dobio sam grafičku i stavio je u komp. Prije sam imao integriranu. Mene sad zanima sta da napravim da bi nova radila dali moram nariktat nesto u biosima.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Staviš grafu u komp digneš windowse instalira driver i to je to. Barem mislim :D
ako je grafička već umetnuta u slot na matičnoj onda.
ugasi komp, isključi ga iz struje na par minuta.
prespoji monitor na izlaz grafičke kartice sa ovoga integrirane koju trenutno koristiš i uključi 
komp bi nakon ovoga trebao sam detektirati grafičku karticu i prebaciti prikaz preko nje, rezolucija će biti neka nativna od sistema, to si podesiš kasnije.
zatim skineš drivere koje trebaš i instaliraš ( ati il nvidia ovisi o grafičkoj ).
laganini....
ukoliko ovo ne upali onda tek idi u bios pa se malo zabavljaj time 
everest mi očitava samo integriranu
a jesi li napravio što sam napisao ?
ne može komp u radu da promjeni redosljed prikaza na monitor ako ga prije toga ne prepozna...
niti jedan program to ne radi "on line" sa komponentama koje su bitne za rad sistema.
ko da ideš mijenjati felge autu dok se voziš npr... imaš ih u autu u gepeku al ih ne možeš zamjeniti jel ove na kojima voziš koristiš.
prepoznati će ga jedino ako kod podizanja sistema pronađe da je monitor priključen na nju, zato je bitno ono isključiti iz struje na par minuta i prespojiti onda na izlaz grafičke koja je stavljena kasnije 
a jesi li napravio što sam napisao ?
ne može komp u radu da promjeni redosljed prikaza na monitor ako ga prije toga ne prepozna...
niti jedan program to ne radi "on line" sa komponentama koje su bitne za rad sistema.
ko da ideš mijenjati felge autu dok se voziš npr... imaš ih u autu u gepeku al ih ne možeš zamjeniti jel ove na kojima voziš koristiš.
prepoznati će ga jedino ako kod podizanja sistema pronađe da je monitor priključen na nju, zato je bitno ono isključiti iz struje na par minuta i prespojiti onda na izlaz grafičke koja je stavljena kasnije 
ili nek u Biosu iskljuci integriranu Karticu
ako je grafička već umetnuta u slot na matičnoj onda.
ugasi komp, isključi ga iz struje na par minuta.
prespoji monitor na izlaz grafičke kartice sa ovoga integrirane koju trenutno koristiš i uključi 
komp bi nakon ovoga trebao sam detektirati grafičku karticu i prebaciti prikaz preko nje, rezolucija će biti neka nativna od sistema, to si podesiš kasnije.
zatim skineš drivere koje trebaš i instaliraš ( ati il nvidia ovisi o grafičkoj ).
laganini....
ukoliko ovo ne upali onda tek idi u bios pa se malo zabavljaj time 
everest mi očitava samo integriranu
Nakon onakvog objašnjenja ti se brineš za to što ti Everest očitava?
Nekima se ne isplati objašnjavati.
fraeru sve to sam napravio i opet ne radi
Ok, onda u biosu moraš mijenjati postavke.
Ne znam o kojem se radi pa ti ne mogu dati točne upute.
PA jel ti igrice i sve ostalo normalno radi???
Jesi li mozda zaboravio staviti dodatni naponski konektor na karticu? Cuj, sve je moguce, od neispravnosti pcie slota do graficke....