HDD Problem

poruka: 21
|
čitano: 3.483
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HDD Problem

Dakle imam problem s hardom koji mi je trenutno u kompu :) (slika ispod) HDD radi ispravno, ali kada ugasim komp i ponovo upalim windows ne prepoznaje hard, resetiram komp HDD se pojavi.... zanima me jel ima netko ideju sto bi to moglo biti?

HDD HDD
LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: HDD Problem

...možda je do "Spin up time"  tj. disk ne podigne brzinu u predviđeno vrime biosa, nekad se u bios-u moglo podesiti vrime ili snimiti podatak o HDD tako da ga kod dizanja systema bios na "Auto" ne traži svaki put...

14 godina
HDD Problem

Probaj zamjeniti SATA kabel ili uštekati ga u drugi SATA port. Meni se već znalo događati da mi crke, tj da malo radi malo ne radi.

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Koristim isti sata port i kabl u kojem je prosli hdd radio kako spada :( pa kontam da je ipak do ovog hdda :/

Hvala anyway :)
13 godina
neaktivan
Keiichi kaže...
Koristim isti sata port i kabl u kojem je prosli hdd radio kako spada :( pa kontam da je ipak do ovog hdda :/

Hvala anyway :)

Kolega ti je rekao pokusaj drugim kabelom (specificiranim za sucelja HDD-a i kontrolera!), provjeri ispravnost diska na drugom kompu.

15 godina
neaktivan
HDD Problem

Da li se mijenjaju i druge postavke u BIOS-u ili samo HDD? Možda je pokvarena baterija na matičnoj ploči? Ako baterija drži, možda treba napraviti update BIOS-a?

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
HDD Problem

Jok sve stoji kako spada s postavkama :D primjetio sam da ni nakon prvog boota bios ne prepoznaje HDD... tek kada resetiram komp nakon sto se boota u windows :D

Edit:Ma disk je ispravan kada ga npr u hdd ladici bootam :D iskreno u drugi komp mi se neda premjestat i gledati kako se ponasa :D

anyhow pomislio sam se sa sudbinom :D hvala vam na savjetima :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 19:28 (Keiichi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD Problem

Pokušaj uključiti HDD u drugi SATA port. Pregledaj matičnu ploču da nema koji napuhnut kondezator. Pokušaj i promjeniti SATA kabl. Ako je moguće testiraj i HDD u drugom računaru.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
HDD Problem

takoder imamo kod kolege problem do juce je komp radio sve ok ,danas smo mjenjali tj uboli jos rama i dr procesor komp ne pokaze sliku ,vratimo stari procesor i rame krene dizat win ali nista ,non stop stane na blinkanju one crtice i nikako da digne win,provjerio kablove po par puta od hdd ima ih 3 i nista ,pliz savjet

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD Problem

Podesite BIOS, posebno postavke boot device i postavite HDD kao prvi boot device.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Podesite BIOS, posebno postavke boot device i postavite HDD kao prvi boot device.

problem je sto mi uopce nedopusta da udem u bios pritiskom na f8 koji mi pokaze pri dizanju

15 godina
neaktivan
HDD Problem

Izvadi bateriju na 10 sekundi iz matične ploče, vrati je nazad u ležište i startaj računar.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
HDD Problem

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Izvadi bateriju na 10 sekundi iz matične ploče, vrati je nazad u ležište i startaj računar.

izvadio bateriju kako ste savjetovali i sve je uspjesno odradeno ponovo komp radi dize win,hvala na savjetu

17 godina
HDD Problem

Da ne otvaram novu temu bezveze pa ću pitati ovdje. Sad sam primejtio da mi HDD prepoznaje kao USB; slike. Pa me zanima jeli to normalmo ili. Dosada to niti sa jednim HDD-om nisam vidio.

Lol sad vidim piše ATA zašto to??!! Kad je spojen SATA kablom?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 16:53 (Point-X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

S(erial)ATA ili P(aralel)ATA   ali oba su ATA (Advanced Technology Attachment)...a dešavalo se to i kod mene ali nije bilo problema u dizanju systema pa me nije zabrinjavalo...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 17:20 (AF139).
15 godina
neaktivan
HDD Problem

Moze mi netko pojasniti koliko su ovi podaci zapravo "losi" ?

