Niti jedan USB ne radi

poruka: 10
|
čitano: 2.581
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Niti jedan USB ne radi

Pozdrav,

zvao me jedan kolega da mu pogledam komp i ima dosta zanimljiv prolem.

Ne radi mu niti jedan USB, tj. ne čita mu memorije i ne rade mu usb miševi.

Ne rade ni USBi na USB kontroleru koji ima umetnut u PCI utor.

Reinstalirao sam mu Windows, ali opet ništa.

Resetirao bios i omogućio usb, ali opet ništa.

Nekada mu miš zasvjetli kada se ušteka, a nekad ne i javi grešku da je kao hardware pokvaren i da se ne može koristiti, a znam da je ispravan.

E sada, jel može biti da mu je nešto otišlo jer je imao produžni usb kabel od 2 m pa mu je nešto izgoralo ili?

Nemam više ideja.

Help...

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Niti jedan USB ne radi

Driveri nisu,ima li još nešto što mu ne radi/nije ispravno na PC-u?

Možda je matična?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Niti jedan USB ne radi

Sve radi normalno.

Malo mi je bezveze što ne rade oni usb-i što su uštekani u pci, a pci mu radi.

Kadir beneath Mo Moteh
16 godina
Niti jedan USB ne radi
Maticna 99% Isto mi se dogodilo s 2 tjedna staro maticnom. Svasta sam pokusavao. Imao sam garanciju srecom.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Niti jedan USB ne radi

Ovo je stari kompjuter, kanta neka tako da vjerojatno neće ni mijenjati matičnu.

Nadao sam se da nije to, al eto što ćeš.

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Niti jedan USB ne radi
Do matične je 100%.

btw imaš na internetu brdo načina kako srediti taj problem. Upiši u google "how to fix usb ports" pa vidi možda ti nešto i pomogne :)
Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Niti jedan USB ne radi

Možda ti se u BIOS-u smanjila voltaža ili su isključeni USB-ovi,svakako pogledaj..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napravio sam već sve te stvari što imaju na internetu, samo što mi se nije dao bios flashati.

Danas ću i to probati pa ću vidjeti hoće li biti pomaka...

Kadir beneath Mo Moteh
16 godina
neaktivan
Niti jedan USB ne radi

hm... na prvi 'pogled' i ja bih rekao da je matična ...

bios ne dirati!

skeniraj mu diskove sa antivirusom, ako je u pitanju jedna particija onda si to već riješio formatiranjem, a ako ima više particija obavezno nek prođe skeniranje antivirusa... po mogućnosti AVAST preboot načinom. ili kako se već zove ta opcija kod avasta.

jesi siguran da si mu instalirao sve drivere (portovi itd)... jer možeš ti instalirat 7 puta nove windowse, ali bez drivera neće da rade usb-i...

ako ne rade usb-i na samom kućištu to onda znači da nije matična u pitanju (mislim moguće da je, ali punooo manje vjerijatno).

Provjeri ti znači najprije dal imaš sve drivere.

Desna tipka 'klik' na 'My computer', odabereš 'manage', pa onda 'device manager', i tamo ti je izlistan sav hardwer i drajveri... pa ako imaš žute upitnike negdje to znači da nemaš sve drajvere ;)

... ovo ti sve govorim jer sam se susreo sa takvim problemom... npr. bio je slučaj da je bilo par virusa koji su onesposobili bilo kakav pristup portovima (usb), ali i dvd-u... no usprkos teškom naporu u 2 sata sam riješio problem

tvoje rijšenje bilo bi podizanje LIVE os-a sa cd-a odn dvd-a, .. znači najbolje bi bilo da ubaciš neki linux live cd i bootaš ga da se podigne..

nakon što se podigne linux sustav, preštekavaj po usb portovima do mile volje. samo tako ćeš znati dali matična valja ili je do drivera...

eto stari

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Hvala na pomoći,

Imam sve drivere jer sam mu već stavljao Windows jednom tako da nije do njih.

Jedna particija je, a ona je formatirana i stavljeni svježi windowsi ali nije radilo.

Bili su live windowsi i linux sa hirens boot cd-a, zato sam se i koncentrirao na matičnu, ali ništa ni novi bios nije popravio.

Dakle, matična je lagano otišla u vječna lovišta...

Vratio sam mu kompjuter pa neka radi s njim što ga volja.

Uglanom, još jednom svima puno hvala na pomoći!

Kadir beneath Mo Moteh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice