Dakle problem je u tome sta dvd cita neke dvd-ove i cd-ove a neke ne....nema bas nekog pravila...sad receno mi je da je mozda problem u ahci-ide jer koristim xp-(service pack 3) pa imali ko mozda rijesenje prije nego stavim vistu na njega???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle problem je u tome sta dvd cita neke dvd-ove i cd-ove a neke ne....nema bas nekog pravila...sad receno mi je da je mozda problem u ahci-ide jer koristim xp-(service pack 3) pa imali ko mozda rijesenje prije nego stavim vistu na njega???
Ma nije do cd-a dvd-a ne bi pitao to onda...svi ti dvd-ove i cd-ovi rade na drugim komp...
Mislim da ne bi bila greška u ahci, ili ide, jer se to odnosi na hardware i onda ne bi čitao niš. Service pack mislim da nema veze s tim.
Probaj očistiti leću (ak čita tvorničke CD,DVD, a ostatak većinom ne), ili nadograditi firmware za pržilicu.
Naravno, pod uvjetom da je sa windowsima i ostalim softwerom sve u redu, mada to ne bi trebalo uzrokovati tvoj problem....
Vidi ovo, ak nisi:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=hr&prodNameId=3687622&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3687621&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=1093
To bi trebal biti tvoj laptop i vidi kaj ima novog u odnosu na tvoje verzije.
Sve sam skidao s te stranice laptop je u free dos-u bez os-a kupljen,probao i vistu ista stvar ocitu je hardverska greska u dvd-u leca ili nesto slicno....
Zanima me kako rade windows XP na ovom modelu i ima li kakvih posebnih radnji pri instalaciji istih