Naime, u posljednje vrijeme sam nekoliko puta u kratkom vremenu morao formatirati windowse jer mi se jednostavno nisu zeljeli podici (niti u safe mode) nakon iskljucivanja racunala, potpuno random. 

Uvijek mi se javljao Startup repair kojega nisam mogao vise zaobici stogod odobrao i nakraju mi javljao HDD problem. 

Planiram sutra otici po neki SSD pa me zanima mogu li ovaj hdd sigurno koristiti kao prostor za spremanje podataka bez da win. imam uopce gore? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 20:30 (sushii).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
sushii kaže...

Planiram sutra otici po neki SSD pa me zanima mogu li ovaj hdd sigurno koristiti kao prostor za spremanje podataka bez da win. imam uopce gore? 

Jesi li probao možda drugi SATA kabel? Ukoliko su rezultati isti ja taj disk ne bih koristio za ništa drugo osim instalacije i lako zamjenjive/nebitne podatke. Gotovo sigurno je da će hard bit u sve gorem i gorem stanju do konačne smrti.

15 godina
neaktivan
sushii kaže...

Loši da lošiji ne mogu biti. Kopiraj sa njega ono što ti je bitno. Možeš ga za svaki slučaj testirati u drugom računalu, formatirati sa Low Level Format Tool ili formatirati pod Linux-om ali čini mi se da mu nema spasa.

17 godina
Point-X kaže...

Da ne otvaram novu temu bezveze pa ću pitati ovdje. Sad sam primejtio da mi HDD prepoznaje kao USB; slike. Pa me zanima jeli to normalmo ili. Dosada to niti sa jednim HDD-om nisam vidio.

Lol sad vidim piše ATA zašto to??!! Kad je spojen SATA kablom?

to je ATA, prefix je dodatak.. (objašnjeno)

-po čemu misliš da je prijavljen kao USB.. ili kao removable? Podesi opcije u BIOSu ako se nude (ne u svim BIOSima, povezano s AHCIjem, neki BIOS može nuditi opciju hotplug tj pravi removable... dok je u nekim slučajevima samo greška bugovitoh chipseta-drivera i treba petljati u registryju..).

sushii kaže...

Naime, u posljednje vrijeme sam nekoliko puta u kratkom vremenu morao formatirati windowse jer mi se jednostavno nisu zeljeli podici (niti u safe mode) nakon iskljucivanja racunala, potpuno random. 

Uvijek mi se javljao Startup repair kojega nisam mogao vise zaobici stogod odobrao i nakraju mi javljao HDD problem. 

-zanemarimo sad slike, ako si već imao uzastopne probleme, to ti govori da je jako loše. (diag-info služi samo da ti to na vrijeme javi, ti već imaš problem.. svako daljnje čačkanje je lutrija).

-ovisi što je uzrok, npr kabel, kontroler, pregrijavanje mbo-chipseta.. ili baš hdd. HDD je kvarljiva komponenta, pa recimo da je on krivac. Tad još ostaje fizički ili soft problem, ako imaš sreće tad običan format (nikakav repair i sl. !!) ako je fizički, tad je samo pitnaje do kad će raditi, može minutu, može godinu..

-dali takav disk koristiti za storage ičega bitnog? Pitaj se.. (ja nemam odgovor koliko su tebi bitne stvari, npr lako je skinuti sve s neta, ali osobne stvari, dokumenti, poslovni podaci, slike.. njih ako izgubiš.. dok kolekcija npr mp3-ca nije problem... ali tebi je i to možda važno).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže... 

Loši da lošiji ne mogu biti. Kopiraj sa njega ono što ti je bitno. Možeš ga za svaki slučaj testirati u drugom računalu, formatirati sa Low Level Format Tool ili formatirati pod Linux-om ali čini mi se da mu nema spasa.

Nemoj tako oštro, naravno da može "lošije". Evo, od večeras :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice