HDD Problem, spajanje

poruka: 73
|
čitano: 28.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: HDD Problem, spajanje
ihush kaže...

-obriši obje particije i napravi jednu novu 500(465)GB, nakon toga format i možeš ga korsititi.

moram samo obrisat D jel tako, jer ona druga noramlno radi, a i tamo su bitni podaci i OS

a idem desni klik i "delete partition"

ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!
17 godina
win4crazzy kaže...
ihush kaže...

-obriši obje particije i napravi jednu novu 500(465)GB, nakon toga format i možeš ga korsititi.

moram samo obrisat D jel tako, jer ona druga noramlno radi, a i tamo su bitni podaci i OS

-što nije jasno u napisanoj poruci ''obriši obje particije...'' slova nemaju nikakve veze s tim (možeš ih po želji mijenjati ili obrisati..), ali da D: i prva bez slova, 100MB. Na novom disku od 500GB. Particiju C: ionako nemožeš obrisati... Slovo diska (fizičkog ili logičkog) služi MSovim OSevima za pristup ništa drugo. Dodjeljuje se kreiranjem particije (prvo slobodno) ali se može mijenjati sve dok ne instaliraš ili na neki način povežeš s OSom, jer tad izmjena (logično) radi probleme... Dok su samo podatci gore nije uopće bitno koje slovo (kao s USB-flash diskom)... može biti 'X'...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
win4crazzy kaže...
ihush kaže...

-što nije jasno u napisanoj poruci ''obriši obje particije...'' slova nemaju nikakve veze s tim (možeš ih po želji mijenjati ili obrisati..), ali da D: i prva bez slova, 100MB. Na novom disku od 500GB. Particiju C: ionako nemožeš obrisati... Slovo diska (fizičkog ili logičkog) služi MSovim OSevima za pristup ništa drugo. Dodjeljuje se kreiranjem particije (prvo slobodno) ali se može mijenjati sve dok ne instaliraš ili na neki način povežeš s OSom, jer tad izmjena (logično) radi probleme... Dok su samo podatci gore nije uopće bitno koje slovo (kao s USB-flash diskom)... može biti 'X'...

nije bitno slovo ni nista,

mene samo zanima dali mogu sta s*ebati ako sad stisnem desni klik na (500 gb) i stisnem delete partition

17 godina

-tko to može 100% tvrditi? recimo da vjerojatno nemožeš. Zapravo, pokušaj nešto pokvariti ... vidjet ćeš da ni to nije tako lako.

Kad jednom (ovaj mjesec?) obrišeš particije, vježbaj malo.. briši, kreiraj, igraj se tim diskom... dok se izvježbaš. Jednom možda bude korisno, a kad ga počneš koristiti tj. kad ga natrpaš podatcima više to nemožeš raditi tj. možeš, ali podatci to ne prežive.

15 godina
HDD Problem, spajanje

eo gotovo je, sve radi samo kad stisnem my computer onda mi javi error invalid drive (d)

to je vjerovatno zato sto sam izvadio disk na kojem su mi bili instalirani podaci.

zahvaljujem se svima na pomoci,a posebno

Commodore

ihush

Kristyans

i oni su u  ovoj temi na svaki odgovor dobili gum hvala

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
HDD Problem, spajanje

eo sad sam sve zavrsio, na onom hdd od 80 gb sam napravio format i spoji particije, izvadio ga van,

e sad moje pitanje je dali od njega mogu napraviti prijenosni disk koji bi se spajao preko usb na komp??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da,možeš od njega narpaviti prijenosni hard disk.

Trebaš kupiti vanjsku ladicu (kućište) za hard disk.

Imaš ih već od 85-100kn pa na više.

Sve ovisi o tome jel hard disk IDE ili SATA,jer po tome tražiš ladicu za njega.

15 godina
mstaglicic kaže...

Da,možeš od njega narpaviti prijenosni hard disk.

Trebaš kupiti vanjsku ladicu (kućište) za hard disk.

Imaš ih već od 85-100kn pa na više.

Sve ovisi o tome jel hard disk IDE ili SATA,jer po tome tražiš ladicu za njega.

spajao se s sata kabelom na maticnu, valjda je sata

17 godina

-ne, ladicu kupiš prema tipu diska (SATA), ali ga spajaš na USB jer ni nemaš slobodnih SATA portova na ploči.

-trebaš ladicu SATA-USB.

uz linkove dolje (za ladicu) razmisli i o dockingu...

Računaj da kompletni ext.HDD cca 500-1000GB košta cca 400-600kn pa se za ladicu ne isplati dati više od 100tinjak kuna...

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2011 17:49 (ihush).
15 godina
neaktivan

Evo ti jedna u Protisa:

http://protis.hr/products/details/eksterno-kuciste-sata-35-one-touch-button-usb/22847

To sam ti dao primjer onoga što ti treba,sad ako ti možeš naći jeftinije ako ima koja,a ima.

U chipoteki je 85kn ladica za 3.5'' S-ATA diskove.

A evo i u Linksa:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Eksterno+ku%E6i%9Ate+LC+POWER%2C+LC-Pro-35BS3%2C+3.5%27%27+SATA%2C+USB+2.0&option=artikl&id_kategorija=051603&id_artikl=051.603.094

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2011 17:43 (mstaglicic).
15 godina
protjeran
HDD Problem, spajanje

ne znam koliko ti se isplati kupovati externo kuciste za disk od 80GB.

0 0 hvala 0
15 godina
Commodore kaže...

ne znam koliko ti se isplati kupovati externo kuciste za disk od 80GB.

a dali bi kasnije mogao ako kupim bolji, da to u to kuciste stavim novi

a taj od 80 gb mi treba samo za backup podataka, ili da nesto prebacim od frendova, neke igre filmove itd

15 godina
protjeran
HDD Problem, spajanje

naravno da bi mogao.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice