Grafička ili...?

poruka: 3
|
čitano: 2.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Grafička ili...?

Imam problem s novom grafičkom. Moja konfiguracija je: matična: Gigabyte ga-h55m-d2h, proc: intel core i-3 530, napajanje: Spire Jewel Black 550W, mem: 4 Gb, win 7 home premium 64-bit, monitor 17 inča CRT (u planu novi lcd). Dok je radio na integriranoj grafici bilo je sve u redu. Međutim, nedavno sam kupio novu grafičku Palit GTS 450 512 Mb i imam problema s uključivanjem kompa. Naime, pri bootanju kompa se ne pojavljuje nikakva slika na ekranu (dakle ono kad me pita da prtisnem tipku del .....) već se slika pojavi kad windowsi dođu do Welcome screena i tada sve radi normalno. Ponekad se i kod restarta ekran ugasi sve do tog Welcome screena. U čemu je problem, dali netko zna? Hvala

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Grafička ili...?
želja123 kaže...

Imam problem s novom grafičkom. Moja konfiguracija je: matična: Gigabyte ga-h55m-d2h, proc: intel core i-3 530, napajanje: Spire Jewel Black 550W, mem: 4 Gb, win 7 home premium 64-bit, monitor 17 inča CRT (u planu novi lcd). Dok je radio na integriranoj grafici bilo je sve u redu. Međutim, nedavno sam kupio novu grafičku Palit GTS 450 512 Mb i imam problema s uključivanjem kompa. Naime, pri bootanju kompa se ne pojavljuje nikakva slika na ekranu (dakle ono kad me pita da prtisnem tipku del .....) već se slika pojavi kad windowsi dođu do Welcome screena i tada sve radi normalno. Ponekad se i kod restarta ekran ugasi sve do tog Welcome screena. U čemu je problem, dali netko zna? Hvala

u biosu treba provjeriti jel pcie grafička stavljena pod primarno

vjerojatno se pali na welcome screen zato što od tada daje video signal na grafičkoj i na izlaz matične (vjerojatno kad bi spojio na matičnu radilo bi ok)

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2011 15:48 (igy).
17 godina
Re: Grafička ili...?

-provjeri i podesi BIOS, učitaj defaulte.

-ima više priključaka, provjeri dali je isto na drugom (npr preko DVI-VGA adaptera). Najveće šanse su da VGA ne detektira monitor kod paljenja (pa je signal ugašen dok windowsi ne preuzmu s driverom). Ako je tako, treba reklamirati i tražiti drugu. (npr zbog flashanja BIOSa na VGA dođe do zamjene portova, to znaju trgovci radit s novim serijama, testiranje i sl.)

Slika se mora prikazivati i za vrijeme paljenja, sve ostalo je kvar (za reklamaciju).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice