Hardware problem !!!

poruka: 11
|
čitano: 3.970
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
pls help !!! hardware problem

Ovako imam

napajanje :550 W chieftec

hard disk:360 gb

procesor: intel core duo 2,13 ghz ,socket775

graficka : nvidia 8800hts 640 mb

maticna :gigabyte p35-s3,socket 775,ip35,ddr2 ,sata 2,glan

2 gb rama ddr2 800mhz

uglavnom kupljeno prije neke 3 godine ,sve je bilo dobro do prije 2 tjedna kada mi se odjedanput smrzla slika

i nakon restarta compa ,poceli su se pokazivat hijeroglifi i tu je vjerojatno pregorjela graficka .

Nakon toga sam uzeo jos 2 gb rama 1066mhz  , intel core quad q8300 2,50 ghz socket lgA775  I GRAFICKU ZOTAC GEFOREC GTX 460 1GB.

i sada kad sam sve to zamjenio i pristeko kak treba nakon sto upalim komp ,bude upaljen nekih pola minute te se sam ugasi i nakon toga se ponovo sam upali i ostane upaaljen al slike nema ,na monitoru pise "no signal detected " monitor benq 22 inca .

dali je napajanje preslabo dali je do grafe  ili cega ???

pls help !!!

0 0 hvala 0
18 godina
Hardware problem !!!

za pocetak,da se razdvoji problem,jeli hardwear ili softwear.

skines linux,zaprzis na cd, bootas cd-a i sluzis se sa pc-om.

cekas da dodje do kolapsa,ako ne dodje, hardware je ok.

reinstall windowsa i to je to.

chif od 550 je ok napajanje za te komponente.

Say comodo again. Say comodo again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say comodo one more goddamn time!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 22:05 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Hardware problem !!!

kAko da dodem do botanja kad nema nikakve slike znaci koda graficka ne radi,

koda nije spojena a radi, vrti se vent a od slike ni traga ,i windowsi su vec na hardu 

18 godina
Hardware problem !!!

nemora znaciti.

zar si toliki pehist kojemu crkne katica,a zanjom i nova?

sumnjam.

Say comodo again. Say comodo again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say comodo one more goddamn time!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hardware problem !!!

prvo isključi komp sa napajanja, izvadi baterijicu sa matične...

pritisni tipkalo za uključivanje kompa i drži nekih 10ak sekunda.

vrati baterijicu i ako je sreće izresetirao si bios i trebao bi se automatski postaviti na defolt i podignuti windowse.

kako je rečeno teško da su ti baš dvije grafe riknule zaredom.

najvjerojatnije se sistem nije ni podigao nakon neispravna post-a jer nije izdetektirao novi procesor pa zblesirao jer je na starim postavkama ostao za stari procesor.

ako procedura ne uspije pogledaj kako se to radi sa jumperom CLRCMOS na MBO u manualu od tvoje matične, možda je ta situacija sa zamjenom procesora i njezino riješenje navedeno u manualu.

sretno {#}

kad već nema pive i ćevapa i jedno hvala bi pomoglo .-))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Hardware problem !!!

ovo sa baterijicom sam  vec napravio i nevjerujem ni ja da je riknula nova grafa 

al ovo sto kazes kaad upalim komp ko da se sistem ne digne i tu mi je problem crna slika nema slike na monitoru bas nikakve,

znaci nemoze dignut sistem vec samo stoji upaljen {#} 

15 godina
Hardware problem !!!

samo jedna bedastoća još za isprobati, ali bi volio da ti to još neko potvrdi.

izvadi procesor i probaj bootati sistem bez njega onda da vidiš imaš li signala pogreške, onih beepova sa matične ploče da se uvjeriš da ona radi.

nisam siguran za to da li je pametno pa pitaj neke dečke koji rade ko serviseri na pm tako nešto.

kad već nema pive i ćevapa i jedno hvala bi pomoglo .-))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hardware problem !!!

Mozda je glupo ali mislim da imas na monitoru biratiako hoces analogni signal ili digitalni, pa probaj to stisnuti. mogao bi i memoriju izvaditi i ostaviti samo jednu pa probati jer se onda dize sustav. Jel mozes uci u bios??

Neznam za gtx 460 dali treba dodatno napajanje za nju, mozda to nisi prikljucio. pogledaj dal si sve dobro prikljucio, ako i dalje imas problema posudi od nekog grafu pa da vidis jel je u njoj problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hardware problem !!!

Comp mi ne prepoznaje novo instalirani LG Super Multi DVD Writer

4lndkl
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hardware problem !!!

Comp mi ne prepoznaje novo instalirani LG Super Multi DVD Writer. Da malo bolje pojasnim stari uređaj (isto LG) je bio priključen na ata utor, a novi je na SATI II. Spojio sam ga na utor ispod utora na kojem je spojen hard disk. Postoji li mogućnost da se "krajcaju" u smislu master-slave odnosa. Napajanje inaće radi pošto se pali kontrolna lampica, a ladica pritiskom na dugme izlazi/ulazi.

4lndkl
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Hardware problem !!!

Pozdrav!

Imam problem i neznam kako da ga rijesim pa trazim bilo kakvu pomoc ili savjet.

Znaci, na monitoru se tijekom igranja ili surfanja kod malo brzih pokreta javlja neka vodoravna crta, nesto kao da se dupla slika. to se desava u 16:9 formatu.

Sada neznam dali je to zbog graficke kartice, monitora, dvi kabela ili neceg drugog.

Dali se to jos kome desavalo i kako se moze rijesiti taj problem?

Pod MOJ PC su komponente koje imam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice