Front audio panel

poruka: 24
|
čitano: 8.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Front audio panel

HEELP!!!
Imam jedan problem koji se odnosi na spajanje Front audio panela na kučištu koje je Foxconn TH-002

na Intelovu MB-DG43NB

Problem je sljedeći:

PIN-ovi koji se nalaze na MB su:

Port1L

GND

Port1R

Presence#

Port2R

Sense1_Ret

Sense_send

Key

Port2L

Sense2_Ret

dok su na kučištu sljedeći:

MIC POW

MIC GND

MIC IN

HPOUT-R

HPOUT R

GND

HPOUT-L

HPOUT L

Molio bih ako netko zna kako to spojiti da mi pomogne :)

Hvala unaprijed

LP

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Front audio panel

-redosljed ti je dobar, 1:1

razlika je 'samo u starom AC97 i novom HDaudio standardu.

-crna žica je ground GND (dovoljna je samo jedna za sve MIC-L-R)

-žuta MIC

-bijela i crvena L-R

plava, zelena... ili HDA ili na kućištima gdje se proizvođač ne pridržava colour-code-a.

-samo u BIOSu odaberi front adudio AC97 (suprotno od HDA) ili u driveru (win), pogledaj po opcijama, front, anaog.. detect i sl.

-neke MBO imaju još jumpere za odabir, ili za kratki spoj front-back speakersa. (prvi popis pod oznakom _Ret).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Front audio panel

Nemaš kaj tu filozofirat!

Uštekaš taj kabel na matičnu i doviđenja!

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Puno hvala...probat ću

Pozz

17 godina
neaktivan
Front audio panel

Evo da nebi netko rekao da je sve kod mene bajno, eto mene s jednim problemom.

Front audio panel konektori ne rade tj. ne registriraju kada se uključe slušalice i mikrofon.

U Realtek control panelu uključena je opcija da detektira i izbaci popup prozor kada se nešto od toga priključi.

Vjerojatno je problem u priključcima od samog kućišta (ili pak ja nešto krivo radim) koji izgledaju ovako
Spojenio je prema shemi iznad ali ništa.

Stražnji konektori na mbo rade normalno i detektiraju uključene slušalice i mikrofon.

Ako netko ima ikakvu ideju molim da posta.

Unaprijed hvala.

MBO je Gigabyte M52L-S3

Case je Modecom Glory

World Championships: 7, GP started: 259, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 16:18 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Siguran si da to radi na prednjim prikljucima? Sad cu bas probati na svom kompu. 

EDIT. Proba i niti kod mene ne radi. Vjerovatno to sve ploce ne podrzavaju. 

:)
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 16:52 (logic).
16 godina
moderator
F1-IVO kaže...

Evo da nebi netko rekao da je sve kod mene bajno, eto mene s jednim problemom.

pogledaj u biosu da li je front hd audio na enabled (ili nešto slično) i dal imaš za birat dal hoćeš ac97 ili hd audio, to prebaci na hd...

ak ne kužiš budem ti probao bolje objasnit kasnije...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina
neaktivan
Front audio panel

Rješeno. Izgleda da ne može automatski detektirat front panel audio konektore.

Da bi dobio zvuk na prednjim konektorima potrebno je ukjučit opciju u Realtek cp-u kao na slici:

Nažalost popup prozorčić iskače samo kad se priključi na stražnje konektore.

Sad imam zvuk na prednjim konektorima:)

World Championships: 7, GP started: 259, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 17:22 (F1-IVO).

1 0 hvala 0
16 godina
moderator

probaj još ovo što sam rekao...postavke front audio...ako ih ima...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
16 godina
F1-IVO kaže...

Da bi dobio zvuk na prednjim konektorima potrebno je ukjučit opciju u Realtek cp-u kao na slici: Nažalost popup prozorčić iskače samo kad se priključi na stražnje konektore.

Tako sam i ja riješio.

Čudan je taj Realtek :P

Bug Online Xfire Clan - http://www.xfire.com/communities/bugonlineforum/ Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Da bi dobio zvuk na prednjim konektorima potrebno je ukjučit opciju u Realtek cp-u kao na slici: Nažalost popup prozorčić iskače samo kad se priključi na stražnje konektore.

Gdje se točno nalazi taj Realtekov control panel?

I'm sarcastic and what's your superpower?
16 godina
LeeMoon kaže...
F1-IVO kaže...

Meni se nalazi u Start Meniju i Tray ikonama

Bug Online Xfire Clan - http://www.xfire.com/communities/bugonlineforum/ Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
17 godina
neaktivan
LeeMoon kaže...

15 godina
neaktivan
Front audio panel

Hmm. Kod mene ga nema u Control Panelu ni na Startu. Prilično sam siguran da sam dobro spojio pinove na matičnu, ali nemogu dobiti zvuk na prednjem panelu. Ima li neka caka u BIOS-u da se uključi?

I'm sarcastic and what's your superpower?

0 0 hvala 0
17 godina
Front audio panel

Da ne otvaram temu:

Imam problem sa front panel audio konektorom.

Do prije par mjeseci je sve uredno radilo, npr. dok mi rade zvučnici i čim uštekam slušalice u audio jack na kućištu sa prednje strane mi zvuk sa zvučnika prebaci na slušalice. Čim izvadim slušalice zvuk se prebaci na zvučnike no međutim to je naprasno prekinuto tokom jedne seanse Diabla 3 pa me je žena u 2 sata ujutro došla kritikovati da "smanjim te urlike beštija jer ću probuditi komšije". Naravno da nisam čuo da je tada zbog nekog kvara zvuk išao i na zvučnike i na slušalice. 

Sada je situacija takva da kada uštekam slušalice zvuk ide i na zvučnike i na slušalice pa se moram saginjati ispod stola da ugasim zvučnike na subwooferu. Također mi je zvuk na slušalicama  počeo šuštati i visokofrekventno pištati kada nema zvuka, nije preglesano ali je iritantno. Isprobao sam 3 različite slušalice sa svima je isto, provjerio sam front panel konektor na matičnoj i sve je uredu, ali nema više šanse da izađe pop up kada uključim audio jack slušalica  i da ugasi zvučnike, dok npr. kada ubacim microphone jack izbaci pop up. 

Priključivao sam slušalice direktno na matičnu otpozadi sve radi super bez šuštanja i pištanja. 

Kako da vratim u prethodno stanje? 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Front audio panel

Nađi drajver od tvoje zvučne kartice u njima imaš upravo tu opciju da namjestiš da primaš na front panelu kao slušalice

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Front audio panel
jigsaw5063 kaže...

Nađi drajver od tvoje zvučne kartice u njima imaš upravo tu opciju da namjestiš da primaš na front panelu kao slušalice

Koja opcija u driverima?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
Front audio panel

Ako misliš na ovu opciju ona apsolutno ništa ne pomaže bilo da je ugasim ili upalim. Po defaultu je bila checkirana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Front audio panel

Ovako je kod mene

Pogledaj i ti imaš li u kontrol panelu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
boxer kaže...

Sada je situacija takva da kada uštekam slušalice zvuk ide i na zvučnike i na slušalice pa se moram saginjati ispod stola da ugasim zvučnike na subwooferu. Također mi je zvuk na slušalicama  počeo šuštati i visokofrekventno pištati kada nema zvuka, nije preglesano ali je iritantno. Isprobao sam 3 različite slušalice sa svima je isto, provjerio sam front panel konektor na matičnoj i sve je uredu, ali nema više šanse da izađe pop up kada uključim audio jack slušalica  i da ugasi zvučnike, dok npr. kada ubacim microphone jack izbaci pop up. 

Priključivao sam slušalice direktno na matičnu otpozadi sve radi super bez šuštanja i pištanja. 

Kako da vratim u prethodno stanje? 

Iz opisanog ispada da ti je otišla utičnica za slušalice na front panelu - pa bi trebalo pogledati što se dogodilo, popraviti ako se da (možda pukao koji vodič ili se pomaknuo), a ako se ne da, onda zamijeniti prednji panel drugim.

17 godina
Front audio panel

Pa gledao sam malo i taj jack sa unutrašnje strane kada sam skinuo masku kućišta i kabeli su uredu, nema puknuća, a kontakti su prekriveni topljenom plastikom pa ne mogu utvrditi što ne valja. 

Samo da bude jasno front panel audio jack daje zvuk, no ne radi kao prije odnosno da prebaci zvuk sa zvučnika na slušalice kada se uštekaju a sporedna nuspojava je i to šuštanje i blago ali iritantno konstantno pištanje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
boxer kaže...

Samo da bude jasno front panel audio jack daje zvuk, no ne radi kao prije odnosno da prebaci zvuk sa zvučnika na slušalice kada se uštekaju a sporedna nuspojava je i to šuštanje i blago ali iritantno konstantno pištanje

Sporedna nuspojava čega? Softvera, drivera? Nikako. Sporedna nuspojava fizičkog problema. Šuštanje/pištanje obično je rezultat slabog kontakta (ili elektromagnetskog zračenja iz okoline) - u tvom slučaju vjerojatno slabog kontakta negdje u konektoru u panelu.

Utičnica za slušalice bi trebala imati prekidač preko kojeg kompjuter zna da je konektor od slušalica utaknut. Vjerojatno je taj prekidač defektan pa računalo zato ne prepoznaje da si utaknuo slušalice.

17 godina

Imam ovo kućište

http://www.bug.hr/vijesti/nzxt-m59-igrace/97705.aspx

Jedino mi preostaje kupiti neki aftermarket front panel i postaviti ga na mjesto DVD-a, ne vjerujem da sam u mogućnosti naći i i zamijeniti audio jack.

17 godina
moderator

Meni se čini da ti je to klasični 3,5" panel (znači, veličine disketne jedinice), a takvi bi se trebalo moći kupiti kod nas ili recimo preko eBaya.

Za mijenjati konektor prvo bi trebao odlemiti postojeći, da vidiš kako točno ima pinove raspoređene, pa onda kupiti identični.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice