Igre ruše PC

poruka: 14
|
čitano: 2.338
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Igre ruše PC

Pozdrav, ako neko ima nekakav prijedlog ili hint, savijet

Inače kanta, već u godinama AMD Phenom II x2 550 na 3,10 , GTS 250, 4 gige rama i matična asusova M4N78

Naime prije koji tjedan mi se počelo rušit računalo (dakle bez ikakvih upozorenja, blue screenova, sam umre) pri ulasku u Igru, točnije World of Tanks, i to ne kod učitavanja nego kod ulaska u garažu kada pokreće 3d engine, u međuvremenu sam još pokoji put uspio odigrat koju rundu WOT-a, malo GTA IV, ali problem je postajao sve učestaliji i sad je došlo do toga da ne mogu nijednu igru pokrenut jer se računalo odma ruši (ponavljam pri ulasku u samu igru, ne za vrijeme učitavanja)

Pokušao sam već, sa svim mogućim cleanerima, tune upom, promijenom 10tak drivera, naravno detaljno čišćenje kompa (ne ruši se zbog temp), svi ventilatori rade, i sinoć zadnje šta sam isprobo format c i novi windowsi i ista priča...

Matična? Grafička? Napajanje? Kako detektirati što je otišlo (osim otić u servis na dijagnozu)?

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Igre ruše PC

ugasi se ili se restartira ?

Jedna je BOSNA ALLAHU EKBER
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Igre ruše PC

Ugasi se

14 godina
mrgud88 kaže...

Ugasi se

- Pregrijavanje.

- Treba očistit prašnu, zamjenit termalnu pastu na procesoru i grafičkoj kartici.

- Problem detektiraš tako da probaš s drugom komponentom, za početak, s drugim napajanjem.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 12:04 (Valentin17).
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
mrgud88 kaže...

Ugasi se

- Pregrijavanje.

- Treba očistit prašnu, zamjenit termalnu pastu na procesoru i grafičkoj kartici.

- Prabaj s drugim napajanjem.

Kao što sam napisao gore, komp je detaljno očišćen od prašine, sa skidanjem svih ventilatora, očišćeni svi konektori itd (oke nisam skido coolere i mjenjo pastu) ... a pregrijavanje nije jer sam isprobao sa uključenim speedfanom usred rušenja, i temperature su sve u normali

Napajanje nisam isprobao, nemam drugo na lageru :(

14 godina
Igre ruše PC

mrgud88

- Optereti računalo, pararelno prati temp. s HWmonitor, stavi sliku na forum.

- Ja ne znam što su tebi normalne temperature, kad te se pita za tako nešto, ako želiš pomoć,

onda ne pametuješ s izrazima "temp. su normalne", nego zavrtiš Prime95, pa onda FurMark i paralelno pratiš temp., 

onda staviš slike s temp. na forum, a ne zaje... i trollaš lagano.

- Termalnu pastu treba zamijenit, ako već duže vrijeme nije mijenjana.

- O kojem napajanju se radi? Zašto je izostavljeno iz konfiguracije u prvom postu?

- Napajanje posudi od nekog znanca, kolege, neprijatelja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 13:42 (Valentin17).

2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

mrgud88

- Optereti računalo, pararelno prati temp. s HWmonitor, stavi sliku na forum.

- Ja ne znam što su tebi normalne temperature, kad te se pita za tako nešto, ako želiš pomoć,

onda ne pametuješ s izrazima "temp. su normalne", nego zavrtiš Prime95, pa onda FurMark i paralelno pratiš temp., 

onda staviš slike s temp. na forum, a ne zaje... i trollaš lagano.

- Termalnu pastu treba zamijenit, ako već duže vrijeme nije mijenjana.

- O kojem napajanju se radi? Zašto je izostavljeno iz konfiguracije u prvom postu?

- Napajanje posudi od nekog znanca, kolege, neprijatelja.

Nije mi nimalo namjera bilat niti zaje... niti trolat! Uglavnom zahvaljujem, što se tiće prime95 vrti bez problema i cpu test i memory test i kombinirano evo i SS

Što se tiće FurMarka, čim pokrenem ili benchmark ili burn in test, komp se gasi

Btw. napajanje 550W točnije http://www.lc-power.de/index.php?id=46&L=1 , nisam znao točno koje je pa nsiam bio naveo...

14 godina
Igre ruše PC

mrgud88

- Pošto neće da vrti test grafičke kartice, onda ili se grafa pregrijava ili je neispravna.

- Napajanje je isto loše.

- Obavezno probaj s drugim napajanjem prvo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 16:24 (Valentin17).

0 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Igre ruše PC

Problem riješen! Grafička je ošla, 100€ manje u džepu al kanta se kotrlja dalje (uzeo sam ASUSovu HD7770-1GD5)

Pa eto ako će ikom pomoć da se zna šta je bilo, hvala na pomoći {#}

može lock

1 0 hvala 0
17 godina
Igre ruše PC

Imaš li na matičnoj najnoviji bios?

Nego, nadam se da ćeš uskoro mijenjati procesor ili procesor+matična jer ti dvojezgreni Phenom II nije ni blizu dovoljno jak da "hrani" HD 7770 u modernim igrama.

Hoću reći, procesor ti bottlenecka grafičku i to ne malo - recimo da u mnogim igrama imaš performanse kao da si kupio barem 30% jeftiniju grafičku, u nekima i do 50%.

Da barem imaš matičnu na kojoj možeš otključati procesor...

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Imaš li na matičnoj najnoviji bios?

Nego, nadam se da ćeš uskoro mijenjati procesor ili procesor+matična jer ti dvojezgreni Phenom II nije ni blizu dovoljno jak da "hrani" HD 7770 u modernim igrama.

Hoću reći, procesor ti bottlenecka grafičku i to ne malo - recimo da u mnogim igrama imaš performanse kao da si kupio barem 30% jeftiniju grafičku, u nekima i do 50%.

Da barem imaš matičnu na kojoj možeš otključati procesor...

Bios, vjerojatno ne

Ha bio bi red, uskoro nešto novo ubost, ipak su komponente vec debelo u petoj godini :D, ali pomalo...ovo je bilo da proradi

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 23:01 (mrgud88).
11 godina
neaktivan

jel ti procesor amd phenom x2 phenom 550 black edition 

11 godina
neaktivan
nala3 kaže...

jel ti procesor amd phenom x2 phenom 550 black edition 

dap

15 godina
Igre ruše PC

ja sam isto imao X II 550 i unlockao sam ga u x4 ... nakon nekog vremena skuzio sam da je jedna jezgra neispravna pa sam je lockao ... dakle prvo unlock sve 4 i onda lock jedne neispravne ... potreban je bios update maticne u vecini slucaja jer neke nemaju tu opciju zakljucavanja pojedinih jezgri ... stabilno je radio na 3.8 GHz s katanom 3 {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice