Dakle,želi osan u prijatelja kupiti grafičku-ne sjećam se sad imena,uglavnom 512Mb GDDR5 ali mi je reka da se ona digod sama ugasi,tj. nestane signala i samo ponovno pokretanje kartice bi popravilo.Problem je što nekad bez problema radi 5 minuta nekad 5 sati.Rekli su mu da je moguće da mu grafa nije kompatibilna s matičnom,ali to me nije toliko zanimalo dok nisan skužio da se meni događa isto s mojon grafičkon ASUS EAH8600GT Silent 512Mb GDDR3 i matičnom Asrock G31m-vs2.Znate li u čemu bi moga bit problem?
update: grafička njegova se zove en9800gt ali neka modana pa je gddr5
update: grafička njegova se zove en9800gt ali neka modana pa je gddr5
9800GT sa GDDR5 memorijom ne postoji.Vjerojatno ima HD Radeon 4870 i VRM se pregrijava pa nekad gubi sliku.
nije radeonka nego ta koju san napisa,gledali smo u gpu-z ali ću je ja popodne donit kući pa isprobat i napisat sve podatke
Onda je 9800GT sa GDDR3 memorijom.GDDR5 memoriju nisu ni imale novije serije,tek GTX 4XX ima GDDR5 memoriju.
nezz vidit ćemo popodne pa ćemo razjasniti,ali bitno mi je da ja sad na svojoj to riješim
Kartica ti se pregrijava.
a stavio san ja još dva mala venta na nju i mislio san da san tako riješio taj problem ali morat ću smislit nešto drugo
stavi temperature grafičke, cijelu konfiguraciju i malo preciznije opiši problem. Je li se ugasi tako da nemaš slike, vent radi na max i moraš ponovno upalit komp?
u mene je pasivni cooler i kada se ugrije,vidim u programu,(95 stupnjeva) slika se na tren zamrzne i samo nestane slike i moram restartat komp,ali to se nekad i dogodi pri paljenju-na welcome screenu pa trebam reset button stiskat premda to nije zdravo,a za ovu drugu stavljam podatke za 10 minuta
u mene je pasivni cooler i kada se ugrije,vidim u programu,(95 stupnjeva) slika se na tren zamrzne i samo nestane slike i moram restartat komp,ali to se nekad i dogodi pri paljenju-na welcome screenu pa trebam reset button stiskat premda to nije zdravo,a za ovu drugu stavljam podatke za 10 minuta
Ako je pasivni onda će par ventilatora u kućištu pomoći, napravi dobar airflow ili vezicama zaveži vent na njega i problem rješen!
yep, previše se zagrijava
ok,znači za moju je sređeno,sada druga,donio san je,napravio test i bili ste u pravu evo dokaz:
http://imageshack.us/photo/my-images/513/captureyi.png/
a zašto radi ovo što sam opisa
moguće je da se i ona pregrijava, prati temperaturu. ako nije do pregrijavanja, skini si Bluescreenview, otvori ga i postaj nam screenshot
edit: forum već ima opciju za uploadanje slika, ne trebaš imageshack.
Također, trebamo malo bolju kvalitetu slika
trenutnno:
GPU Temp :47 °C
Fan speed: 46%
memory used:60MB
GPU load:98%
ostavit ću igru upaljenu pa ćemo vidit dalje
P.S.
oprostite zbog slika ali na imageshacku san stavio na najvišu rezu ali očito nije dovoljno
koliko vridi ova grafa nije loša bar ovako gledajuć
dobra ali stara. jako stara.
koliko vridi ova grafa nije loša bar ovako gledajuć
120/150kn
vi to mislite da 9800gt košta samo 150 kn,nije valjda,onda ću je dobit za bagatelu
vi to mislite da 9800gt košta samo 150 kn,nije valjda,onda ću je dobit za bagatelu
Moja greška, mislio sam da je 8600GT, onda nekih 250kn.
nova dođe oko 600-700 kn, a polovna, ovisi koliko je stara
pa to san i mislio pajdo mi je daje za 270kn pa ću je uzeti a 8600gt ću prodat za 200 frendu,koji se baš ne razumije u kompove XD,ali hvala na svim odgovorima bar sam saznao u čemu je greška
e da mi je tebe kao frenda imat :l
ahahahahaahah
ne znam je li to pohvala ili pokuda ali bar san se nasmija XD
U kojoj godini?
U kojoj godini?
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=9800gt
još sam i malo rekao
opet problemi s ovom 9800gt samo sve stane,igra se ugasi i nijedan program se više ne može upalit bar ne do odjave i kada se nakon 30 sekundi komp vrati sam sebi izađe greška da driveri nevaljaju a proba san sve vrste od starih do novih,nezz koji je đava
U kojoj godini?
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=9800gt
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-pcie-nvidia-geforce-en9800gthtdp512md3/17002
još sam i malo rekao
Nemogu vjerovati da još taj fosil prodaju, inače ta kartica vrijedi 250kn bez garancije, sa garancijom nešto više.
opet problemi s ovom 9800gt samo sve stane,igra se ugasi i nijedan program se više ne može upalit bar ne do odjave i kada se nakon 30 sekundi komp vrati sam sebi izađe greška da driveri nevaljaju a proba san sve vrste od starih do novih,nezz koji je đava
Ček ček... ajde skini bluescreenview i postaj nam screenshot.
mislim da znam u kojem grmu čući krava.
pa reci šta pretpostavljaš neman internet na kompu nego samo na lapu a moran za to sad odspajatt disk iz lapa a to mi se ne da prije večeras