EVO ovako: Kad se pali komp windows logo se freeza na sekundu, u bf3 ide sve fino FPS 50-70 i odjednom spadne na 10-30 i opet se digne .
dok gledam film pozadina konstantno stopa i zatrzaje jedva se primjeti, ali se dogadja .
napomena: nekad sve ide dobro bez dropanja.
konfiguracija:AMD Phenom II x4 955BE 4.0 ghz stabilan cooler: cooler master 412S temp 37-47
xfx hd7850 1gb, ram:corsair 8gb hdd WD caviar blue 500gb napajanje ms pro 550W
FPS drop
- poruka: 15
- |
- čitano: 2.845
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
mislim da je to zbog procesora...ono malo zna da zasteka na sekund i izgubis puno fps i ono opet vraca nazad..
tako i ja imam problem..meni kad dode saving game malo mi opadaju fps...sa 80-100 na 40-50
ali mislim da je to sasvim ok...
moguce je naravno da neki drugi programi upotrebljuvaju procesor pa je i to mogucnost da izgubis fps.
mozda to i prestane ako srusis sistem i instaliras ga ponovo..mislim da bi rjesio taj problem
da ali kako objasniti stopanje windows loga i zatrzavanje u filmovima i windows sam rusi nekoliko puta i ista stvar dali moze bit do napajanja?
napajanje msi pro 550W
- Ovo tu nije MSI nego MS (MS nije isto što i MSI) i to je jako loše napajanje.
- Probaj od nekoga posudit drugo pa probat.
- A i ovo svoje, bez obzira valjalo ono ili ne mijenjaj čim prije, stavi si Corsair CX430 ili XFX 450W napajanje.
eto ispravio sam naziv znam da je lose, probao sam i sa powerline 530W od prijatelja i nikakve razlike nije bilo
eto ispravio sam naziv znam da je lose, probao sam i sa powerline 530W od prijatelja i nikakve razlike nije bilo
- Probaj proskenirat računalo sa Malwarebytes, Hitman pro.
- Počisti ga sa CCleanerom, defragmentiraj HDD sa Auslogic disk defrag.
- Ali prije mi stavi sliku sa procesima iz task managera.
eto procesi i takodjer sam probao sa drugim hdd i podigo windows i cim sam vidio da logo opet zastopa odusto sam
taj problem mi je bio otkako sam kupio komp a od stari djelova je ostalo samo kuciste, napajanje i hdd
- PPošto si većinu dijelova zamjenio, možda je problem u instalacijskom mediju.
probat cu sa windowsom 8,
Hvala na pomoci.
vrlo lako može bit do hdd-a kad podiže puno programa prilikom boota, dok učitava mapu u igri ili dok sejvaš igru trza, ništ čudno za mehanički hdd i igre od 10gb ili hd filmove od 4gb pa naviše
ja bi na tvom mjestu prvo gledo dali je proc 100 posto stabilan (tj vrati ga na stock) i izvrti neke testove za hdd optereti ga, obično on koči sve ostalo
- Možeš svakako kao što kolega kaže napravit ovo:
http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/kako-provjeriti-disk-kojem-sumnjate-ispravnost/190794.aspx
- Ali probaj i proskenirati RAM memoriju sa memtest 86+.
i mislio sam da je do hdd-a pa sam probao sa caviar green od frenda i bilo je malko bolje
Procesor je stabilan testiro u svim mogucim programima a i ista situacija je kad je na stock (3.2Ghz)
Filmovi su mi svi u FulHD i zauzimaju oko 10gm svaki
vrtio sam i testove za hdd i djeluje dobro, al kupit cu uskoro ssd pa ce valjda bit bolje
sa starim ramom je bila ista situacija tako da nevjerujem da je do njega
Po testu, hard ti ima bad sector!
Jedan bad sector nebih mu trebao stvarati probleme.