Hard disk s bad sektorima

poruka: 5
|
čitano: 3.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav.

Dobio sam jedan poslić da sredim laptop hp compaq nc6320.

Uglavnom HD tune pro kaže da hard ima bad sektore.

Kako su bad sektori na početku diska, podjelio sam hard na dvije particije, jedna od 20Gb na početku harda formatirana u fat32 a druga ostalo formatirana u ntfs i na njoj windowsi.

Uspio sam instalirat windowse( bez ovakvog particioniranja uopće nisu htjeli) i laptop radi normalno. Na dijelu harda koji se koristi nema bad sektora, a onaj dio na kojemu ima se uopće ne koristi.

Pitanje je- Može li hard ovako preživiti dulje vrijeme ili će se nakon par tjedana/mjeseci bad sektori pojaviti i na ovom djelu harda?

Druga pitanje je gdje da nabavim bateriju za ovaj laptop? Tražio sam ali uopće nisam našao gdje bi se mogla kupiti.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Hard disk s bad sektorima
yeo kaže..

Pitanje je- Može li hard ovako preživiti dulje vrijeme ili će se nakon par tjedana/mjeseci bad sektori pojaviti i na ovom djelu harda?

Treba se monitorirati taj HDD. Nitko ne zna

Mozda ce ostati tako a mozda ce se oni poceti mnoziti. Najbolji alat za to ti je GsmartControl

Nek ti korisnik salje logove (ili ih sam gledaj)

Mozda su nastali sa nepazljivim rukovanjem laptopa (grubo ostavljanje na sto, padovi, lupanja....)

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
15 godina
neaktivan

Ok, hvala, nakon 3 dana nema pojave novih badsektora.

Što se tiče baterije neznam gdje da uopće kupim bateriju i kolko bi koštala(nisam se bas dosad bavio laptopima)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
yeo kaže...

Redovno ga kontroliraj. Sve u biti ovisi o razlogu nastanka bad sectora. U nekim se slucajevima sire dok cijela povrsina ne postane vise-manje necitka (znaci da ono sto ih je stvorilo i dalje radi stetu unutar diska), a u nekim slucajevima mozes imati lose sektore godinama bez ikakvog sirenja.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
15 godina
neaktivan

Najbolje je formatirati samo ispravan dio.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice