KYOCERA FS-1120D driver problem

poruka: 6
|
čitano: 4.320
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
KYOCERA FS-1120D driver problem

Bio bih zahvalan za bilo kakav savjet ili pomoć... Imam problem sa drajverima printera KYOCERA FS-1120D na OS MS Windows 7. Dok sam ga koristio na Windows XP radio je besprijekorno.

Sad na Windows 7 imam sljedeći problem. Instalirao sam najnoviji drajver sa oficijalne Kyocera web stranice koji radi dobro izuzev u slučaju kada želim printati više kopija. Tada zadnju stranicu ne printa nego mi na zadnjoj stranici ispiše nekakakav error font.

Pokušao sam sa instalacijom drugih drajvera... Postoji nekakav mini driver. Taman što sam pomislio da ovaj drajver radi sve dobro, javio mi se drugi problem. Sada mi prilikom printanja iz web browsera na papiru ne prikazuje slovo A.... 

Ima li neko ovaj printer da mu radi na Windows 7 x64 pa da me uputi odakle da skinem drajver?  (sve ovo mi i ne bi bio problem da ove printere, ukupno njih pet, ne koristim na poslu)

http://www.webmarketing-design.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: KYOCERA FS-1120D driver problem

nekoliko nacina, za pocetak trazi bolji driver moze biti stariji... jedini uvijet je 32-64 bita pozeljan je kao .inf ne setup. Drugo rjesenje mreza-share, trece virtualizacija itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

nekoliko nacina, za pocetak trazi bolji driver moze biti stariji... jedini uvijet je 32-64 bita pozeljan je kao .inf ne setup. Drugo rjesenje mreza-share, trece virtualizacija itd.

Hvala ihush.... Isprobao sam sve moguće drivere koje sam našao, a koji su kompatibilni sa sedmicom x64... Problem je ostajao uvijek...Neznam na pamet kako je ispisana greška, ali je bilo nešto vezano za font... Tražio sam na Netu rješenje, ali ništa iskoristivo nisam našao...

Printera imam pet, svih pet je share u mreži i koristim ih na još pet računara... što je ukupno deset problema... Korisnici su mi se žalili na ovaj problem... Rekao sam im da za sad printaju jednu po jednu kopiju dok ne pronađem rješenje... 

Rješenje se ne nazire...

Najgora stvar što nemam prostora da puno eksperimentišem jer ne mogu korisniku uzurpirati računar i blokirati mu rad....

Evo odakle sam skidao pomenute drivere...  http://www.kyoceradocumentsolutions.co.uk/index/products/download_centre.false.driver.FS1120D._.EN.html

Neznam šta još... možda da Vam nalijepim tačnu grešku koju mi prikazuje, a to ču moći kad budem u office-u...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 16:14 (dachoxl).
16 godina

-neobično support je odličan, .. probaj eliminacijom (zaključiti da je problem u samim printerima-postavkama, firmwareu i sl. reset, download fonta itd..).

-eliminiraj jednim čistim PCjem na kojem radi, može VM, XP-Seven-Linux.. pa i livemedij, cups (trebalo bi i bez ppd-a).

-nije jasno, D je model bez mreže? (DN-mrežni) .. samo USB 2.0? svaku user-printer? ili preko LANa? Spominje se i share, razlika dal je mrežni ili preko PC/USBa.

-inače postoje razni page separatori, FF/CR, to se može podesiti u driveru, dok mrežno obično ide raw port 9100 ..  ali mi ne zvuči kao problem s PC strane.

Na testnom PCju, probati npr notepad text.. probati starije ver. drivera (jer ima svoj RIP cpu, mora raditi, nije GDI soft ovisan). Jednako pcl6-5-koycerin itd.. kad dobiješ kombinaciju koja radi, može se dalje, ali ako je stvar na printerovoj strani problem će ostati, tad manual u ruke, reset .. pa i mail koyceri s opisom problema.

-ako je print soft nekako ovisan o npr nekom runtimeu iz win koji je možda nadograđen ili samo nije registriran npr u sys32 regmanager za 32bitnu kontrolu koja ne postoji pod 64.., ali to bi moglo biti s GDI printom. Problem bi bio drugačiji. Ovo kao da je netko pobrljao npr fontove, memorandum, format papira, fax postavke (error report i job report....) tu bi prvo tražio, kao i print iz linuixa.

-sam driver x64 bi morao raditi na svim OSevima od 2003-2012 (i xp-seven), samo se dodatni-app dio može buniti ili imati problema s verzijom OSa, tad bi tu bio moguć uzrok nekompatibilnosti, npr da radi pod Seven bez SP1 recimo net/browser/dll.. upgradeovi.

-moguć je problem kad isprobavaš više verzija drivera i kad se na to doda necertificiran.. tad install naizgled prihvaća novi driver, ali zadrži certificiran (ignorira te). Moraš ga 'pješice' instalirati, let me choose ... itd.

- za primjer, otvorio sam 2.94, u njemu su sve ver win OSa (32-64), svejdno iz koje gurpe-za ver.win odabereš, .inf instalacija. 2.93 je signed, ima dodatni cat i neki exe.. pa s tim i npr banalni problem da je antivirus nešto blokirao kao rizik.. dok noviji KX sigurno ima neki requirements kao net

Jedina razlika je pod win8, jer defaultno ne dozvoljava necertificiran install, zato nema ver.2.94... ali su i dalje identični driveri za sve win. npr. za KX.v6., folder u installu XP and newer govori sve.

- ali to je za GDI printere bitno.. ovaj bi trebao biti 'neovisan', tj sam raditi pripremu printa (ne PC-CPU-RAM) pa tad OS nema veze. Izgleda da je ipak neki GDI hibrid...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Opet hvala ihush... Po ko zna koji put... Čini mi se da sam ja odavno več dužan neke ćevape kad budeš kroz Sarajevo :) Prostudiraču ovo sve što si odgovorio...

A evo greške koju mi izbaci prilikom printanja više kopija na poslednjoj stranici:

PCL XL error

Subsystem: KERNEL

Error: illegalOperatorSequence

Operator: SetCursor

Position: 943

13 godina
neaktivan
Re: KYOCERA FS-1120D driver problem - SOLVED

SOLVED

Pronađoh rješenje za problem sa Kyocera printerom i to na HP forumu... :) 

http://h30499.www3.hp.com/t5/Multifunction-and-All-in-One/PCL-XL-error-Subsystem-KERNEL-Error-IllegalOperatorSequence/td-p/987592/page/2#.VFfJhVWG9Sk

1. Start > Devices and printers

2. Desni klik na ikonicu Kyocera fs-1120d pa na Printer properties

3. Otvoriti tab Advanced

4. Odčekirati "enabled printing features"

5. Potvrditi na OK

Šta sam ovim uradio nemam pojma? Uglavnom sada printa bez greške dvostrano više kopija... 

Hvala na pomoći!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice