0
14 godina
Jakovp kaže...

Al filozofirate... {#}

Očito je da on ne zna zašto mu procesor radi na 100%, jer ne vidi sve procese.

Druga stvar može biti da mu se ili nožica otkvačila, ili previše prašine, ili stara pasta... Sve to treba pogledati ali vjerojatno nije glavni uzrok pošto se dogodilo odjednom.

Nije mi jasno šta ste se vi uhvatili tog da mu procesor radi 100%, autor to nije uopće ni rekao nego je rekao da KAD ( znači procesor mu radi normalno ) CPU radi na  100% da se komp restartira  i onda je dao sliku gdje se vidi da se ugrije do 80C !!! Tu je sve potpuno jasno šta se dešava.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice