Instalacija drajvera za Lexmark E120 - pomoć

poruka: 11
|
čitano: 9.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Instalacija drajvera za Lexmark E120 (W8.1) pomoć

imam instalirane Vindowse 8.1 (64), ne mogu instalirati drajvere za štampač Lexamrk E 120... skidao sam sa stanica Lexmarka .. ali ne ide.. molim pomoć - Hvala

mo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Instalacija drajvera za Lexmark E120 (W8.1) p

u čemu je problem? Nije dovoljno napisati ne ide, ne radi..

-driver postoji (paziti na 32-ili 64 bita!), skini, instaliraj.. može biti antivirus koji blokira, može neispravan file, itd. itd.. ali tad to moraš napisati.

- predpostavka, ispravan printer i ostatak računala, USB-port/driver, kabel,.. čak i sam win bi trebao povuči driver automatski.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 17:53 (ihush).
15 godina

Nećeš moći nikako! To je najveće smeće od hardware-a koje sam vidio u svom životu! Ja sam imao driver (možda ga imam i sad) pa sam ga u "komadima" slao putem e-mail jednom od forumaša. Evo upravo sam provjerio, još uvijek imam taj driver pa ako želiš, pošalji mi e-mail i ja ću ti ga poslati a pokušaj ga instalirati pomoću Troubleshoot compatibility (ovo je driver za Windows 7).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

..  ihush.. ma  čuj.. nije da sam baš toliko informatički nepismen.. pokušao sve što sam mogao.. al jednostavno  neide.. hmm. evo ove sam drajvere skinio s neta.. i to sa stanica Lexmarka.. 

mo
15 godina

Kažem ti, ne rade. Ja imam ovaj jedan jedini koji je radio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

.. hm.. pa iskreno nisam baš toliko informatički nepismen da ne znam skinuti drajvere i to sa stranica Lexmarka.. skidao sam jedan po jedan. i pokušao sa svakim posebno, no nisam uspio .. računalo, svi spojevi, nema blokada.. koje nabrajaš su ok.. radio čak i Win Update. . i pokušao kroz upravitelj urenjaj  ( automatski povlači drivere - no javlja da nije uspio pronaći -... ?) 

skinidao sam slijedeće :

- Lexmark_Universal_v2_UD1_Win_64_PCL_emul

- Lexmark_Universal_v2_UD1_Installation_Package

- Lexmark_Universal_v2_UD1_PCL_XL_Emul

- Lexmark_LPSU 

hm.. ??

mo
16 godina
neaktivan
mo
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 19:42 (Matt12).
16 godina

-opet isto.. nije stvar koliko znaš, ali da bi se neki problem riješio, moraš dati korisne info-opis-problem.. (ni to nije lako, znam).

-npr, dali je win čist, antivirus, virus, dali je sve ispravno, dali je neki ključni servis ugašen.. to su stvari koje ne mogu vidjeti, mogu samo dati link za driver..

-kad je sve ispravno, kad je driver pravi... dovoljno da nije certificiran i win ga odbaci. Možda je to... kroz device manager forsiraj install ili reboot-safe-nepotpisan driver mod.. Ali, ako je driver pogrešan tad možeš ubiti OS (ok, printer nije kritična komponenta kao neka druga pa nije opasno).

-banalni uzrok može biti loš USB kabel (iz vremena 1.0-1.1) to se nekad dešavalo.. dovoljno da nije 2.0 i install nije prolazio.

- vidi ovu temu, kao primjer.. izgooglao je grešku i radi. Samo moraš navesti što si napravio, koja je greška.. tad više ljudi više zna i možda uspijemo.

-miožda boot linux distre? 90% da bi preko CUPSa radilo.. tad znaš da je HW OK, ili kreneš tražiti gdje je kvar, pa do diznanja npr virtualca XP-7.. tad bi problem bio driver ili certifikat. Možda i neki fix-patch-update (ili obrnuto da mora biti neki stariji .net itd.).

Što god probaš, napiši/opiši grešku, ne samo 'neće'.

btw, nije stvar informatičkog znanja, nego ponekad i sreće, ponekad i ja trebam pomoć jer je previše ovakvih stvari, problema. Uvjek se nađe netko s idejom ili odgovorom.

edit:

za win8.1x64 je Universal PCL XL Emulation Print Driver (Combined 32 and 64 bit) v2.7.2.0 = Lexmark_Universal_v2_UD1_PCL_XL_Emul

-skini ga. (baš pazi na save.. ne open)

-properties, isključi block/unblock.

-raspakiraj u folder (preporuka 7z, desni klik, folder...).

- dali win vidi printer? u dev.manageru? .. update drivera, browsaj do foldera.. OK ili neće?

- počisti sve (vidi u CP dal ima uninstall..) i probaj opet install, nalazi se u folderu itd..

edit2:

-upravo instaliravam.. (mada nemam printer, na LPT..) i radi normalno. Driver/install je OK, (radi na w8TPx64, za sve win.ver.. xp-8/32-64). Tako da problem nije soft-install drivera, nego nešto drugo, nešto ti blokira sys.. (malware i sl.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 20:05 (ihush).
15 godina

Možeš skidati do sutra ali to ti neće 100% proraditi. To je najgori printer koji postoji. Stvar je u tome da driveri koje skidaš sa web stranice jednostavno ne rade. Ja sam pokušavao danima ali nije upalilo. Onda je netko donio nekakav driver na CD-u koji je čudom radio.

Evo pronašao sam i temu o kojoj sam pisao: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/lexmark-e120-driver/188024.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 21:03 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Osobno neki dan sam imao ovaj problem sa tim šugavim printerom i da imam 2 najbolja riješenja

1. Printer ti se na win 7 pokaže pod printers i ideš desni klik pa troubleshoot i on na windows update nađe te instalira drivere.

Ukoliko ti se neda zajebavat sa tim onda metoda 2

2. Otići na stranicu drp.su i skinuti drp online ili image od 8gb i on ti sam instalira drivere :)

Obje metode rade osobono probao

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Posjedujem isti printer već nekoliko godina i nikad nisam imao problema s driverima. Ni na win7 ni trenutno na win 8.1 64 bit. Nisam ga koristio od zadnjeg reinstala win i upravo sad sam išao vidit jel sve ok. Spojio na pc i odmah je sam instalirao drivere s neta. Savjetujem da pobrišeš sve moguće drivere koje si instalirao( možda je negdje nešto ostalo što se kolje jedno s drugim), disable antivirus/ malware. Sretno LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice