Komp nece upalit.

poruka: 36
|
čitano: 3.773
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Komp nece upalit.

ovako imam problem s novim kompom. komp sam u linksu kupio u 1 mj ove godine i jucer mi se je samo ugasio i vise nece upalit. tojest kad ja iskljucim napajanje i malo pricekam pa ga ponovno upalim ventilatori samo trznu i to je to. inace nisam nista radio po njemu  ili da ima mehanicke udarce jednostavno nece upalit.

konfa:

mbo: gigabyte 990xa ud3

cpu: amd fx 6x 3.3-3.9 GHz

gpu: amd radeon xfx HD 6850 dual dvi

ps: lc power green power giant 650watt

hd: hitachi deskstar 500 gb

ram: 2x 4gb corsair                  

sve je SATA

to planiram sutra odnest u links u poslovnicu kod mene pa da vidim sta ce bit jer imam jamstvo , a inace sam sve u djelovima kupio

hvala na pomoći!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Komp nece upalit.

Meni jučer bio isti problem...Imaš li UPS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Komp nece upalit.

Vrlo lako moguce da je napanje u kvaru, tvornicka greska.

--------------------------

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Komp nece upalit.

sto je UPS?

inace koristim komp svaki dan vec peti mjesec i najdenom ode. nis nije overclockano cak proc radi smanjeno na samo 3.3 GHz

ja sam ih kontaktirao pa cu vidjet kad ce doc odgovor inace sutra im ja nosim napajanje i maticnu na sta sumanjam pa nek vide.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Komp nece upalit.

UPS je neprekidno napajanje...Meni su se jucer ventovi zavrtili 4*-5 puta i onda bi se ugasio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Komp nece upalit.

pa znaci mislim da je jer na usb stalno dobivam struju nez kako za ostalo.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Komp nece upalit.

Meni nije svijetlila crvena lampica od HDD-a..

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Komp nece upalit.

Isprobaj napajanje ovako:

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Komp nece upalit.

ok idem bas probat

13 godina
protjeran
Russa kaže...

ok idem bas probat

Ostavi adresu,ako te ne bude za 20 min da mozemo hitnu zvat :D

16 godina
protjeran
Komp nece upalit.

evo isprobao sam ovo s napajanjem i isto je znaci u napajanju je problem, hvala na pomoci.

0 0 hvala 0
18 godina
Russa kaže...

evo isprobao sam ovo s napajanjem i isto je znaci u napajanju je problem, hvala na pomoci.

Dakle napajanje ne pali, ne pokreće vent?

Ako pokreće, onda je vjerojatno uredu napajanje (tj daje napon/struju).

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan
Russa kaže...

Isto je sto? Ako se vent pokrenuo to znaci suprotno...

--------------------------
16 godina
protjeran

pa vent od napajanja i ovaj se je samo trznuo i odma crklo sve ko i kad je normalno spojeno. znaci njega sutra nosim

17 godina
Russa kaže...

šta je isto?

kradem mine iz minskog polja
18 godina
Komp nece upalit.

Napajanje je otišlo. Sad je samo pitanje jer ono povuklo još neku komponentu ili je neka komponenta otišla pa povuka njega.

Nisi u mogučnosti isprobati s nekim drugim napajanjem, npr od prijatelja ili ako imaš u nekom drugom kompu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komp nece upalit.

eto prvi put čujem da je otiša taj lc power,uobičajeno čujem za neka precjenjena da su otišla

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
dery kaže...

eto prvi put čujem da je otiša taj lc power,uobičajeno čujem za neka precjenjena da su otišla

Meni jedno Corsair CX 400W odjednom nije htjelo upaliti. Samo od sebe. Ni vent zavrtit, ništa.

I to staro sam par mjeseci. Dobio drugo. Da jedan Cors CX400 ode je čudnije nego LCP 650W da ode...

16 godina
protjeran

a neznam ni sam sad. pitat cu frenda da testam kod njega grafu jer mi je ona sumnjiva, a opet ako je ona prosla onda i maticna bi mogla najebat.

18 godina
Russa kaže...

a neznam ni sam sad. pitat cu frenda da testam kod njega grafu jer mi je ona sumnjiva, a opet ako je ona prosla onda i maticna bi mogla najebat.

Kada napajanje ode uvijek postoji rizik da nije otišlo samo. Kod kvalitetnijih postoje mnoge zaštite koje bi to trebale spriječiti (i tvoje spada među takva) pa je vjerojatnost toga vrlo mala. No i najkvalitetnije zaštite mogu zakazati, zato je dobro provjeriti i ostale komponente.

17 godina
191x7 kaže...
dery kaže...

Meni jedno Corsair CX 400W odjednom nije htjelo upaliti. Samo od sebe. Ni vent zavrtit, ništa.

I to staro sam par mjeseci. Dobio drugo. Da jedan Cors CX400 ode je čudnije nego LCP 650W da ode...

corsair napajanja su sada najnepouzdanija

18 godina
dery kaže...

corsair napajanja su sada najnepouzdanija

Ove nove serije. CX400 je stara garda. Kao i VX, HX i TX serija.

Novi CX (CX 430, 500, 600), GS i slična nisu baš nešto posebno.

15 godina
neaktivan

Imaš garanciju.

16 godina
protjeran
Komp nece upalit.

a imam , ali znas i sam sta ti to je , ja sam ljepo sad upakirao u kutiju i odnest cu im. vec znam da ce bit svadje jer uvijek ce ti oni nac nes da ti ukinu je npr zato jer nije slagao komp strucna osoba nego ja. zato nema teorije da im cijeli komp dam.

0 0 hvala 0
18 godina
Komp nece upalit.

Ako je komp kupljen u komponanetama i nisu ga oni sastavili, onda se njih ne tiče tko je sastavljao i koliko je stručan niti oni to mogu ikako procijeniti.

Komponente znaju imati određene naljepnice (pečate) koji ako su potrgani znači da je "prčkano" po komponenti pa se ne prizna jamstvo.

Ako su na napajanju čitave te naljepnice i nema tragova težeg fizičkog oštečenja jamstvo moraju priznati. Isto je i s ostalim komponentama.

A o tome postoji li jamstvo na cijelu konfiguraciju ili ne, to ovisi o trgovini i konfiguraciji (je li prodana kao gotov proizvod ili u dijelovima).

Ako ti kućište ima naljepnice i ti ih strgaš, onda ti mogu naplatiti dijagnostiku i pronalaz kvara. No opet svaka komponenta ima svoje jamstvo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Komp nece upalit.

a znam to. nisam nista trgao ni otvarao. al negdje sam bas citao oko toga sastavljanja kompa i vjerojatno ako sastavi ga strucna osoba treba stavit na kuciste neki pecat mozd kao naljepcinu i to jamci kao da ga je slagala strucna osoba. al kao sto kazes trebaju prihvatit

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ako si kupio dijelove, najjednostavnije bi bilo prvo isprobati sa drugim napajanjem, naravno ako imas drugo ili ga mozes negdje posuditi. Iako, ako sa ploce napajanje dobiju USBi - sumnjam da je napajanje. Kad se komp pali ne daje nikakve zvucne signale? Odmah se gasi? Najcesce se racunala gase na taj nacin kad se clockaju, a sistem ne podrzava nive zadane vrijednosti. U svakom slucaju ako mozes prije svega resetiraj sve postavke u BIOSU na default. Ako ne ide tako onda druge nema nego reklamirati, ipak je rijec o novim komponentama.
I jos samo jedna stvar, jesi sve kupio novo? i kutiju u napajanje? cesto ljudi kupe nove komponente i stave u staru kutiju sa starim, slabim napajanjem.
18 godina
funky0308 kaže...
ako si kupio dijelove, ...

Alo bolan, napajnje je isprobano i nije ispravno, nema to veze s nikakvim clockanjem. Resetiranje biosa neće popraviti napajanje.

Vjerojatno je kupio sve novo, ako i nije opet je napajanje novo.

Priznaj, nisi ni pročitao postove u temi niti si pogledao koje komponente autor teme ima. Od mene dobijaš palac dolje.

13 godina
neaktivan
Probaj jos i ovo, ne moze naskoditi, kod procesora imas tri ili cetiri pina (pogledaj u manual od maticne ploce) kojima se resetira bios, odnosno postavke biosa, prebaci jumper, (obavezno procitaj manual ploce) i probaj ga upaliti nakon reseta. Ne bi vjerovao koliko puta i na novim racunalima bios napravi probleme. Pogotovo ako si usporavao brzine cpu-a.
13 godina
neaktivan
Nisam, preletio sam po postovima i dajem covjeku ideje. Vrlo vjerovatno je napajanje ali i sam govori da Cpu radi na nizem taktu, resetiranje biosa nece odmoci. Ali slazem se da je najvjerovatnije napajanje.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice