Pozdrav svima, iako nisam siguran da li spada moj problem vise u hardware nego u software pa ću vas zamoliti za pomoć na ovome mjestu.
Imam jedan bizaran (bar ja mislim da je) problem, pa krenimo redom.
Ne mogu ući u Windowse XP (niti u safe mode) jer mi se nakon win loga laptop Asus F5Z resetira. Ponovna instalacija Windowsa XP nije moguća jer mi dođe plavi ekran sa porukom vezanom za drivere SATA diska (upisao sam cijeli kod greske plavog ekrana u google).
Ne mogu instalirati drivere za SATA jer nemam floppy drive koji zahtjeva instalacija XP-a.
Ne mogu ući u BIOS da stavim "native IDE" ili tome slično jer je zaštićen šifrom za koju nemam pojma na koji način se postavila (laptop je od punice tako da sam siguran da ona nije ulazila u BIOS).
Ono što sam ja probao:
1.) Ući u BIOS sa default siframa za AMI BIOS sto sam nasao na netu.
2.) Izvaditi bateriju MBO-a (koju je neki alkoholicar iz Asusa stavio na najnedostupnije moguce mjesto), ali mislim da sam uspio je izvaditi jer kad sam ponovno pokrenuo laptop datum mi je otisao na 2008., ali sifra za BIOS je ostala. Kazem da mislim jer sam nekako uspio je izbaciti iz kućišta sa malim odvijacem i onda vratiti nakon 10ak minuta. Ne moze se izvaditi jer je glavni plasticni kostur laptopa obuhvaca sa svake strane. Skinuo sam sve sto se dalo skinuti, ali ostalo bi prepustio serviseru. Ipak kao sto rekoh, datum mi se resetirao.
Ono što nisam probao još, ali neznam da li bi moglo upaliti i dali se može je:
Probati preko USB-a instalirati neki drugi OS ili naći nekakav "boot software" koji neće zablesaviti se kao XP prilikom instalacije i onda iz njega nekako resetirati BIOS ili šta već.
Ima li tko kakav savjet?
Hvala!