HDD Problem - hitno!!!

poruka: 47
|
čitano: 12.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: HDD Problem - hitno!!!
Kristyans kaže...
xZero1 kaže...

Hvala svima na odgovorima. RIJESENO!

xZero1 kaže...
Katana kaže...

Reci nam bar kako si riješio problem da znamo za ubuduće

Formatiranje diska. Partition doktora sam probao,ali on mi je umjesto da popravi particiju - OBRISAO i još je bio trojan horse!!!(Avast ga ne detektira)

I onda sam ubacio XP disk i morao particionirati disk. Ali onda je FS bio RAW pa sam morao formatirati,jbg...

Gore je navedeno da zelis sacuvati programe, format kao takav nije dolazio u obzir bas zbog tih podataka.

Sada navodis da si formatirao disk i rijesio problem?

Ak je formatiral disk ionako moze vratit podatke ak ima dobar program za vracanje podataka tu nema problema i to se moze uspjesno rjesit!Cool

17 godina
HDD Problem - hitno!!!

Pitanjce, dal se moze ovo uokvireno (crvenom bojom) ikako ispravit ?

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

0 0 hvala 0
17 godina
Re: HDD Problem - hitno!!!
Batista kaže...

Ne baš zapravo on samo kaže da si imal, 22 loša sektora na disku ak nije fulal u toj procjeni i da su popravljeni pa to nije više problem a dalje ko zna kaj bude kad na disku opet iskoce novi loši sektori.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
rambox kaže...
Batista kaže...

Ne baš zapravo on samo kaže da si imal, 22 loša sektora na disku ak nije fulal u toj procjeni i da su popravljeni pa to nije više problem a dalje ko zna kaj bude kad na disku opet iskoce novi loši sektori.{#}

Čim se pojave prvi loši sektori nema više nazad, novi će i dalje dolaziti. Da ih je jedan-dva ne bi bilo alarmantno ali preko dvadeset, mislim da je to već poprilično.

17 godina
neaktivan
moderator
Batista kaže...

Nemoze se nikako. To je ispravila ugradena logika HDD-a. Pravac po novi HDD, to su fizicka ostecenja i HDD ih je oznacio kao lose a to znace da se na njih nece vise zapisivati.

Ovaj ce ici u vjecna lovista

Osim toga, ovaj sadasnji mozes koristiti sa skladistenje bezveznih stvari sve dok ne odapne. Nije dobro koristiti ga za ozbiljnije ciljeve

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
14 godina
neaktivan
HDD Problem - hitno!!!

Pozdrav svima

I meni se desio taj problem sa HDD-om externim (TRANSCEND )
Sinoc sam prebacivao neke filmove na njega i normalno ga iskopcao,danas ga ustekam i izbaci mi poruku da ga prvo trebam formatirat kako bi ga mogao koristit.
kliknem na ikonicu od HDD-a i izbaci mi poruku THE FILE IS CORRUPTED AND UNREADABLE..

zao mi ga je formatirat jer su mi tu sve slike,videa koje ne zelim izgubiti...

Sa Tune-upom sam ga skenirao i nemam bad sectora

probao sam      start->run      chkdsk d: /f     <enter>       i ne prepoznaje ga

onda sam skinuo EaseUS Data Recovery, skenirao  sam disk i nasao je sve fileove ali mogu samo 1 gb prebaciti...

Da li mo mozete pomoci u vezi problema jer mi je stvarno zao formatirat disk..

hvalaa

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
neno7 kaže...

Pozdrav svima

I meni se desio taj problem sa HDD-om externim (TRANSCEND )
Sinoc sam prebacivao neke filmove na njega i normalno ga iskopcao,danas ga ustekam i izbaci mi poruku da ga prvo trebam formatirat kako bi ga mogao koristit.
kliknem na ikonicu od HDD-a i izbaci mi poruku THE FILE IS CORRUPTED AND UNREADABLE..

zao mi ga je formatirat jer su mi tu sve slike,videa koje ne zelim izgubiti...

Sa Tune-upom sam ga skenirao i nemam bad sectora

probao sam      start->run      chkdsk d: /f     <enter>       i ne prepoznaje ga

onda sam skinuo EaseUS Data Recovery, skenirao  sam disk i nasao je sve fileove ali mogu samo 1 gb prebaciti...

Da li mo mozete pomoci u vezi problema jer mi je stvarno zao formatirat disk..

hvalaa

Katkad ovo zna pomoći upiši u search Computer Management,pa odi pod disk management,pa klikni na pogođenu particiju,desni klik change drive letter,change i stavi slovo koje nije zauzeto drugom particijom tada bi te trebao prestati pitati za formatiranje.Sretno!

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
14 godina
neaktivan
HDD Problem - hitno!!!

Na zalost ne pomaze, trazi me da formatiram disk!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neno7 kaže...

..onda sam skinuo EaseUS Data Recovery, skenirao  sam disk i nasao je sve fileove ali mogu samo 1 gb prebaciti...

..

-čemu korištenje komercijalne verzije? Easeus, home (free) PM može obaviti potreban posao. (ili razni Hirensi..)

chkdsk može raditi samo ako postiji particija (FS), ovdje je očigledno 'nestala' particija (RAW), alati za popravak to često vrate za par minuta. U najgorem slučaju, možeš formatirati disk (jer alati za spašavanje često rade samo s postojećim FSom, pa tad spašavati podatke npr GetMyDataBack, ali to traje satima, trebaš još jedan disk za kopiranje itd.. To se radi samo ako nema druge mogućnosti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
HDD Problem - hitno!!!

ma kada sam samo na to "naiso" , nije da se bas razumijem u racunala i software-e :))
mozes mi reci koji je to alat za popravak diska?
ma moze trajati danima sto se mene tice, samo da vratim podatke.

imam na kompu disk od 500 gb...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 16:33 (neno7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ihush kaže...
neno7 kaže...

..onda sam skinuo EaseUS Data Recovery, skenirao  sam disk i nasao je sve fileove ali mogu samo 1 gb prebaciti...

..

-čemu korištenje komercijalne verzije? Easeus, home (free) PM može obaviti potreban posao. (ili razni Hirensi..)

..

neno7 kaže...

ma kada sam samo na to "naiso" , nije da se bas razumijem u racunala i software-e :))
..

EaseUS...

EaseUS Partition Master Home Edition  
Free for home users only

ali čitaj prije downloadanja.

edit: dodatak-objašnjenje...

Razni programi, utilsi, za rad s diskovima se mogu nazvati partition manageri, dok se alati za spašavanje podataka trpaju u grupu data recovery softwarea, te dvije grupe programa su često isti programi, na EaseUSu je to zgodno za vidjeti, npr Partition Recovery je jedan (specijaliziran, samo za recoverfy) alat, dok Partiton Manager ima i taj dio, kao jednu od opcija. Većina popularnih alata-programa npr Acronis, Paragon, Ghost, kao i edišni za npr WD/Seagate..-hddove se mogu nabaviti na stranicama proizvođača, često besplatno, ali su zgodniji kao neki liveCD (miniPE, Hirens..) jer se takvi poslovi u pravilu ne obavljaju iz aktivnog OSa, tj ne s diska koji se spašava, pa i često na drugom računalu. Poželjno je nabaviti takav CD (ima na bespućima neta) i obično ima desetak takvih alata, nema gnjavaže oko aktivacije-instalacije i sl, sve do linux distri koje mogu nešto takvo ali nemaju toliko windowsovskih (MS-FAT-NTFS) alata, npr chkdsk.

-diagnostiku ne raditi hdtuneom, nego konkretnim alatom proizvođača, hitachi, wd, seagate.. svi su free. Taj rezultat (error code) je dovoljna za reklamaciju servisu ako je hdd pod garancijom. Hdtune je samo test, generički, može služiti kao bench i za brzu provjeru.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 17:28 (ihush).
17 godina
neno7 kaže...

Zar opet smotani Windows traži formatiranje,{#} ok ima i za to rješenja nema problema skini ovaj Minitool program koji sam spomenul na prvom linku.Sve ostalo imaš na drugom linku kak se u njemu radi, samo prati upute uglavnom prvo preskeniraj vanjski disk sa Minitool pa zatim prebaci podatke i tek onda formatiraj vanjski disk kaj drugo.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/lista-besplatnog-softvera/30365.aspx?page=7&jumpto=1521735&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/usb-error-hitno-trebam-vazne-podatke/99822.aspx?page=0&jumpto=1928533&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan
neno7 kaže...

http://www.powerdatarecovery.com/ pogledaj pod tab damaged partition recovery dolje,tamo ti pišu koraci.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
14 godina
neaktivan
HDD Problem - hitno!!!

evo skinuo sam MiniTool ali i on mi nudi samo 1 gb free da si skinem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neno7 kaže...

evo skinuo sam MiniTool ali i on mi nudi samo 1 gb free da si skinem!

Ne čitaš uopče ono kaj ti neko da jel,{#} ajd opet gore pogledaj kaj sam spomenul u svojem predzadnjem postu prvi link vezano za verzije programa MiniTool. Tam sve piše a ostale upute imaš na drugom linku, kud gledaš u oblake na nebu ili o čem se radi kud se žuriš da ne moš pročitat kak spada par rečenica?{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 17:28 (rambox).
14 godina
neaktivan
HDD Problem - hitno!!!

hehe, u pravu si, ja bi to sve na brzinu pa uopce ni ne citam kak spada!
pokusat cu sve ponovo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD Problem - hitno!!!

evo uspio sam prebacit sve podatke sa diska :)
zelim se zahvatiti svima koji su pomogli, posebno rambox-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice