HP ProBook 4530s problem s grafičkom karticom

poruka: 9
|
čitano: 12.495
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima, dakle kao u navedenom naslovu.. imam laptop HP ProBook 4530s.
Laptop ima 2 grafičke kartice Intel (R) HD Graphics 3000 i AMD Radeon HD 6400M Series.

Problem se javlja u tome što grafička kartica AMD Radeon HD 6400M Series ne radi, integrirana radi..drivere sam instalirao pravilno, ali ne znam u čemu je problem.

I da nadodam, u GPU-Z mi čita i jednu i drugu.. slike dolje

Je li moguće da je pregorila?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 19:48 (rayy1337).

0 0 hvala 0
15 godina

- Jesi siguran da si instalirao oba drivera?

- Na stranici lijepo piše, "Intel Video driver i control panel" i "Ati video driver i control panel",

treba skinuti i instalirati jedno i drugo.

- Stranica sa driverima, KLIK.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 18:40 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: HP ProBook 4530s problem s grafičkom karticom

.. {#}

ovaj notebook je iz 2011te, prije pojave swichable graphicsa, treba provjeriti dali podržava, BIOS, postavke.. svaki ima intel u chipsetu, ali samo na novijima se može koristiti obje vga.

za swichable, instalira se intel driver koji ima integriran i radeon driver. npr klik.. +300mb Upravo zato je dvostruko veći od uobičajenog. Čisti intel driver je za osnovni model (bez Radeonke).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Instalirao sam obadva drivera. Radilo mi prije, rušeni su Windowsi 2 puta i oba dva puta sam isto sve radio i radilo je sve.
Inače sam ju mjenjao preko preko AMD-ovog Catalyst programa.
No ovaj put ne znam u čemu je problem {#} 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

identičan problem i kod mene isto tako baš od nedavno... ništa ne želi pokrenuti piše da je intel hd 3000 normalno instaliran a catalyst ooće neželi niti pokrenuti.. o.O

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

- Evo(pri dnu) ja sam ovdje problem rijesio, uglavnom HD 7670M mi je bio pod usklicnikom i skinuo ovo sta mi je kolega Zoharzibo(tnx) preporucio i sve 5.

- Uglavnom mora biti velika datoteka, i kad se sve instalira mora se RESTARTATI laptop.

- Pitaj u ovoj temi netko ce ti sigurno pomoci.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 19:16 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Ja imam drugi problem z me već par dana, zablokira mi win 7 na startu, reinstalirao sam ga i sve je radilo dok nisam instalirao drajvere za grafičku, kad sam resetovao startovao win i pokazao crn ekran sa dočljnjom crtom u gornjem levom ćošku, a kad isključim grefičku u biosu uđe bez problema, pokušao sam 2 puta sa reinstalaciom won 7, pa pokušao i sa win 8,1.... ista priča, digne sistem i kad se pojavi pozadina prebaci mi na crni ekran, ovaj put bez kursora u ćošku.... ima il ikakvog leka????

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: HP ProBook 4530s problem s grafičkom karticom
MoeGy kaže...

Ja imam drugi problem z me već par dana, zablokira mi win 7 na startu, reinstalirao sam ga i sve je radilo dok nisam instalirao drajvere za grafičku, kad sam resetovao startovao win i pokazao crn ekran sa dočljnjom crtom u gornjem levom ćošku, a kad isključim grefičku u biosu uđe bez problema, pokušao sam 2 puta sa reinstalaciom won 7, pa pokušao i sa win 8,1.... ista priča, digne sistem i kad se pojavi pozadina prebaci mi na crni ekran, ovaj put bez kursora u ćošku.... ima il ikakvog leka????

Identičan problem imam kao i ti, sve moguće drivere sam isprobao, flashao BIOS, sve živo....onda sam isčitao malo po netu da je to problem kad crkne grafa (vjerojatno se pregrijala) tako da preostaje samo integrirana.

10 godina
neaktivan

Pozdrav ,imam laptop HP ProBook 4530s

Laptop ima 2 grafičke kartice Intel (R) HD Graphics 3000 i AMD Radeon HD 6400M Series.

Problem se javlja u tome što grafička kartica AMD Radeon HD 6400M Series ne radi, integrirana radi..drivere sam instalirao pravilno, ali ne znam u čemu je problem,bios je updatatan na najnoviji f.60, e sad jedina stavr je sto mi sa najnovim biosom cita ovu drugu graficku da je hd 7470m series,neznam dal je to neka greska ili sto.

Pomoc hitno,hvala 

I da nadodam, u GPU-Z mi čita i jednu i drugu,ali nemogu prebacivati iz jedne u drugu

Ima li itko kakvo rješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice