FPS drop

poruka: 15
|
čitano: 2.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
FPS drop

EVO ovako: Kad se pali komp windows logo se freeza na sekundu, u bf3 ide sve fino FPS 50-70 i odjednom spadne na 10-30 i opet se digne .
dok gledam film pozadina konstantno stopa i zatrzaje jedva se primjeti, ali se dogadja . 
napomena: nekad sve ide dobro bez dropanja.
konfiguracija:AMD Phenom II x4 955BE 4.0 ghz stabilan cooler: cooler master 412S temp 37-47
xfx hd7850 1gb, ram:corsair 8gb hdd WD caviar blue 500gb napajanje ms pro 550W

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 15:41 (Ivan969696).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
FPS drop

mislim  da je to zbog procesora...ono malo zna da zasteka na sekund i izgubis puno fps i ono opet vraca nazad..

tako i ja imam problem..meni kad dode saving game malo mi opadaju fps...sa 80-100 na 40-50

ali mislim da je to sasvim ok...

moguce je naravno da neki drugi programi upotrebljuvaju procesor pa je i to mogucnost da izgubis fps.

mozda to i prestane ako srusis sistem i instaliras ga ponovo..mislim da bi rjesio taj problem

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: FPS drop

da ali kako objasniti stopanje windows loga i zatrzavanje u filmovima i windows sam rusi nekoliko puta i ista stvar dali moze bit do napajanja?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 22:28 (Ivan969696).
14 godina
Ivan969696 kaže...

napajanje msi pro 550W

- Ovo tu nije MSI nego MS (MS nije isto što i MSI) i to je jako loše napajanje.

- Probaj od nekoga posudit drugo pa probat.

- A i ovo svoje, bez obzira valjalo ono ili ne mijenjaj čim prije, stavi si Corsair CX430 ili XFX 450W napajanje.

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
12 godina
neaktivan

eto ispravio sam naziv znam da je lose, probao sam i sa powerline 530W od prijatelja i nikakve razlike nije bilo

14 godina
Ivan969696 kaže...

eto ispravio sam naziv znam da je lose, probao sam i sa powerline 530W od prijatelja i nikakve razlike nije bilo

- Probaj proskenirat računalo sa Malwarebytes, Hitman pro.

- Počisti ga sa CCleanerom, defragmentiraj HDD sa Auslogic disk defrag.

- Ali prije mi stavi sliku sa procesima iz task managera.

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
12 godina
neaktivan

eto procesi i takodjer sam probao sa drugim hdd i podigo windows i cim sam vidio da logo opet zastopa odusto sam
taj problem mi je bio otkako sam kupio komp a od stari djelova je ostalo samo kuciste, napajanje i hdd 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 19:57 (Ivan969696).
14 godina
Ivan969696 kaže...

eto procesi i takodjer sam probao sa drugim hdd i podigo windows i cim sam vidio da logo opet zastopa odusto sam
taj problem mi je bio otkako sam kupio komp a od stari djelova je ostalo samo kuciste, napajanje i hdd 

- PPošto si većinu dijelova zamjenio, možda je problem u instalacijskom mediju.

12 godina
neaktivan
FPS drop

probat cu sa windowsom 8,
Hvala na pomoci. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FPS drop

vrlo lako može bit do hdd-a kad podiže puno programa prilikom boota, dok učitava mapu u igri ili dok sejvaš igru trza, ništ čudno za mehanički hdd i igre od 10gb ili hd filmove od 4gb pa naviše

ja bi na tvom mjestu prvo gledo dali je proc 100 posto stabilan (tj vrati ga na stock) i izvrti neke testove za hdd optereti ga, obično on koči sve ostalo

samo krupno, ništa sitniš

1 0 hvala 1
14 godina
FPS drop

- Možeš svakako kao što kolega kaže napravit ovo:

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/kako-provjeriti-disk-kojem-sumnjate-ispravnost/190794.aspx

- Ali probaj i proskenirati RAM memoriju sa memtest 86+.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 9:07 (Valentin17).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
FPS drop

i mislio sam da je do hdd-a pa sam probao sa caviar green od frenda i bilo je malko bolje  
Procesor je stabilan testiro u svim mogucim programima a i ista situacija je kad je na stock (3.2Ghz)
Filmovi su mi svi u FulHD i zauzimaju oko 10gm svaki
vrtio sam i testove za hdd i djeluje dobro, al kupit cu uskoro ssd pa ce valjda bit bolje
sa starim ramom je bila ista situacija tako da nevjerujem da je do njega

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
FPS drop

evo slika testa sa hd tune-om

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
FPS drop

Po  testu,  hard  ti  ima  bad  sector!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
FPS drop

Jedan bad sector nebih mu trebao stvarati probleme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice