Komp ispravan ali se neće upaliti

poruka: 55
|
čitano: 13.820
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Mislim da nisi trebao  preuzeti računalo.Ako ništa drugo nisu te smjeli uvaljivati u dodatni trošak ugrađujući ploču bez grafičke a pogotovo bez papira o novoj ploči i garanciji na istu.Ostalo je  kao i ovo što si naveo neprofesionalno.Upozori ADM  da ćeš razgovarati s  Uredom Gospodarske inspekcije i ispričaj priču Gospodarskoj inspekciji.Istini za volju nisi trebao raditi update biosa na komponenti  koja je pod garancijom jer svaka firma i banalniju stvar koristi kao izgovor da izvuče korist za sebe ali što je tu je.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 23:20 (stipara).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Matična i prije updata biosa je štekla kao što sam napisao, da se ponekad nije htio upaliti bez razloga. 
Poslao sam ADMu mail, pa ću vidjeti što će mi odgovoriti. Pitao sam da li ću dobiti kutiju od njih od matične, CD instalacijski, jamstveni list i te stvari, barem neku stvar koja sugerira da je matična nova.  

edit: update biosa je sasvim normalna stvar, zbog toga se ne gubi garancija, to je isto kao da krenem staviti na komp windows8, i dok sam instalirao w8 rami mi pregorili, matična je već bila neispravna.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 19:11 (lithiumion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

imal sam ja nekih problema s jednom MBO, pa sam kontaktiral Linksov servis gdje mi covjek rekao da update bios-a ne utjece na jamstvo ukoliko je bois skinut s proizvodaceve stranice, tj da je bios original. kao sto kazes, update bios-a je kao da stvaljas drugi windows (recimo to tako), isto tako su mi rekli i za graficku, ukoliko je bios origigy nema problema... samo treba imati na umu da ukoliko ostanes bez napona pomoci nema, a tada ni jamstvo ne vrijedi

svakako javi kako je proslo s tvojom prituzbom... LP

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Budi uporan  i "dosadan" ako treba,ja sam Asbisu dva puta slao hard disk na reklamaciju zbog gomile bad sectora.Prvi put su mi poslali disk u zamjenu star dvije godine ali uz račun  i garantni list .Istina disk je nakon dva mjeseca imao više bad sectora nego onaj prvi pa sam im skenirao s HD Sentinel i poslao sliku, odgovorili su da nema problema i poslali mi ovaj put disk proizveden 3 mjesec 2013 WD digital blue ,disk radi uredno, i ovaj put uz disk poslali su račun i garantni list,čak nisam  ni spominjao inspekciju.

Oni će pokušati smanjiti svoju štetu ako im dozvoliš no s obzirom da si pošteno platio "njihov" proizvod red je da u garantnom roku izvrše svoje obaveze.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Javim, javim... da, da bios je skinut s njihove officijalne stranice. Nadam se da će mi ovi iz ADMa odmah ujutro odgovoriti na mail.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa da, i ne preostaje mi ništa drugo nego biti uporan.. znat ću najbolje što uraditi kad mi oni odgovore sutra nadam se. 
I ima li kakav način da provjerim matičnu kada je prvi puta upaljena, tj kada je se prvi puta koristila?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa nemoj BIOS ni pominjati, pravi se lud....ne znaš ništa o tome pa si vratio na reklamaciju.{#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo dobio odgovor iz ADMa, ne mogu reći da mi je 100% jasan ali ajde barem imam jamstvo. 

"Poštovani,

Uz računalo ste dobili servisnu primku na kojoj piše da je zamjenjena mbo, 

po toj primci imate jamstvo od 2 godine na mbo.

Čuvajte primku!

Nova ambalaža se šalje sa starom mbo na reklamaciju, jer Vi niste isto tako priložili ambalažu." 

Baš razgovaram s frendom koji je svoj komp kupio u HGspotu, i njemu bila otišla grafička, i on im poslao komp na dijagnostiku i oni mu zamjenili grafičku i dobio je kutiju od nove grafičke a unutra je bila stara grafička dok su mu novu ugradili u komp..

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 11:56 (lithiumion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Komp ispravan ali se neće upaliti
Dragi bugovci, nazalost, opet ocajnicki trebam koji koristan savjet. Naime, ako procitate ovih par postova prije biti ce te upuceni u moj problem i kako sam ga rijesio i kako su mi zamjenili maticnu. No evo prije sat vremena sam otisao iz stana, ostavio komp upaljen, i namjesteno mi je u power options da ode sam na srand by nakon 30 min neaktivnosti. Dolazim ja u stan, pc u stan by stanju, pritisnem nesto na tipkovnici kad nece da se upali ali i dalje blica ona lampica na kucistu sto pokazuje da je u stand by. Ajde, sto cu dalje, normalno pokusam ga upaliti na power button i kada sam pritisnuo nista se nije dogodilo osim sto je prestala blinkat lampica. Sljedece sto sam uradio je da sam ga otpojio sa struje, zatim ga ponovno spojio krenem ga upaliti opet i skuzim da se ventilator od hladnjaka zavrtio na sekundu i da je blicnulaled lampica od ventilatora na kucistu. I opet nista, pritisnem jos koji puta power ali sad se nista ne dogadja, ni ne zavrti se ventilator od hladnjaka nit ista. Opet ga otpojim sa struje, spojim ga i opet pokusam upaliti ali se sad opet ventilator nakratko zavrtio ali nista. Sada zna li netko sto moze biti kvar, da li je napajanje? Na sve komponente imam garanciju osim na napajanje, tu mi je garancija istekla prije 4 dana. I jos jedno pitanje, recimo fredn mi je imao kvar sa mp3 iz linksa i bio je kod njih na servisu i njemu su rekli da mu se jamstvo produljilo onoliko dana koliko je mp3 bio u servisu. Moj komp je bio u adm 13 dana, pa ako je tako i s admom jos uvijek imam i garanciju na napajanje. Da vas ne zamaram vise evo vam link videa da slikovitije vidite problem. https://vimeo.com/m/80909794
14 godina
neaktivan

mozes od nekog nabavit ovakav tester

odakle si, najbolje bi ti bilo da neko dode i vidi sta je , ti stvarno nemas srece :S

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
Ma nista, ne znam, narucio sam overseas da dodje sutra oo komp, saljem to u adm pa neka se oni s time opet pozabave.
14 godina
neaktivan

Otkazao sam overseas, nemam trenutno novca na bacanje, a samo slanje kompa u adm i nazad je 100 kn, jos njihova dijagnostika najmanje 125 kn, ako mogu uraditi sam dijagnostiku zasto ne pokusati? Doci ce mi frend sa svojim kucistem pa cemo probati moje napajanje kod njega, ako kod njega ne radi barem znam da moram napajanje mijenjati. Ako kod njega radi, ja sretan, ostala konfiguracija mi je pod garancijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam imao slican problem u 2006 godini, naime maticna ploca koju su mi prodali je imali gresku sa PCI-e i SATA dijelovi nisu radili kako treba, nakon mailova i prijetnji da cu ih tuziti jer mi nezele pomoci zbog neispravne maticne koju si mi prodali, dogovoreno je da ce oni platiti pola cijene za novu maticnu i procesor, te da ce njihova ugradnja biti besplatna. Ovo se sve otezalo godinu i pol dana u VE-MIL koji je nekada bio, neznam da li ta firma vishe postoji. I sve je napravljeno, taj isti PC imam i danas, i jedino sto sam promjenio na njemu je napajanje i dvd-rom, od 2008 godine. Tako da može se kad se hoće... a nove djelove sam pljunuo preko 2ipo tisuce kn namjerno znajuci da oni placaju pola =). I grafulju sam uzeo, te trazio da mi stave odgovarajuci DDR2, i sve to za kojih tisucu ipo kn, sam imao PC od vrjednosti 6000-7000kn u tadasnje vrijeme.

MOJ SAVJET:
Ako se pc nepali iz prve 100% je hardwerski problem, te updateanje BIOS-a i ostalog nisu potrebni.

Tako da ovaj problem o kojem trenutno pricas upucuje na lose napajanje, također da li su ti poslali kutiju sa starom maticnom?

Da sam na tvom mjestu trazio bi povrat novca na sve troskove i dijagnostike koje su napravili, i realno pricvrscivanje ventilatora 150 kn?

Ako imas sve mailove i koliko si puta slao PC na popravak, napravi jedan cijenik u excelu i trazi povrat novca na sve popravke + na neispravne dijelove koje su ti prodali, jer ako imas na nesto garanciju kako ti mogu naplatiti popravak? U mailu spomeni ukoliko nenaprave po tvojoj usluzi da ces ih tuziti za sve neispravne dijelove i dijagnostike koje su ti radili a nisu smjeli naplatiti, također su ti ugradili drugu maticnu bez tvog znanja da li ona ima integriranu graficku karticu.

Vjeruj mi da ovako ozbiljne firme imaju i mogu. Ta dijagnostika kladim se da je trajala 10 min, te ti je promjenio maticnu vidio pali se PC i super poslo ga nazad.(dijagnosticirao problem), koji si i ti znao da je sigurno, a to sto je napajanje sad pokvareno nikom nista, mozda je i to bio prvobitan problem?

16 godina
neaktivan

provjeri da li ti vent od proca dobro leži na procesoru, tj da nije zarotiran za 180°

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Mislim da mi je najpametnije da testiram napajanje, pa ako je napajanje ispravno, onda cu stvarno postati gadan, poslat cu im komp o njihovom trosku, lijepo im objasniti da ne planiram platiti novu dijagnostiku, zamjenu dijela nit ista. Ako treba zaprijetit cu im tuzbom jer stvarno mi je dosta svega. 

Nisam dobio kutiju od maticne i staru maticnu nazad. Rekli su mi kao da ne salju kutiju s starom maticnom jer ni ja njima nisam poslao kutiju od stare maticne.  

Mislim da to kako je ventilator okrenut nema veze, jer je komp radio kad je hladnjak bio zarotiran za 180 i kad je ovako postavljen, al ono moguce je svasta, ali idem prvo istestirati napajanje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lithiumion kaže...

Mislim da mi je najpametnije da testiram napajanje, pa ako je napajanje ispravno, onda cu stvarno postati gadan, poslat cu im komp o njihovom trosku, lijepo im objasniti da ne planiram platiti novu dijagnostiku, zamjenu dijela nit ista. Ako treba zaprijetit cu im tuzbom jer stvarno mi je dosta svega. 

Nisam dobio kutiju od maticne i staru maticnu nazad. Rekli su mi kao da ne salju kutiju s starom maticnom jer ni ja njima nisam poslao kutiju od stare maticne.  

Mislim da to kako je ventilator okrenut nema veze, jer je komp radio kad je hladnjak bio zarotiran za 180 i kad je ovako postavljen, al ono moguce je svasta, ali idem prvo istestirati napajanje.

meni osobno hladnjak nije dobro nalegao na procesor i bila je ista situacija kompjuter se upali, ventilator procesora se vrti 5-6 sekundi i ugasi se

napajanje ti očito radi, jer vrti ventilator proca, sad da li je dovoljno snažno to neznam, premda pretpostavljam da je 600W sasvim dovoljno

14 godina
neaktivan
cola777 kaže...
lithiumion kaže...

meni osobno hladnjak nije dobro nalegao na procesor i bila je ista situacija kompjuter se upali, ventilator procesora se vrti 5-6 sekundi i ugasi se

napajanje ti očito radi, jer vrti ventilator proca, sad da li je dovoljno snažno to neznam, premda pretpostavljam da je 600W sasvim dovoljno

ja sam imao takav problem sad sam se sjetio kad mi 4+1 nije sjedio kako treba i tako upali i ugasi se na kraju kako sam to micao i cacko sljakalo je, zvuci cudno al svakakve stvari se desavaju u praksi... ako ti hladnjak ne legne na procesor po meni se neuspije ugrijat odma do temperature di se automatski gasi ako ga palis hladnog, takav slucaj nisam imao 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
lithiumion kaže...

Slušaj,ja bi ti to sredio za 15min.Problem je što si ti u Sl.Brodu a ja u Đakovu.I problem je što ovi jedu g**na da me izvineš{#}

Strm
16 godina
neaktivan
Strm kaže...

Slušaj,ja bi ti to sredio za 15min.Problem je što si ti u Sl.Brodu a ja u Đakovu.I problem je što ovi jedu g**na da me izvineš{#}

napiši ovdje da svi znaju, a nemoj pametovat kao da si popio svu pamet svijeta

15 godina
cola777 kaže...
Strm kaže...

Prvo bi izvadio svoje staro napajanje i vidjeo kako s njime radi.Ako se opet bude rušio onda bi RAM-ove provjerio i njihove slotove.Ako bi se i onda rušio probao bi s integriranom grafom ili svojom.Ako bi se i onda rušip probao bi smanjiti temperature instalirenjem vlastitog kulera.Ako bi se i ONDA rušio,otišao bi u selo po drugi proc istog socketa da vidim kako radi.E,ako bi se onda rušio uzeo bi drugu matičnu i sve na njoj provjerio.Također bi probao uzeti jedan stari HDD koji imam u sobi od 120GB i na njega staviti windozu pa vidjeti kako ce3 se ponašati s tim kompom.Ugl. ovo se nemore napraviti za 15min,ali kad mi je komp na dohvatu tj. kad mogu raditi na njemu puno brže dolazim do solucije.Sve u svemu poanta je da mora biti do nečega,ja mislim da je malo vjerovatno ali bi možda i proc mogao biti u pitanju,al et.

Strm
16 godina
neaktivan
Strm kaže...
cola777 kaže...
Strm kaže...

Prvo bi izvadio svoje staro napajanje i vidjeo kako s njime radi.Ako se opet bude rušio onda bi RAM-ove provjerio i njihove slotove.Ako bi se i onda rušio probao bi s integriranom grafom ili svojom.Ako bi se i onda rušip probao bi smanjiti temperature instalirenjem vlastitog kulera.Ako bi se i ONDA rušio,otišao bi u selo po drugi proc istog socketa da vidim kako radi.E,ako bi se onda rušio uzeo bi drugu matičnu i sve na njoj provjerio.Također bi probao uzeti jedan stari HDD koji imam u sobi od 120GB i na njega staviti windozu pa vidjeti kako ce3 se ponašati s tim kompom.Ugl. ovo se nemore napraviti za 15min,ali kad mi je komp na dohvatu tj. kad mogu raditi na njemu puno brže dolazim do solucije.Sve u svemu poanta je da mora biti do nečega,ja mislim da je malo vjerovatno ali bi možda i proc mogao biti u pitanju,al et.

sve to stoji što si rekao, osim ja mislim za matičnu ona daje struju to je očito jer se vent procesora pali, uglavnom on bi sada trebo pokušavat palit komp bez nekih komponenata da vidi šta ga ruši

15 godina

Poanta je u tome što svaka komponenta mora biti provjerena.Po svemu sudeći mslm. da trea probat promjeniti procesor ili svoj isprobati kod nekoga.Ja u Đakovu imam veze i mogao bi nove komponente zza novi PC dobiti za cc.a 15min.

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Strm kaže...
cola777 kaže...
Strm kaže...

Toje  ispravan sistem eliminacije grešaka ali ako nemaš sreće moraš imat u pričuvi skoro cijelo još jedno računalo za testiranje komponenti i traje malo duže od 15 minuta.

15 godina

Ma sve je  to ok.Ali drugo je kad mi je komp pri ruci kad mogu vidjeti ko,šta,gdje,kako i zašto onda malo i preskaćem neke djelove jer znam iz osobnog iskustva ako npr. ram uopće nevalja da neće ni BIOS pokazati,ili ako dođe do bootanja i onda se zabloka če biti HDD,ali artefakti na ekranu če biti grafička.Ja inace u okolici predstavljam kokurenciju mnoštvu ne zato što sam pametniji nego što dižem windozu za 20Kn,diagnostiku 10 itd.JA uživam u tome što radim i trenutno to nevidim kao nešta gdje mogu zarađivati za život,nego više kao hobi.Samim time i skupljam više iskustva i svega ostaloga.Zato i kažem da več po iskustvu mogu eliminirati neke stavke,upravo je to razlog zaš sam napisao 15min.

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma evo me na kompu problem riješen, otišlo je napajanje, kupio sam u makromediji  za 350 kn Corsair VS450 i radi sve perfektno. 
PS. da se pohvalim kako sam ja jedan običan glupan.. uglavnom čitao sam na ostalim temama kojima je također otišlo napajanje, da ga otvore pogledaju ima li nabreknutih kondenzatora i ako ima, kupe nove i zaleme i napajanje radi kao novo. I da, ja glupan, ajd da pregledam ima li kod mene nabreknutih kondenzatora, lagano otvorim napajanje vodeći se s onime što piše da admovoj stranici da je garancija 24 mj na CX serije napajanja. No kasnije mi je jedan forumaš rekao da je garancija na corsairova napajanja 36 mj, u što sam se i sam uvjerio na njihovoj stranici. Sada imam jeftinije i lošije napajanje a otišao u trošak. Da, bravo {#}  
Ugl hvala svima na savjetima. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice