Ljudi ne mogu da upalim računar, nema nikakvog odziva na pritiskanje tipke za paljenje!! Koliko god puta da pritisnem ono ne reagira! Šta bi moglo biti, pomozite!
Kako upalit comp?
- poruka: 25
- |
- čitano: 4.064
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljudi ne mogu da upalim računar, nema nikakvog odziva na pritiskanje tipke za paljenje!! Koliko god puta da pritisnem ono ne reagira! Šta bi moglo biti, pomozite!
krepala matična...
krepala matična...
-.-
Provjeri napajanje.
Krepala napojna !
EDIT: kolega je bio brži :)
1.Jel uključen u struju
2.Provjeri ima li struje u utičnici
3.Provjeri jel ti radi kabal koji ide u napajanje
4.Provjeri ispravnost dugmeta
pa ćemo onda krepalo ovo krepalo ono
a gledajte radilo je sve do prije dan normalno! Maloprije odjednom neće! Što bi tu mogao napraviti sada!? Kako da otkrijem što je riknulo? :P
a gledajte radilo je sve do prije dan normalno! Maloprije odjednom neće! Što bi tu mogao napraviti sada!? Kako da otkrijem što je riknulo? :P
Posudi ispravno napajanje od frenda i makni svoje pa vidi jel u napajnju problem.
A da odgovoriš na pitanja od expert man ?
1.Jel uključen u struju
2.Provjeri ima li struje u utičnici
3.Provjeri jel ti radi kabal koji ide u napajanje
4.Provjeri ispravnost dugmeta
pa ćemo onda krepalo ovo krepalo ono
ma uključen je u struju
evo ispitivačem sam gledao i ima struje u utičnici u one obadvije rupe!!
kabal prištekan
dugme valjda ok.. nezzz
provjeri da dali siroki kabel koji se sa napajanja spaja na maticnu dobro sjedi nekad se zna desiti da malo izade i neradi komp vise...
uti boga umalo ne poginuh! Dirnuo u ono glavno kablo na matičnoj kad me struja tresnu!! A svega ti kako me tresnu!
uti boga umalo ne poginuh! Dirnuo u ono glavno kablo na matičnoj kad me struja tresnu!! A svega ti kako me tresnu!
Nije računar za tebe..
Isključiš prvo kompjuter i ištekaš kabal za napajanje pa tek onda cackas po kompjuteru.
Uglavnom, kao što je već neko predložio probaj drugo napajanje stavit to ti vjerovatno više ne radi.
! Maloprije odjednom neće!:P
A možda je subotar . Neki put pomaže : izštekaj kabel od napajanja iz napajanja i vrati natrag. Ona sklopka na napajanju dali je na 1(on), ako je ima. Vidoviti Milan nejavlja se
tj. ispuni "Moj PC" rubriku
Edit: nebi te trebalo tresti, nešto ti sa strujom (uzemljenje) ne valja
Nije računar za tebe..
Isključiš prvo kompjuter i ištekaš kabal za napajanje pa tek onda cackas po kompjuteru.
Uglavnom, kao što je već neko predložio probaj drugo napajanje stavit to ti vjerovatno više ne radi.
Pa kako moj serviser kad sam bio kod njeg jedamputa čačka po compu a ne ugasi ga iz struje i ne lupi ga struja? :P
Nije računar za tebe..
Pa kako moj serviser kad sam bio kod njeg jedamputa čačka po compu a ne ugasi ga iz struje i ne lupi ga struja? :P
On je stručnjak i zna šta smije a šta ne smije dirat nije ko ti :P
ovako dalje neide prvo popuni moj pc pa ćemo dalje
zasto mene ovo vuce na spam...
a on topic. ako si totalni noob evo turitorial
odnesi kod servisera komp
a drugi ti je
istekaj kompjuter iz struje odspoji sve kabolve od iza
stavi g ana stol makni bocnu stranicu pogledaj dali ej sve dobro spojeno. ako je uzmi napajanje od frenda odvidas 4 vide i napajanje ispadne i naravno dospojis kablove spojis tako kog sebe.
vratis sve kablove odiza u komp i prikljucis struju i probaj upalit
Ti si legenda. Prvo pitaj malo vise a ne da kad ti neko napise da provjeris kable ti turis odmah ruke u struju,ne ide to tako,lagano,sa logikom i puno razmisljanja.
ma ovaj laze...Ti sad oces reci da te struja na maticnoj udarila jako..... Ako to kazes LAZES jer je stuja jako slaba na maticnoj.......
Nije upalilo, izgleda da je došlo do spoja u električnoj mreži... u nuli imam struju!!
Mozda kabel od botuna za paljenje kompa se istekao iz maticne/ powerswitch
prije je guro glavu pod napon a sad zna da u nuli ima struju hahahhahahahahha