Kernel-Power

poruka: 34
|
čitano: 8.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kernel-Power

Već mi se drugi put u nekoliko dana računalo resetira samo od sebe,bez BSOD-a,bez ikakve poruke,kao da je neko stisnuo tipku reset. U event log-u za critical error dobijem ovo na slici. Napajanje ili matična?

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kernel-Power

Ajmo ljudi,jer ću u protivnom kompletno računalo baciti niz balkon s trećeg kata,snimiti to kamerom i staviti na YouTube....

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
4 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Kernel-Power
BlackMoon kaže...

Već mi se drugi put u nekoliko dana računalo resetira samo od sebe,bez BSOD-a,bez ikakve poruke,kao da je neko stisnuo tipku reset. U event log-u za critical error dobijem ovo na slici. Napajanje ili matična?

Udi u BIOS i iskljuci Intel Speedstep ako ga imas ili vrati na Factory Defaults. Ako imas Wi-Fi karticu provjeri nju (apdejtaj drajvere)

Ustvari apdejtaj drajvere za hardware a ako imas stelano da ti se sistem restartira u slucaju BSODa onda iskljuci tu funkciju

Relation to the original topic decreases with every single post
16 godina
Kernel-Power

Intel Speedstep nisam baš primjetio u Biosu-u. Driveri su nadograđeni na zadnje verzije,wi-fi karticu nemam.Automatic restart sam isključio jutros nakon što mi se dogodio restart (ili prije reset) jer prije podizanja sistema dobijem poruku da "računalo nije bilo ugašeno kako treba"...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Intel Speedstep nisam baš primjetio u Biosu-u. Driveri su nadograđeni na zadnje verzije,wi-fi karticu nemam.Automatic restart sam isključio jutros nakon što mi se dogodio restart (ili prije reset) jer prije podizanja sistema dobijem poruku da "računalo nije bilo ugašeno kako treba"...

Ako se svako malo resetira onda indicira na kvar hardwarea (mozda visoke temperature)

Da li si izmjerio napon uticnice?

[edit]

Da li non-stop cuvas ukljucene one eksterne diskove? Ima li pravila za restart? Da li si bio prisutan kada se PC gasio? Ako koristis router vidi da li se i on ugasio (pise u njegovim logovima)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 16:24 (Lazarus Long).
16 godina
Kernel-Power

EIST i C1e mi je isključeno u biosu. Od eksternih diskova jedan je spojen u router kao file server a drugi preko Esata kabela. Svi ostali uređaji spojeni na utičnicu,uključujući u router ostali su normalno raditi kad se računalo resetiralo.. Napajanje je Chieftec-ovo 750w...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kernel-Power

Evo podataka o temperaturama:

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Evo podataka o temperaturama:

Ako si overclockirao vec znas odgovor. Isto tako provjerio Memoriju sa Memtestom86+

16 godina
Kernel-Power

Ništa nije overclokano...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kernel-Power

promeni memoriju ima sam isti problem na poslu sa novim kompom!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kernel-Power

Memorija provjerena,grešaka nema...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Memorija provjerena,grešaka nema...

covece ne da proveris memoriju sa testovima nego uzmi novi modul promeni i probaj,meni se to dogodilo sklopio sam novi komp sa i5 proc i ddr3 memorijom i prodaliga klientu i za dva dana ga vratio sa problemom kao tvojim i deset dana sam ga testirao sa svim mogucim programima i na kraju sam promenio module znaci bili su ugradjene neke simtronic moduli ddr3 i zamenio sam ih sa kingstonovim modulima i radio je perfektno nikakvo restartanje posle toga,hocu da ti kazem da kako je moja firma i za prodaju kompova i za servis moj kolega je narucio celu kutiju oko50 modula ddr3 od 2gb novih i ispade da su svi moduli falicni ,znaci moze i to da se desi zato ti kazem uzmi memoriju od neke druge firme i stavi i probaj!

18 godina
neaktivan
LEGIJA kaže...
,znaci moze i to da se desi zato ti kazem uzmi memoriju od neke druge firme i stavi i probaj!

Nije da ti pametujem ali kako se to moze desiti ako uzmes module koje ti preporuci proizvodac maticne ploce? Znam da ces reci da je zarada u pitanju ali tamo se obicno preporuci siroka lepeza proizvodaca

Osim naravno ako moduli su stvarno neispravni na testovima

16 godina
Kernel-Power

Uzrok resetiranja su BSOD i file nvddmkm.sys iz zadnje verzije Nvidijinih drivera. Ovo se redom događalo poslije automatskog isključivanja ekrana nakon dva sata neaktivnosti. Sad sam vratio prethodnu verziju drivera i pratit ću što se događa. Pitam se da li ta invalidska Nvidia ikad napisala drivere bez greške. Tamo kao da sjede škovacini a ne programeri...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Uzrok resetiranja su BSOD i file nvddmkm.sys iz zadnje verzije Nvidijinih drivera. Ovo se redom događalo poslije automatskog isključivanja ekrana nakon dva sata neaktivnosti. Sad sam vratio prethodnu verziju drivera i pratit ću što se događa. Pitam se da li ta invalidska Nvidia ikad napisala drivere bez greške. Tamo kao da sjede škovacini a ne programeri...

Pa lijepo sam ti govorio da provjeris mem. dumpove

Zasto ih nisi objavio na temi "BSOD -kako, zasto....z"

16 godina
Kernel-Power

Nemam memory dump-ova jer mi je paging file isključen. S 5gb ram-a nemam potrebe za virtualnom memorijom...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Nemam memory dump-ova jer mi je paging file isključen. S 5gb ram-a nemam potrebe za virtualnom memorijom...

Tu, vidis, nisi u pravu i gadno gresis

Imaj paging, nemoj ga iskljuciti vec ga stelaj

16 godina
Kernel-Power

Ma lako za paging,meni je bitnije da se ovaj BSOD više ne dogodi...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kernel-Power

I ja imam isti problem. Any help?

{| qu!ck_s!1\/3r |}

0 0 hvala 0
18 godina
BlackMoon kaže...

Ma lako za paging,meni je bitnije da se ovaj BSOD više ne dogodi...

Napravi kak ti je Lazarus rekel...

Imaš jedan program di ti veli koji je uzrok bsod-a, BluScreenView ti se zove, skini ga, i s njim otvori memory dump, i vidi di je greška..

Postaj ss na temu BSOD kako, zašto..

16 godina
Kernel-Power

Riješeno downgrade-om video drivera...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kernel-Power

Opet BSOD pri automatskom gašenju monitora nakon 2 sata. Uzrok:nvlddmkm.sys. Kako i zašto? Progooglao sve i ne mogu naći razlog ovoj gluposti.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kernel-Power

da ako nisi povećao napon ili ako nisu namjenjeni da rade na toj frekvenciji. POgledaj si stickove i vidi preporučenu voltažu i do koliko idu. Naravno, ako nisi overlockao komp

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EXOCET kaže...

Meni se desava isto ovaj problem.Je li moguce da problem nastaje ako sam povecao brzinu rama sa 1066 na 1600.Ramovi su Kingston HX 1600mhz ali se sami spuste na 1066.

koja je matična u pitanju?-stavi sve na default postavke pa onda probaj..tj. memoriju postavi(njene postavke)kak ti piše da deklarirane latencije za nju-na deklariranoj brzini i na deklariranoj voltaži...

nikakve auto postavke nemoj kemijati za memoriju-sve ručno naštelaj i to je to...

Bahrija
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kernel-Power

Ručno digni napon na 1.651 V ili 1.645 V. Imamo istu memoriju. Meni radi na čak i niže, ali i frekvencija mi je nešto niža. Za svaki slučaj provjeri još što piše na pločicama, ali 90% da je 1.65V optimum koji navode. Nemoj ostavljat na auto jer te postavke uvijek ovise od ploče do ploče, od memorije do memorije.

Provjeri si latencije u CPU-Z. Ako su 9-9-9-24-33, ok je, premda bi ih mogao malo tweak-ati i staviti na 9-9-9-27-36 za optimalniji rad.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EXOCET kaže...

Evo kako cpu-z pokazuje.Sada sam digao frekvenciju na 1600 ali sam ostavio na default naponu.Sad neznam koji napon ploca podrazumjeva pod defaultnim.

EDIT.Evo slike everesta.Koji pokazuje da je napon 1.5V.Je li to dovoljno za ispravan rad memorije?

nemoj kemijati-ak je napon na 1.65 tvornički tak i stavi!

Bahrija
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kernel-Power

jesi snimio prije izlaska iz biosa?

može biti greška u everestu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kernel-Power

Može biti da je greška u softveru, na prvo mjesto uvijek stavljaš očitanja iz BIOS-a

Ako i dalje nisi uvjeren, namjesti ostale postavke rama  U biti ne diraj ih, sami će pratit Vddq

I čovječe namjesti si tRFC na 33, nema ti što radit na 88.

Idealni bi ti tajminzi bili 9-9-9-27-36, namjesti ih tako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 15:06 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EXOCET kaže...

A gdje cu naci tRFC u biosu.Pod cim se vodi taj tRFC.

postavke memorije-pod rct ili row cycle time....

Bahrija
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kernel-Power

Na drugoj slici koju si postao vidiš opciju u BIOS-u za namjestit DRAM tajming

Tamo namjesti slijedeće:

CAS latency (CL) - 9

RAS to CAS delay tRCD - 9

RAS precharge (tRP) - 9

Cycle time (tRAS) - 27

Bank Cycle Time (tRC) - 36

Ako je to stabilno onda možeš spustiti tRAS na 24 a tRC na 33

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 17:33 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice